Vi har alla hört talas om flera fördelar med frukt och grönsaker i vårt dagliga liv. De är välkända för att vara de hälsosammaste alternativen för att få en passform och en bra livsstil. Den främsta anledningen till detta är att de är fyllda med flera näringsämnen, fibrer och har naturligt socker inklusive vattenhalt. Därför är frukter naturligtvis att föredra för en hälsosam livsstil som sådan, men vet du också fördelarna med frukter för glödande hud? Det finns vissa frukter att äta för glödande hud som är välkända för att hålla oss borta från hudproblem och fläckar på ett helt naturligt sätt. Vi vet alla vikten och glädjen av att ha en felfri och önskvärd hudton och hud. Kvinnor önskar alltid en lika tonad och återfuktad hudton och det är inte nytt att vi ofta använder flera kosmetika och kemiska produkter för att uppnå önskat resultat.

Men nu är väntetiden över och vi har de bästa frukterna för hudblekning i denna naturliga metod. Dessa frukter för ljus hy är en väl följt strategi dessa dagar av flera kvinnor. Du kan äta dessa frukter eller till och med göra ett ansiktspaket av dessa naturliga ingredienser för en vacker och glödande hud.

Topp och bästa frukter för glödande hud

Fördelar med frukt för en glödande hud:

Här är några fördelar som vi får av att ha frukter. Det här är frukter som får vår hud att lysa och är ganska viktiga för att vår hud ska bli återfuktad och återfuktad dagligen..

 • Dessa frukter är laddade med flera näringsämnen, mineraler, fytokemikalier och fibrer. De är inte bara bra för ett hälsosamt liv framöver, utan hjälper oss också att uppnå glödande och strålande hudton.
 • Frukterna med naturliga mineraler hjälper till att skydda ditt yttre hudlager från skadliga UV -strålar. De mest föredragna frukterna för detta är amla och krusbär.
 • Frukt som papaya och citron ger oss glödande hud genom att ta bort pormaskar och öppna porer. De tar bort damm och orenheter inifrån huden
 • Frukterna renar också vår hud naturligt från damm och föroreningar inklusive föroreningar.
 • De som har torr hud kan också få naturligt återfuktad hud genom daglig konsumtion av frukt.

Fruktmasker för en strålande hy och en glödande hud:

1. Äpple för glödande hud:

Äpplen för glödande hud

Det klassiska äpplet är allmänt känt som en frukt som kommer att hålla doktorn borta! Hälsofördelarna och hudfördelarna med äpplen kan inte betonas tillräckligt. De innehåller godhet av vitamin A och C, tillsammans med kostfibrer, kalcium och magnesium. Deras antioxiderande egenskaper kommer att hålla din hud yngre och lägga till lite naturlig glans i ditt ansikte. Dessa hudblekande frukter har också multivitaminer som naturligt rengör din hud och kommer att hålla den glödande. Har denna frukt i olika former regelbundet och du kan se resultatet på ditt ansikte. Det dammiga och föroreningsfria ansiktet blir ditt och du kan se det naturliga skenet inifrån helt själv!

Hur man äter äpplen?

Allt du kan göra är att helt enkelt skära ett äpple och äta det till frukost eller som mellanmål. Dessutom kan du till och med göra äppeljuice utan tillsatta ingredienser. Detta kan konsumeras när som helst på dagen.

Apple ansiktsmask:

Apple är känt som en viktig frukt för rättvis och glödande hud. Så här kan du göra ett ansiktspaket av detta.

 • Allt du behöver göra är att först riva ett äpple.
 • Applicera detta jämnt över hela ansiktet.
 • Låt det ligga kvar i ansiktet i minst tjugo minuter.
 • Applicera inte tvål eller ansiktsrengöring medan du tvättar av den. Skölj bara med kallt vatten.
 • Man kan applicera denna ansiktsmask varje dag. Du kan till och med välja att ansöka två eller tre gånger i veckan. Underfrukten har magi i sig, vilket ger dig en frisk och glödande hud.

2. Papaya för glödande hud:

Papaya för rättvis hud

En annan underbar frukt att äta dagligen för glödande hud är papaya. Papaya har papain och chymopapain som har anti-svamp och antibakteriella egenskaper. Medan frukten är välkänd för att hålla matsmältningssystemet rent, gör det också underverk för att göra din hud glödande och strålande. De hjälper till att hålla din hud fri från skador. Studier har visat att papaya kan hjälpa till att läka sår och andra problem med pigmentering. Varje större solbränna eller pigmentering kan lättas genom denna frukt. Det är därför viktigt att inkludera dem i din kost och är ett bra botemedel för skönhetsfrukt för dina hudproblem. Eventuella hudfläckar och fina linjer kan också försvinna gradvis genom denna hud. Därför är detta en av de bästa på listan över frukter för glödande hud och ung strålande hud.

