Graviditet kan kraftigt förändra din kost. Mat du kanske gillar kanske inte passar dig och ditt barn. Även om de du aldrig gillat tidigare kan visa sig vara det du längtar efter nu. Frukt av de flesta typer är generellt bra för hälsan under graviditeten. Medan du kanske aldrig gillade apelsiner eller citrusfrukter, har graviditet varit känt för att förändra din smak och få dig att längta efter sådana frukter. Med ett konstigt sug efter Pomelo, undrar du “Är pomelo bra för gravida kvinnor”?

Pomelo är en mindre vanlig citrusfrukt. Frukten kommer från sydostasiatiska länder. Pomelo nu finns dock i de flesta delar av världen. Den är något större än en grapefrukt. Köttet är vitt, gult, rosa eller rött. Frukten är söt och syrlig i smaken. Den vita sorten är mildare i smaken än den rosa pomelo -frukten. Den har allt näringsvärde av andra citrusfrukter. Kan gravida kvinnor äta pomelo? Låt oss ta reda på.

Pomelo Bra för gravida kvinnor

Fördelar med Pomelo under graviditeten:

Här är några av fördelarna med pomelo för gravida kvinnor.

1. Foetas hälsa:

Alla citrusfrukter inklusive pomelo är mycket bra källor till folsyra. Brist på folsyra under graviditeten kan kraftigt öka risken för fosterskador. Pomelo under graviditeten hjälper till att bibehålla god hälsa hos barnet senare.

2. Stärka immunsystemet:

Pomelo som de flesta citrusfrukter är ett förråd av vitamin C. Gravida kvinnor behöver minst 85 mg C -vitamin näringsämne varje dag. Att ha en färsk pomelofrukt eller äta dess juice är ett bra sätt att uppfylla C -vitaminbehovet under graviditeten. Det ger också variation till dina citrusmatskällor under graviditeten. C -vitamin skyddar mot kalla infektioner. Det stärker i princip immunsystemet.

3. En antioxidant:

Pomelo är också en stor källa till andra antioxidanter som lykopen, som oftast finns i fruktens rosa eller röda sort. Det stärker kroppens celler och skyddar det mot sjukdomar.

4. Öka matsmältningssystemet:

Pomelo är en bra fiberkälla. Regelbunden konsumtion av frukten, tillsammans med andra citrusfrukter, kan ge dig hälsosamma fibrer. Detta kan befria dig från vanliga graviditetsproblem som förstoppning och matsmältningsbesvär.

5. Friska muskler och gott nervsystem:

Pomelo för gravida kvinnor är idealiskt eftersom det är en bra kaliumkälla. Kalium i frukten håller dina muskler och nerver friska. Det hjälper också till att hålla ditt blodtryck normalt.

Pomelo under graviditeten 2

6. Starka ben:

Pomelo har en bra mängd kalcium. Förbrukning av pomelo under graviditeten kan hjälpa till att uppfylla din kropps växande kalciumbehov under din graviditet. Kalcium hjälper till att stärka benen och allmän hälsa i allmänhet.

Bieffekter:

  1. Överdosering av C -vitamin kan orsaka vissa biverkningar som diarré och njursten. Om du märker biverkningar som illamående, magkramper och halsbränna efter att ha ätit mat rik på C -vitamin som pomelo, måste du sluta konsumera det och se en läkare. Överdriven C -vitaminförbrukning kan också skada fostret.
  2. Vissa aktiva ingredienser som finns i vissa citrusfrukter inklusive pomelo kan interagera med läkemedel mot cancer och hjärtsjukdomar. Du måste diskutera med en specialist om att konsumera citrusfrukter under graviditeten om du är under behandling för något av dessa tillstånd. Furanokumariner finns i pomelo, vilket kan skada modern och det ofödda barnet.

Kan gravida kvinnor äta Pomelo?

Om du inte har tillstånd som kan interagera med pomelo frukt negativt och din läkare godkänner det, bör pomelo definitivt ingå i din kostlista. Så är pomelo bra för gravida kvinnor? Ja, om det tas i rätt mängd och genom expertinstruktion.