Är du gravid? Om ja! Sedan först och främst grattis! Graviditet är en sådan underbar gåva som Gud ger varje kvinna. Graviditeten är också en händelse efter att ditt liv förändras totalt. Ni vet alla att under graviditeten finns det så stort behov av vård av gravida kvinnor. Även om graviditet inte är en sjukdom är det en mycket underbar resa men du måste veta om det. Om den här är din första graviditet måste du veta hur du tar hand om dig själv och ditt barn under graviditeten. Därför berättar vi idag i den här artikeln om de bästa graviditetstipsen.

Graviditetstips

För närvarande vill alla veta mer och mer information om graviditeten. Du måste också veta att varje graviditet skiljer sig från varandra. Flera människor upplever nöd under hela graviditeten och andra inte. Om du vill göra din graviditet lyckligare, hälsosammare och säkrare så är den här artikeln något för dig. Att vara frisk före, under och efter graviditeten består av så många olika funktioner i ditt liv. Så, jag har samlat en snabb lista för att gynna dig att bryta på den friska sidan. Under graviditeten kan du uppleva flera symptom, några av dem är följande;

  • Kramper i nedre magen
  • Huvudvärk
  • Humörsvängningar
  • Förstoppning eller gas
  • Yrsel eller svimning
  • Svullna eller ömma bröst
  • Ryggvärk
  • Har ont i magen
  • Trötthet
  • Att behöva kissa mycket (upprepad urinering)

Topp 50 graviditetstips:

Nu berättar vi här några bästa tips för hur du kan resa din graviditetsresa fram till ditt barns födelse. De bästa graviditetstipsen är följande;

1. Ta folsyra. Folsyra är ett B -vitamin som kan vara till nytta för att undvika stora fosterskador. Konsumera mer mat ironiskt i folsyra. Ta vitamintillskott för totalt 1000 mcg folsyra varje dag före hand och under tidig graviditet. Det finns många källor som nötter, gröna bladgrönsaker, ägg, apelsiner och bananer, blomkål, spannmål och fullkornsbröd.

2. Protein spelar en viktig roll för att odla vävnader såväl som blod. Kött, fjäderfä, fisk, mjölk och mjölkprodukter som yoghurt, ost och glass och ägg är enastående källor. Vegetariska baser innehåller linser, tofu och bönor med ris. Du bör ha 2-3 portioner varje dag.

3. Vaccinationer, prata med din leverantör om vaccinationer. Många är ofarliga och valfria under graviditeten, men vissa är det inte. Att ha rätt vaccinationer vid rätt tidpunkt kan gynna dig och ditt barn!

4. Träna rätt för dig och ditt barn. Att träna är ett ädelt sätt att dra nytta av att hålla en gravid kvinna i form. tränar stöd för att hålla hennes barn frisk också. Betydande träningsmetoder som kan genomföras under graviditeten tar in de som hjälper till att utveckla musklernas hållbarhet. Stretching kan också gynna mycket, men alla dessa åtgärder bör naturligtvis göras med tillräcklig försiktighet.

5. Försök att undvika såväl Trans fetter som mättade fetter, men goda fetter etableras i kokta ägg, nötter, fet fisk och linfrön. Drick mycket vatten och ta i fiber när det är möjligt.

6. Rökning, alkoholkonsumtion och droger när du är gravid utsätter dig och ditt barn för fara för en mängd hänsynsfulla problem. Att dricka kan skada ett framväxande foster, engagera ett barn med risk för fosterskador och cerebrala problem.

7. Läkare nämnde vanligtvis att åtgärder med låg effekt som simning, promenader och yoga. Undvik sport och aerobiska handlingar med stor påverkan som ger bättre risk för skada.

8. Tala med din läkare om sex under graviditeten. Om din läkare säger att det är okej att ha sex medan du är gravid måste du använda kondom för att förhindra att du får en STD. Vissa STD kan orsaka blindhet, lunginflammation eller hjärnhinneinflammation hos nyfödda, så det är viktigt att skydda dig själv och ditt barn.

9. Ät mycket frukt och grönsaker eftersom det erbjuder många vitaminer och mineraler. De kan också stödja för att undvika förstoppning under graviditeten. Du måste ha 5-10 hjälpmedel varje dag.