Hur man äter?

Det är en bra idé att bara snacka på en skål med papaya. Det mättar inte bara din hunger utan kommer också att hålla din hud glödande. Om du gillar att prova något nytt, gör en smoothie genom att blanda papaya med lite Himalaya -salt och en skvätt citronsaft. Dessutom kan du göra papaya smoothies med andra ingredienser också genom att tillsätta mjölk eller honung också. Du kan ha detta när som helst på dygnet.

Papaya ansiktsmask:

Så här kan vi göra ett ansiktspaket med papaya frukt.

 • Skär papaya i bitar och mosa dem väl. Detta är det enklaste sättet att göra det.
 • Till denna blandning tillsätt en sked citronsaft och 1/4 tsk gurkmeja.
 • Applicera jämnt på huden och tvätta av efter 20 minuter med kallt vatten.

Gör detta varannan dag för att se och uppnå glödande hud.

3. Ananas:

frukt för en ljus och glödande hud

Det enklaste sättet att göra detta skulle vara att mumsa på lite syrlig ananas. Här är en annan anledning för dig att äta dem. Ananas är bland de 10 bästa frukterna för glödande hud. Dessa frukter är rika på proteiner och har ett enzym som kallas bromelain, som är känt för att ha antiinflammatoriska egenskaper som läker alla sår du kan ha på din hud, vilket ger dig en strålande och glödande hud. Med tanke på de naturliga mineraler och fibrer som är fästa vid denna frukt är dessa välkända för att bekämpa föroreningar på huden också. Dessutom kan alla fina rynkor eller linjer elimineras för att uppnå en ungaktig och glänsande hud.

Hur man äter ananas?

Mumsa bara på en skål med ananas när du vill eller inkludera dem som en del av din efterrätt för en förändring. Dessa är ganska citronsyra och kan inte konsumeras på en gång i rå. Dessutom kan du göra ananasjuice och ha den under dagen.

Pineapple Face Pack:

 • Gör ananasjuice. Medan du planerar att njuta av det, behåll två teskedar av det för ditt ansiktspaket.
 • Tillsätt en tesked mjölk i de två teskedarna juice.
 • Du kan också välja att tillsätta honung till denna blandning.
 • Blanda det väl och applicera jämnt på din hud.
 • Tvätta det med kallt vatten efter 10 till 15 minuter.
 • Applicera detta ansiktspaket varannan dag för att se de bästa resultaten.

4. Banan för glödande hud:

Banan för glödande hudNästa gång du slänger ett bananskal, kom bara ihåg att du kan behandla din akne med den! Om du frågar vilka frukter du ska äta för glödande hud, skulle vi definitivt aldrig glömma fördelarna med bananer för en frisk och återfuktad hud. Bananer har folat, vitamin A, C, K, E och många mineraler som kalcium och kalium som hjälper dig att ge dig en frisk och glödande hud. Den har också goda antibakteriella egenskaper och används ofta som en naturlig fuktighetskräm som håller huden väl hydrerad och förhindrar att den blir torr. Om du har fet hud är detta din bästa vän för att behandla din hud. Prova och du kan se resultatet helt själv!

Hur man äter banan?

Om du inte gillar att äta dem, här är en idé. Lägg till detta i din havregryn på morgonen. Skär en banan i bitar och lägg dem till din frukost. Du kan också göra en fruktsmoothieskål genom att blanda den med andra frukter och lägga till chiafrön, solrosfrön och linfrön. Lägg till torra nötter också om du vill ha dem.

Banana Face Pack för glödande hud:

 • Krossa en banan med en gaffel och tillsätt en sked honung till den.
 • Du kan också tillsätta en sked mjölk till denna blandning.
 • Blanda väl och applicera detta över hela ansiktet för glödande och strålande hud.
 • Håll den kvar i 15 minuter och tvätta av med kallt vatten.
 • Kom ihåg att göra detta dagligen och se hur din hud lyser.

5. Vattenmelon:

bästa frukter för ljus hy

Vattenmelon är fylld med en mängd näringsämnen för att få glödande hud. Det är särskilt bra för fet hud och alla typer av aknehårig hud. Om du har pigmentering, solbränna, förbättrar denna frukt också huden genom att minska det röda området eller brända området. Svarta fläckar kan också lätt minskas genom denna frukt. Lykopen i den förhindrar hudskador på din hud. Vattenhalten i den spolar bort alla toxiner och håller därmed huden frisk och ren. Detta hjälper dig att uppnå en ungdomlig och näringsrik hud utan ansträngning.

