De flesta av oss antar att graviditet behöver hela tiden vila och passiv livsstil. Men vad många inte vet är att denna fas kräver att en kvinna blir starkare och redo för en hälsosam förlossning. Att gå under graviditeten hjälper oerhört mycket att hålla sig frisk och frisk. Det är en naturlig metod för att hålla sig sund och frisk utan strikta kroppspass och rutiner, och kommer i sin tur att hjälpa till att göra mycket bra för fosterutvecklingen också.

Var det fallet med långa avslappnade promenader eller snabba promenader; det är alltid viktigt att införa vanan att gå under graviditet för längre kondition. Idag kommer vi att ge dig en glimt av vikten och fördelarna med vanliga promenader för blivande mödrar.

Gå bra träning under graviditeten

Går bra under graviditeten?

Att gå medan du är gravid är ett bra ljud och säkert för blivande mammor. Det är ganska fördelaktigt eftersom det inte innebär hårda träningspass och är lätt på benen. Man kan hålla i när som helst i schemat och kan gå smidigt. Vidare kan promenaderna hjälpa till i hjärtslag och lungor, vilket också styr ohälsosam viktökning.

När ska man börja gå under graviditeten:

Det finns inget som den hårda och snabba regeln när de blivande mödrarna kan börja gå medan de är gravida. Att gå för gravida damer rekommenderas av flera läkare, och dess betydelse betonas av många. Du kan till och med börja gå första graviditetsdagen. Det är en enkel och mild träningsform som kan utföras under hela graviditetsperioden utan några potentiella risker. Enligt läkarens råd är det dock viktigt att tänka på några säkerhetstips och försiktighetsåtgärder enligt trimestern.

Fördelar med att gå under graviditeten:

Om du fortfarande har några bekymmer på, är det säkert att gå under graviditeten, oroa dig inte! Ta en titt på några fantastiska fördelar och fördelar i samband med vanliga promenader för blivande mödrar.

1. Frisk bebis:

Den enkla övningen att gå under graviditeten säkerställer att moderns och barnets vikt är i kontroll. Med detta får barnet en hälsosam vikt.

2. Graviditetsdiabetes:

En vanlig sak varje nybliven mamma upplever är högre sockernivåer i blodet som kommer att leda till typ 2 -diabetes efter förlossningen. Det ökar också risken för förlossningsarbete. Den andra effekten är en fet baby. Att gå under graviditeten är ganska hälsosamt eftersom det kommer att hålla vikten i schack och säkerställa att graviditetsdiabetes är på avstånd.

3. Högre chanser för normal leverans:

Att gå under graviditeten säkerställer att du får en standardleverans och inte kejsarsnitt. Promenader ökar flexibiliteten hos höftmusklerna och tonar dem också. Tidig morgonpromenad under graviditet för normal förlossning har bevisats för att ge positiva resultat.

4. Minskar smärta och besvär:

Det är vanligt att flera blivande mödrar upplever obehag och värk i flera delar av kroppen. Promenader är oerhört hjälpsamma för att minimera eventuella smärtor. De hjälper till att sträcka ut benen, vilket kan arbeta mycket för att minska värk.

5. Kontrollerar viktökning:

Promenader hjälper dig att hålla dig i form i ett övergripande perspektiv. Det håller koll på ohälsosam viktökning och främjar en aktiv livsstil. Dessutom tonar promenader musklerna och förbättrar kardiovaskulär hälsa.

6. Lyckligare och stressfri livsstil:

Var det fallet med ångest, sömnlöshet eller trötthet; promenader hjälper till att slå dem alla och arbetar för att uppnå en övergripande lyckligare livsstil. Lugn sömn och ett lugnt sinne är ditt nu!

Anpassa promenader under graviditeten:

Vikten av att ha regelbundna promenader under graviditeten kan inte understrykas tillräckligt. Vi förstår att regelbundet vara utmanande att anpassa den till livsstilen. Så här kan blivande mödrar anpassa sig till promenader under graviditetstiden.

1. Gå under graviditeten: Första trimestern

Första trimestern, tidig graviditet, är upp till 13 veckor. Långsam gång är perfekt under första trimestern. Det enda syftet med denna etapp är att gå. Att öka takten kan vänta. 15 till 20 minuters promenad är bra för fyra dagar en promenad. Du kan gradvis öka ytterligare 5 minuter fem gånger i veckan.

