Det finns inget mer angeläget än att planera att förlänga din generation. Det betyder dock inte att du kommer att lyckas efter varje försök. För att du ska veta allt om dina känslor och prioriteringar efter att du har arbetat, läs vidare och du kommer att vara så förberedd som möjligt och att veta hur man gör en förlossningsplan är viktigt. Om du planerar att involvera en barnmorska kommer vi också att täcka det.

Födelseplan Hur man gör det steg för steg

Varför?

En förlossningsplan är precis vad det låter som- en post som säkerställer att din barnmorska kan hjälpa när hon behöver när du genomgår förlossning. Med tekniska framsteg har du alternativ att fylla i det online och få en utskrift eller gå på traditionell väg och diskutera allt med din partner och sedan rådfråga barnmorskan.

Det råder ingen tvekan om att din födelseplan är ganska personlig. Hur du formulerar det beror på många faktorer och omständigheter, till exempel din medicinska historia, dina behov och din bakgrund.

Saker att tänka på:

En bra födelseplan har allt och är ett självuppfyllande dokument. När det gäller en plan är smärtlindring, födelseort, instrumentell förlossningspreferens, ingrepp i proceduren och vård av din baby några av de många sakerna du måste tänka på. Du kan alltid arbeta med vissa aspekter mer än andra, som du naturligtvis kan prata med din partner om. Hans stöd skulle vara till nytta för att göra en perfekt plan. När allt kommer omkring är han lika engagerad som förälder som du.

Hur man skriver en födelseplan:

För att börja skriva en förlossningsplan, ta hjälp av dessa riktlinjer som beskriver i detalj var och en av de viktiga aspekterna att täcka.

Om förlossningsrummet:

Detta är den viktigaste viktiga punkten att inkludera i din födelseplan. Beskriv den typ av rum, uppläggning och atmosfär som du ser dig själv föda i. Det skulle också vara klokt att inkludera de människor du skulle vilja vara med genom förlossningen.

Om arbete och leverans:

Gå vidare till nästa viktigaste aspekt och beskriv om du vill ha en normal eller en kejsarfödelse och vad du ska göra om något går fel i processen. Om du har preferenser angående förlossningspositionerna, se till att inkludera dem alla i enlighet därmed. Du kanske vill ha en spegel för att se ditt barn levereras. Om så är fallet, nämn det också. Bortsett från dessa kan du också nämna om du vill att förlossningen filmas och glöm inte att nämna om du vill ha smärtstillande eller inte. Det sista du ska göra är att nämna om du vill spara sladden för framtiden eller inte. Det borde handla om det.

Efter att din bebis levererats:

Nämn här om du vill se din baby direkt eller om du vill att barnet ska tvättas och klädas istället. Förutom det måste du nämna hur länge du vill stanna i rummet när din leverans har genomförts.

Postpartum vård:

När det gäller de sista orden måste du nämna om du vill ha ytterligare tjänster från barnets läkare som att ta hand om barnets hälsa eller om du vill att förhuden ska tas bort om det är en pojke.

Klar med artikeln? Du vet nu allt som finns i en födelseplan. Låt det inte gå till spillo. Om du är villig att få ett barn snart, fortsätt och sitt med penna och papper direkt och gör en födelseplan.