Hur man äter vattenmelon?

Vad mer kan vara det bästa sättet att äta denna röda köttiga vattenfyllda frukt och sedan bara bita en stor del av den. Enkelt mellanmål på eftermiddagen, före dina måltider. På så sätt blir du mätt och ger din kropp rikligt med vatten.

Alternativt kan du bara blanda lite vattenmelon tillsammans med en kopp mjölk och tillsätta lite honung till den. Drycken är uppfriskande under varma sommarmiddagar och återfuktar också huden.

Vattenmelon Face Pack:

 • Så här kan du göra ett ansiktspaket med vattenmelon.
 • Mosa bara några vattenmelonbitar och applicera dem på din hud.
 • Din hud kommer omedelbart att kännas sval och du kan känna friskheten på dig själv.
 • Låt den stå i cirka 15 minuter och tvätta av den med vatten.
 • Applicera inte tvål.

Detta är en enorm näring för din hud och kan göras dagligen om du vill se synliga förändringar.

6. Krusbär:

Krusbär för glödande hud

En gammal medicinsk frukt för nästan allt från hårfall till viktminskning! Krusbär är det bästa bland frukter för ljus hy. Den har antioxidantegenskaper som kommer att slänga ut toxiner från huden och därmed hålla den ren och strålande. Den antiinflammatoriska egenskapen främjar läkning och rensar därmed ansiktet från orenheter och akne. Om du också har någon form av solbränna är denna frukt välkänd för att minska den. Prova det och du kan se hur detta kan göra underverk på din hud.

Hur man äter krusbär?

Det bästa sättet att äta dem är att torka dem i solen.

 • Skär bitar av krusbär och torka dem i solen.
 • När de har torkat, förvara dem i en behållare och ät dem när du vill. Den naturliga sötma och det goda med det väsentliga kommer att förbli intakt.
 • Detta är det bästa sättet att konsumera denna frukt.

Krusbär Face Pack:

Har du någonsin hört talas om att göra en ansiktsmask med krusbär? Tja, vi kommer att visa dig hur!

 • Gör en pasta av krusbär genom att blanda det väl.
 • Tillsätt en sked av denna pasta till yoghurt.
 • Tillsätt en sked honung. Honung hjälper till att ge en glöd till huden och hydrerar den samtidigt.
 • Applicera ett paket på ansiktet och låt det torka i 15 minuter.
 • Tvätta med kallt vatten.

Applicera detta ansiktspaket varannan dag för synliga förändringar. Yoghurt har mjölksyra som rengör hudens porer och tar ut överflödig olja.

7. Orange:

Apelsin frukt för glödande hudApelsin är bland de främsta frukterna för glödande hud. Den används i stor utsträckning med tanke på de underbara resultaten som fästs vid denna frukt. Detta är rikt på C -vitamin som hjälper till att ta bort solbränna och fläckar på huden. Det är en stor skrubb för att enkelt ta bort alla slags föroreningar. Det ger inte bara immunitet, det hjälper till att minska hudskador och hjälper till att uppnå strålande och glödande hud utan mycket ansträngning.

Hur man intar apelsin för frisk hud?

Det enklaste sättet att ha apelsin är att helt enkelt skala skalet och äta. Det är en ganska god frukt och är älskad av alla. Ett annat sätt är att konsumera det i form av juice och dricka det varje dag.

Orange Face Pack:

Så här kan du förbereda en ansiktsmask av frukten

 • Torra apelsinskal i solen.
 • Mal den torra skalen och gör dem till pulver.
 • Tillsätt lite mjölk, rosenvatten, honung och gurkmeja till det.
 • Applicera jämnt på ansiktet.
 • Låt den stå i 20 minuter i genomsnitt och skölj med kallt vatten.
 • Du kan applicera detta två gånger i veckan för glödande hud.

8. Jordgubbe:

Jordgubbe för glödande hud

Denna naturliga frukt för glödande hud är inte känd av många. Jordgubbar är välkänd för att vara fruktdrottning i asiatiska länder. Den har flera egenskaper och blandas med vitamin A, kalcium, vitamin D, vitamin C som hjälper till att göra huden ljus och mjuk. Om du har fet hud är denna frukt din bästa vän för att ge näring och återuppliva din hud. Det minskar alla typer av överskott av talg lätt och är bland de bästa frukterna för glödande och strålande hud.

Hur man äter jordgubbe?

Du kan enkelt konsumera denna frukt av sig själv efter att ha tvättat den ordentligt. Det är bland de välsmakande frukterna och du skulle älska det. Ett annat sätt skulle vara att göra en smoothie av det genom att blanda mjölk och honung och dricka i form av juice.