Nästa steg är mellannivån. I denna fas går du sex dagar i veckan. Börja med 20 minuters promenad och gör det sex dagar i veckan. I slutändan är 20 till 40 minuters promenad under sex dagar i veckan bäst.

Nästa fas är den avancerade etappen. Börja med 20 minuters promenad i fem dagar i veckan. Öka detta till sex dagar. Lägg uppför och trappor, och till slut borde du ha täckt 30 till 60 minuter i sex dagar.

2. Promenader under graviditeten: Andra trimestern

Andra trimestern är veckan 13-25. Börja med en 10 minuters promenad i 4 till 5 dagar i veckan. Öka den till 15 till 30 minuter och gör den sex dagar i veckan.

I mellanfasen börjar du med 20 minuters promenad i fyra till sex dagar i veckan och den totala tiden till 30 till 40 minuter.

I det avancerade skedet bör promenader för gravida damer börja med 30 till 40 minuters promenad under sex dagar i veckan. En dag i veckan väljer du att gå i 50 minuter genom att gå i trappor eller gå uppför.

3. Promenader under graviditeten: Tredje trimestern

26 till 40 veckor är tredje trimestern. Fem till sex dagar i veckan är en idealisk promenad under denna period. Du kanske inte kan gå med en växande mage. Om du är nybörjare, börja med 10 minuters promenad i fyra till fem dagar i veckan. Gå långsamt och se till att du inte flämtar när du går i denna fas. Stanna och sakta ner med jämna mellanrum. Promenader i slutet av graviditeten, särskilt när det kommer till förlossningen i 9: e månaden, bör göras försiktigt med alla försiktighetsåtgärder.

I slutet av denna period borde du ha gått 15 till 30 minuter i fem till sex dagar i veckan.

Medan du gör följande steg regelbundet, kom alltid ihåg att,

 • Håll din gång säker. Överbelasta inte och kom ihåg att du inte lever för att gå. Det är bara ett mått för att hålla dig frisk och frisk. Gravid damvandring är ett välkommet steg för att hålla sig i form.
 • Prata medan du går varannan minut. Om du känner att du hämtar efter andan är det förmodligen dags att sluta.
 • Om du känner att du har för ont efter promenader eller plötslig svullnad, yrsel, svimning, måste du sluta gå direkt och prata med din läkare om säkerheten vid ytterligare promenader.
 • Känn din kondition. Om du är nybörjare, börja med att gå långsamt och tre gånger om dagen, försök att lägga en ledig dag mellan varje promenad. Lägg till på en dag eller så när du känner att du är redo. När din graviditet slutar bör du kunna gå snabbare än tidigare och minst 3-4 dagar i veckan. Om du är på mellannivå, börja med att gå fyra gånger vardera i cirka 20 minuter. Hastigheten bör experimenteras med, och i slutet av din graviditet bör du vara piggare än du var tidigare, och du måste kunna gå i ungefär fem dagar i veckan och fortfarande känna dig energisk inför det.

Biverkningar av att gå under graviditet:

Även om vi alla förstår att promenader är bra för blivande mödrar, kan det också finnas få biverkningar.

 • Se upp för svimning, utmattning, yrsel, sammandragningar, vaginal blödning, bröstsmärta eller svaghet. Om du upplever något av detta medan du går, uppsök läkare omedelbart.
 • Om du har högt blodtryck, hjärtsjukdom eller lungsjukdom, kontakta en läkare innan du börjar träna.
 • Snabb promenad under graviditeten kanske inte alltid är rätt. Om du upplever några svårigheter med tempot, sakta ner och se upp!

Förberedelser för promenader:

Vi förstår att det inte är lätt att gå upp och gå direkt. Att förbereda sig för vanliga promenader kan också vara oroande. Här är några tips.

1. Tryck inte på dig själv:

Vanliga riktlinjer anser att det är säkert att gå cirka 150 minuter i veckan för en gravid dam. Vid delning är det en 30-minuters promenad fem dagar i veckan. Det ska inte vara oregelbundet, och tidpunkten bör vara aktiv. Ju mer aktiv du är, desto fler fördelar kommer du att uppleva.

2. Bär vattenflaska:

Undvik uttorkning. Det är det viktigaste att göra under graviditeten. Drick mycket vatten när du går och tränar.