10. Du kan också äta bröd och spannmål som innehåller vitaminer och fibrer. Bröd, ris, bagels, pasta och spannmål är alla bra val. Du måste ha 5-12 portioner för varje dag.

11. Det är mycket nödvändigt att äta en balanserad kost. Konsumtion av varje matgrupp dagligen kommer att hålla dig och ditt barn starka under hela din graviditet.

12. Nu har du fått den sömlösa anledningen till att skämma bort dig själv – att spendera timmar i ett doftande bad, njuta av en massage eller gnugga lugnande oljor i din utvecklande bump.

13. Du kan också gå en hälsosam promenad med din partner och få frisk luft i dina lungor eftersom det är bra för dig såväl som bra för din baby.

14. Det är mycket nödvändigt att använda icke-medicinska medel för vissa problem som halsbränna, illamående och förstoppning.

15. Undvik kemikalier som förmodligen kan skada din baby. Du kan upptäcka dessa på jobbet, hemma och rättvist var som helst, vara ekologiskt subtila.

16. Delta i förlossningsklassen. Om du inte har kunskaper om att arbeta, låt dig registrera en gynekologisk klass för att ha väsentlig medvetenhet före förlossningen.

17. Håll dig alltid hydratiserad. Drick minst sex till åtta glas vatten varje dag. Vatten hjälper till att spola ut alla skadliga gifter från kroppen. Gör bäckenlutningar för att stödja med sen graviditet ryggont. Det hjälper till att avfärda din smärta och till och med inspirera barnet att acceptera en bra förlossningsposition.

18. Det är mycket viktigt att få gott om vila medan du är gravid. Först under din graviditet, försök att utvecklas till en vana att sova på din sida. Att ligga på din sida med knäna fixerade är troligen den mest avslappnade platsen när din graviditet växer.

19. Det gör också ditt hjärtsjobb avslappnat eftersom det håller barnets vikt från att smeta ut tryck till den stora venen som överför blod tillbaka till hjärtat från dina fötter och ben. Vissa läkare berömmer de tjejer som är gravida sover på vänster sida. Få tillräckligt med sömn minst åtta timmar per natt.

20. Använd avslappnade, icke-sträckande skor och sätt upp fötterna flera gånger om dagen för att undvika trötthet och svullnad i fötter, ben och fotleder.

21. Ta ett prenatal vitamin. De kan rekommenderas av din läkare eller så kan du köpa dem färdiga disken. Se till att den täcker 0,4 mg folsyra.

22. Be din partner att gå med dig på dina nya hälsosamma vanor, med vetskap om att du har nio hela månader att planera, drömma och fantasier.

23. Resten! För högpresterande kvinnor eller kvinnor som arbetar fram till sitt barns födelse är det mycket nödvändigt att vila i cirka 2 timmar om dagen. En av de fattigaste sakerna du kan pumpa in i ditt barns blodomlopp är stresshormoner. Därför skulle det vara otroligt att eliminera all stress men försöka binda din stress så mycket som möjligt:

24. Din kropp vill förbättra och vila och fylla på sin energi för att klara av stressen i ditt barns utveckling. Om du är stressad att sova, prova ett glas mjölk eller kamomillte innan du går och lägger dig. Om du är van vid att använda en bärbar dator sent på natten till natten, försök att ändra din rutin. Lite arbete vid en annan tid på dagen och sedan läsa en bok sent eller göra något som minskar dig.

25. Hitta avslappnade positioner så att även om du inte kan sova, kan din kropp slappna av så mycket som troligt. Den finaste positionen ligger på vänster sida med en kudde mitt på knäna.

26. Glöm inte frukost. Prova berikade färdiga att äta eller bakade frukostflingor med frukt. Berikade spannmål har ytterligare näringsämnen, som järn eller kalcium. Om du känner dig smaklös, rycka med 100% fullkornsbröd. Ät mer mat avancerat på morgonen.

27. Ät mat med fiber. Grönsaker och frukter, som gröna ärtor, päron, bananer och spenat, bönor, som svarta bönor och njurbönor, fullkorn, som brunt ris samt havregryn, yoghurt med låg fetthalt eller fett med frukt, fullkornskakor med fettfri eller fet fet ost.