Hur man gör och applicerar Strawberry Face Mask?

Så här förbereder du ett ansiktspaket ur det.

 • Gör en puré av frukten genom att blanda den väl.
 • Blanda den med yoghurt och honung tillsammans med lite mjölk.
 • Applicera över hela och jämnt i ansiktet.
 • Låt den stå i 15 minuter och låt den torka.
 • Tvätta av detta med vanligt vatten.
 • Applicera det en eller två gånger i veckan för bra resultat.

9. Druvor:

Druvor för glödande hud

Många vet inte att druvor kan ätas för glödande hud. Druvor är välkända för att rengöra huden och få den att se strålande och vacker ut. Det har också viktiga medicinska egenskaper och har blivit rekommenderat av många läkare och forskare. Druvor är av tre till fyra typer och bör konsumeras dagligen, särskilt vid frukost för att få bästa resultat. Dessa är idealiska frukter för hudglöd. Det minskar eventuella fläckar och hjälper till att jämna ut hudtonen.

Hur man äter vindruvor som frukt varje dag?

Många av oss älskar att äta druvor själva. Tvätta dem väl och ät dem på kvällarna. Eller så kan du göra smoothies av frukten genom att blanda dem väl och lägga till torra frukter som du vill.

Hur man gör Grape Face Pack och applicerar på Face?

Så här gör du enkelt ett ansiktspaket för ditt ansikte.

 • Mosa druvorna väl i en skål.
 • Tillsätt yoghurt eller ostmassa.
 • Tillsätt några droppar citron i blandningen.
 • Applicera jämnt på ansiktet som ett ansiktspaket.
 • Låt stå i 20 minuter och tvätta med vatten.
 • Du kan använda denna tre gånger i veckan för bra resultat.

10. Citron för glödande hud:

citron för glödande hud 10

Citroner är välkända för att användas för glödande hud. Den näring som en citron innehåller, inklusive kalium, C -vitamin hjälper till att minska pigmentering, solbränna och akne. Alla typer av finnar och svarta fläckar kan också behandlas enkelt här. Det är känt för att få din hud att glittra och ger den en perfekt konsistens som du alltid har velat ha. Detta är en av de bästa frukterna för att få din hud att lysa.

Hur man äter citron som frukt?

Du kanske undrar hur man har citronrå. Tja, vår favorit citronsaft är svaret. Gör en juice av citroner genom att tillsätta socker eller honung till den. Det är känt att det inte bara förbättrar immuniteten i kroppen utan också hydrerar och får huden att lysa

Hur man applicerar citron i Face Pack

Citron används som en viktig ingrediens i en ansiktsmask. Du kan tillsätta citron till andra frukter eller pulver i ansiktsförpackningen medan du förbereder den. Men med bara citron kan du också göra detta.

 • Tillsätt citron och lite honung och applicera denna blandning på ansiktet.
 • Det hjälper till att minska fläckar och fläckar.
 • Tvätta den efter 15 minuter.
 • Gå inte ut i solen direkt efter applicering av denna blandning.
 • Applicera inte mer än en gång i veckan.

11. Tomat:

Tomat för glödande hud

Tomat är vår favorit bland frukter att äta för ljus hy. Det är ganska hälsosamt och också saftigt, ätbart och mycket gott. Det har flera hälsofördelar, men om vi tänker på dess funktion föryngrar det huden. Tomat har egenskaper som förbättrar inte bara konsistensen utan också hudens kvalitet. Du kan äta detta i en blandad sallad, dricka det som en juice eller till och med göra en pasta av det och använda det som ett ansiktspaket. Det är en av de bästa frukterna och grönsakerna för glödande hud. Det är också den bästa lösningen för hudljus.

Hur man äter tomat som frukt?

Ät bara en tomat rå efter tvätt. Det hjälper till att ha en direkt fördel för ansikte och hud. Du kan också koka den och ha om du vill eller göra en sallad eller saft av den

Hur man gör ett ansiktspaket från tomaten?

 • Du kan helt enkelt applicera tomat i ansiktet.
 • Detta är en go-to-metod och är bäst för direkt nytta.
 • Skär bara en tomat och gnid skivan i ansiktet.
 • Låt stå i femton minuter och låt det torka, tvätta med kallt vatten. Du kan till och med applicera detta dagligen för bra resultat.