3. Vandringsskor:

Om du vill stödja dina fotleder och bågar är den bästa metoden att använda promenadskor. Använd inte vanliga tofflor eftersom de kan glida.

4. Glöm aldrig din solskyddsmedel:

Om det är en sommardag kan det vara risk för ditt barns liv på grund av de ultravioletta strålarna om du går ut utan solskyddsmedel. Paraply, keps och en flaska vatten är andra viktiga saker som du inte bör blunda för. Dehydrering kan öka din kroppstemperatur, och ditt barn kommer inte att vara så glad över det.

Säkra promenader:

Även om promenader är en övning som har minimala problem för antingen mamman eller barnet, finns det fortfarande några saker som inte bör ignoreras.

 • Gå inte för fort eller för långsamt, så att din kropp kan absorbera all värme en solig dag. Detta kan leda till för tidiga sammandragningar.
 • Håll tyngdpunkten fixerad runt magen.
 • Använd alltid bekväma skor och gå med extrem uppmärksamhet, så att du inte snubblar eller glider.
 • Sippa i vattnet som du tar med dig med några minuters mellanrum för att hålla dig hydrerad men i små åtgärder.
 • Se fram emot när du tar promenader. Undvik eventuella fall.
 • För att förbättra gånghållningen kan du alltid använda mammabälten som finns i flera medicinska butiker.
 • Ta raster. Låt inte din kropp värma upp och orsaka hälsoproblem.
 • Om du känner någon ömhet nära höfter eller bäcken, kan stretching hjälpa. De erbjuder avslappning för muskler och ledband och förbättrar i sin tur flexibiliteten.
 • Anka promenader under graviditeten är också ganska frekvent och säkraste träning, särskilt i början av trimestern. Men ta din läkares råd innan detta.

När ska du konsultera en läkare:

Om du observerar eller lider av följande symtom måste du rosta och kontakta din läkare omedelbart,

 1. Yrsel, andfåddhet eller känsla av för mycket utmattning.
 2. Dimsyn, muskelsvaghet och dåliga smärtor nära ben och vad.
 3. Minskade fosterstunder och bröstsmärta.
 4. Vaginal blödning och svimning.

Om du har högt blodtryck, hjärtproblem eller riskrelaterade graviditeter, måste du alltid rådgöra med din läkare innan du börjar träna..

Rådgör alltid med din läkares råd innan du börjar träna när du är gravid. Varje blivande mammas fall och tillstånd är olika, och därför kan träningens nivå och gränser variera beroende på individ.

Att gå under graviditeten med jämna mellanrum kan hjälpa blivande mödrar att hålla sig i form, motiverade, glada, stressfria och överlag friska. Det rekommenderas alltid att ha milda till små övningar och en hälsosam livsstil för hälsosam leverans också. Med tanke på dessa fördelar är det också viktigt att kontakta läkaren enligt individuella hälsoscenarier.

Vanliga frågor och svar:

Q1. Hur mycket promenader rekommenderas per dag under graviditeten?

Sv: Den vanligaste frågan från gravida kvinnor är hur länge jag ska gå! I genomsnitt är 150 minuter i veckan en standard riktlinje för blivande mödrar för ett hälsosamt liv och förlossning.

Q2. Är det säkert att gå med tvilling under graviditeten?

Sv: Att gå medan du är gravid rekommenderas mest för ett övergripande hälsosamt liv och förlossning. Det är säkert att träna även när du väntar tvillingar.

Q3. Är det säkert att gå på löpbandet under graviditeten?

Sv: Träningsmaskiner som löpband eller rodd är underbara att använda när du är gravid, men se till att du tar rätt försiktighet nu för att glida ner och falla.

Q4. Är för mycket att gå dåligt under graviditeten?

Sv: Promenader är bland det bästa sättet för en hälsosam graviditetsfas. Därför finns det ingenting som kallas för mycket promenader när man väntar. Att vara aktiv och frisk kan vara till nytta för både mödrar och foster. Se bara till att du inte känner dig för trött, trött, yr eller illamående.

Q5. Går efter att ha ätit under graviditeten, eller hur?

Sv: Milda och långsamma promenader efter maten runt din plats kan vara användbart när du är gravid. Men gör inte strikta och regelbundna promenader, vilket borde vara en del av dagen. Det rekommenderas bäst att ha promenader tidigt på morgonen eller kvällspromenader.