28. Simning under den sista graviditetsperioden är mycket fördelaktigt. Den sporten gynnar dig både för att minska smärtan och att du känner dig mindre tung.

29. Tala med läkare innan du får kunskap om rätt andning och kämpar för att förfarandet vid förlossning lätt ska kunna genomföras.

30. Gör bra val, placering för födsel innebär att det finns ett antal frågor som vill besvara som t.ex.

31. Vem blir min huvudläkare? Förlossningsläkare, husläkare eller privat barnmorska.

32. Vem kommer att bry mig om både förlossning och förlossning? Sjukhusmorskor, doula, privat barnmorska, make, födelsepartner etc..

33. Var ska jag föda mitt barn? Statligt sjukhus, privat klinik eller sjukhus, aktiv födelseenhet eller hemfödelse.

34. Läs din älskade bok för att underhålla. Under graviditeten ska du behöva göra dig lycklig hela tiden och inte ta någon spänning. Det är mycket skadligt för dig såväl som för ditt barn.

35. Gå med i yogaklasser eller några övningar för gravida kvinnor i förväg till förlossningen. Det finns många yogaställningar som hjälper kvinnor och deras barn under graviditeten.

36. Känn tillfredsställande alla möten med förlossningsläkare. Det bekräftar att du är gravid, eller lär dig tidiga oregelbundna märken av foster.

37. Tänk på att komplettera 300-500 kalorier varje dag under graviditeten.

38. Sätt din hälsa först när du är gravid. Var säker på att du äter hälsosamt och fortsätt att vara rikligt hydratiserad av den anledningen att dina näringsbehov är olika när du är gravid med tvillingar. På samma sätt, ta hand om din kropp; respektera inte symtom som begränsning och urladdning annars ring din läkare för att vara säker.

39. Ta reda på vad du ska göra kring kemisk preventivmedel, som liknar p -piller.

40. Spåra dina faser. Att lära sig vad du kan veta dina cykler kommer att vara till nytta för att avgöra när du har ägglossning och vid vilken tidpunkt du blev gravid. Dessa ger mer exakta förfallodagar.

41. Om du förskönar ditt hus eller en plantskola, tänk på att undvika ångor som är så ofta relaterade till skugga och väggpapper. Kanske får vänner göra det tunga arbetet trots att du hjälper till att göra fingermat åt dem. Håll fönstren öppna!

42. Säg till någon medicinsk expert att du kan vara gravid om du är irriterande att bli gravid. Detta kan stoppa kontakten med skadliga tester och ämnen om du är gravid och inte ser det ännu.

43. Besök dina prenatala möten med din barnmorska eller läkare. Detta kommer att gynna att bekräfta att om du har några problem som de åtgärdas tidigt och bibehålls till ett minimum.

44. Du kan också gå med i en tidig graviditetskurs samt yogaklasser och babyhjärnstimuleringsprogram.

45. Ät mindre måltider mer och mer. Det stöder matsmältningen och tillåter dig inte att göra ont när din livmoder skjuter upp på magen.

46. Se till att du har ett bra multivitamin. Du måste ha påbörjat tillsats med folsyra innan du börjar – den täcker B9 och är upplagd i bladgröna grönsaker som spenat och grönkål samt apelsinjuice och lite korn. Det har bekräftats minska risken för neuralrörsfel som spina bifida med upp till 70%.

47. Fortsätt bära ett säkerhetsbälte trots att du kör i motorfordon. Gravida kvinnor måste också sitta så långt efter krockkudden som möjligt.

48. Ligg på kommandot på vänster sida så att din baby enkelt kan ta blod och syre och vända huvudet enklare.

49. Ta inte receptfria piller eller naturläkemedel som inte berövas din förlossningsläkare eller barnmorska först.

50. Kalcium krävs för att växa tänder och ben. En bas av kalcium är mejeriprodukter. Extra livsmedel som är ironiska i kalcium innehåller sardiner, sojabönor och nötter och broccoli. Du måste ha 4 portioner varje dag.

Så det här är några graviditetstips, jag hoppas att du gillar den här artikeln och tycker att den är informativ och intressant. Ta hand om dig!