12. Persikor för glödande hud:

Persikor för glödande hud

Persikor hjälper till att lyfta din hud och är bland de viktigaste frukterna som får din hud att lysa. De är kända för att vara bra rengöringsmedel men de fungerar till och med bättre som toners eftersom de rengör din hud djupt och stramar ansiktsmusklerna. Den inre delen av skalet hjälper dig att få en bra effekt. Massera skalen försiktigt och känna hur din hud stramas upp. Det är den bästa frukten för glödande hud.

Hur man äter persikor varje dag?

Du kan äta ett persikoliknande äpple. Du kan äta den efter att ha tvättat den väl. Persikan kan skäras i bitar och ätas; annars kan du till och med göra en juice av frukten.

Hur man gör ansiktsmask från persikor?

Så här gör du om att göra persika ansiktsmasker.

 • Krossa och mosa bitarna av persika väl och blanda dem
 • Tillsätt honung och några droppar citron
 • Applicera jämnt på ansiktet och låt verka i 20 minuter
 • Tvätta med kallt vatten
 • Applicera det två gånger i veckan för bra och effektiva resultat

13. Avokado:

Avokado för glödande hud

Avokado är bra för torrhudade skönheter. De lämnar dig med glödande hud och fungerar som en bra fuktighetskräm och uppfräschning i ansiktet. Avokadooljor finns också på marknaden som hjälper till att återfukta huden väl. De med torr hud kan enkelt använda denna frukt för att återfukta huden.

Hur man äter avokado för bra hud?

Det enklaste sättet att konsumera denna frukt är att tillsätta peppar och salt efter att ha skurit dem i bitar. Detta kan också läggas till sallader och soppor. Dessutom kan du till och med göra avokadojuice och ha den

Hur man gör Avocado Face Pack för glödande hud?

Så här förbereder du en ansiktsmask av avokadofrukt.

 • Ta en mogen och färsk avokado och mosa den väl
 • Applicera mjölk och honung på blandningen
 • Applicera jämnt på ansiktet och lämna det väl
 • Tvätta den efter en halvtimme
 • Gör det två gånger i veckan för bra och effektiva resultat.

14. Pumpor:

Pumpor för glödande hud

Pumpor har en rik mängd antioxidanter. Dessa antioxidanter skyddar oss från åldrande eftersom de inte tillåter fria radikaler att skada vår hud. Det hjälper till att bilda nya hudceller och håller vår hud glödande och alltid ungdomlig. Detta är en av de bästa frukterna för hudglöd. Om du har fina linjer och om din hud åldras är detta den bästa frukten att testa för frisk och ung hud.

Hur man äter pumpa regelbundet?

Du kan lägga pumpa till vanliga curryrätter eller sallader. Detta är ett bra sätt att konsumera pumpa. Alternativt kan du laga pumpa och ha den med peppar och salt.

Hur man gör pumpa ansiktsmask?

 • Tillsätt konserverad pumpa och mosa det väl.
 • Tillsätt honung till det och blanda väl.
 • Applicera jämnt på ansiktet och låt stå i en halvtimme.
 • Tvätta den med vatten.
 • Du kan göra och applicera denna blandning en eller två gånger i veckan för bra resultat.

15. Kiwi:

Kiwi för glödande hud

Kiwi är en frukt full av C -vitamin som är askorbinsyra. Detta skyddar oss mot förkylningar och hjälper oss att öka vårt immunförsvar. Å andra sidan är de kända för att ge en uppfriskande känsla för huden vid varje applikation, tillsammans med yngre hud på grund av de antioxidantegenskaper de har. Detta är en av de bästa frukterna för glödande hud.

Hur man äter kiwi för bra hud?

Du kan enkelt skära kiwi i bitar och ta ut den gröna delen. Kiwifrukt kan ätas till frukost eller som ett kvällssnack. Du kan tillsätta peppar och salt för att förbättra fruktens smak.

Gör ett ansiktspaket med kiwifrukt:

 • Mosa Kiwi väl och få ut fruktköttet.
 • Blanda olivolja och honung till det.
 • Applicera på ansiktet jämnt och låt det verka i femton minuter.
 • Låt det torka av och tvätta det med kallt vatten.
 • Applicera detta en gång i veckan för bra resultat.

Översikt:

Har du någonsin tänkt på att äta dessa frukter eller använda dem i form av ansiktsförpackningar för glödande strålande hud? Dessa är bland de bästa och naturliga metoderna för att uppnå fräsch och ungdomlig hud utan hårda kemikalier. Detta förhindrar att ditt ansikte blir tråkigt på grund av oundvikliga yttre faktorer som föroreningar och sol exponering. Prova dem och du kan se förändringen och effekten det har på din hud som får dig att lysa inifrån. Låt oss veta hur dessa fungerade för dig eftersom vi gärna vill höra från dig.