Psykisk hälsa är lika viktig som din fysiska hälsa. Under graviditeten kommer din kropp att genomgå en mängd nya förändringar. Detta inkluderar inte bara dina kroppsliga förändringar, utan också din mentala hälsa. Du kan utsättas för stress och depression, och det här är saker som är naturliga för många kvinnor. Men om du lämnar det utan uppsikt kan din graviditetsperiod bli en mardröm för dig. Ett sätt att hantera detta är att njuta av graviditetsmeditation.

Meditation när som helst är ett säkert ja. När du är gravid är det nödvändigt att du får lite lugn och positiva vibbar. För att hålla dig i godhet och hälsa, här är lite meditation under graviditetsfördelar som du måste vara medveten om.

Graviditetsmeditet

För att göra detta måste du ta lite tid för att undersöka saken lite mer, för ju mer du undersöker, desto mer lär du dig att hantera alla situationer som kan dyka upp när som helst.

När det gäller graviditet och om det är bra att utöva meditation är det alltid bäst att hålla sig väl informerad hela tiden, försök därför att ta lite tid och använda medier som internet för att bläddra igenom alla fördelar och nackdelar med att använda meditation under din graviditetsperiod att hantera ett antal av dina problem.

Vad är meditation?

Meditation är mer en träning för att bättre förstå dig och ditt inre. Genom att meditera förstår du dig själv bättre och får bättre kontakt med dig själv, bara genom att få lite mental fokus.

Är meditation säker under graviditeten?

Nedan följer några av fördelarna med att göra meditation, särskilt under din graviditet-

Avkopplande:

Meditation slappnar av musklerna i din kropp, särskilt ditt sinne för att bättre konsolidera dina tankar, vilket ger dig den styrka du behöver för att hantera alla stressiga situationer som uppstår under din graviditet. Innan folk tror är graviditet en period med frustration och stress, vilket gör det mycket viktigt att du lär dig att behålla lugnet. Guidad meditation för graviditet kan i stor utsträckning hjälpa dig.

Stressavlastare för din baby:

Stress under din graviditet kan hämma ditt barns tillväxt eftersom din kropp och ditt barns utveckling vid denna tidpunkt är sammankopplade, vilket gör att även den minsta förändringen i din konstitution blir något av stor betydelse för ditt barn. Så meditation hjälper dig att hantera dina och ditt barns hormoner för att ge vika för en bekvämare graviditet.

Hur man gör meditation under graviditeten?

1. Den bekväma hållningen:

Det första är att hitta rätt hållning för dig att meditera. Det är inte alltid möjligt att sitta upprätt, särskilt under tredje trimestern. Du kan ligga ner vid denna tidpunkt. Vid graviditetsmeditation, första trimestern, måste du helt enkelt hitta rätt hållning för att sitta.

2. Fokusera på magen:

Nästa sak är att fokusera på magen, till den lilla. Fördjupa dig i att förstå vad som händer inom dig och ditt barn.

3. Andas:

Andas djupt. Det är ibland möjligt att tappa andan när du är gravid. Var medveten om detta och andas. Börja med att stänga ögonen och andas genom näsan. Sakta ner den normala andningen och fortsätt andas djupt. Din mage kommer nu att expandera, följt av bröstkorgen och bröstet.

Meditationstips för graviditet:

  • I huvudsak är det första steget att hitta rätt position som är bekväm för dig och barnet.
  • Håll utkik efter tecken på obehag. Om du upplever en, sluta genast.
  • Stressa bort dig själv genom att ta djupa andetag och försök avleda ditt sinne för att fokusera på dig och ditt barn.

Meditation för graviditet är ett av de enklaste och billigaste sätten att ge dig själv den mentala styrka du behöver för en normal och hälsosam graviditet. Yoga och meditation för gravida kvinnor kommer att vara till stor hjälp för att hålla dem på rätt humör och på rätt spår. Meditation för graviditetsångest har också varit ett rekommenderat botemedel av läkare.

Vanliga frågor & Svar:

Q1. Hjälper meditation att bli gravid?

Sv: Om du trodde att meditation för att bli gravid är en verklighet, då har du fel! Meditation garanterar inte alls att du blir gravid. Det slappnar bara av dig och hjälper dig att ansluta dig till ditt inre.

Q2. Vad är guidad meditation för graviditet? Hur är det användbart för gravida kvinnor?

Sv: Guidad meditation inkluderar att lyssna på lugnande musik. Det håller dig energisk och stressfri, som båda behövs för en smidig resa. I allmänhet inkluderar guidad meditation att visualisera ett objekt. Detta kan vara havet, en blomma eller en kristall. När du gör det lär du dig att hålla fokus och därmed uppfatta tystnaden omkring dig. Detta hjälper dig att avstressa.

Q3. Är det säkert att göra yoga och meditation för gravida kvinnor?

Sv: Absolut! Yoga och meditation är bra sätt att hålla dem friska. Du måste komma ihåg att få experthjälp och läkares råd om vilken yoga du ska följa och vad du inte ska göra.