Sparris:

En kost med sparris är ett måste att ha, särskilt för dem som vill se bra ut, må bra och bli väl underhållna, säger experter. Under mycket lång tid har sparrisen varit en flerårig delikatess som kommer från liljefamiljen till våra tallrikar, precis som vitlök, lök och purjolök gör. De säger att den ödmjuka sparrisen har sitt ursprung i Västeuropa någonstans, och är ett skott eller en grodd i grekisk terminologi, vilket betyder ömt och trevligt.

Sparris fördelar för hälsan

Sparris är ätbar och skotten är spjutliknande i form, vilket också kan vara en indikation på krig mot hälsoproblem och problem. I världen finns tre typer av sparris, nämligen;

a. Vit sparris.

b. Gröna sparris.

c. Lila sparris.

Den vanligaste av de tre och på nästan varje bord och maträtt skulle vara den gröna sparrisen. Vit sparris skulle nästan likna sparrisen i grönt, men smaken skulle vara ett snäpp mildare än den förra. När det gäller lila sparris har grönsaken många skillnader jämfört med gröna och vita sparris. Färgen lila i sparrisen kommer från den rikliga källan av kraftfulla antioxidanter i dem, vilket hjälper till med skönhet och hudvård, säger experter. Slutligen är sparris som är lila i färgen öm och sötare än de andra två, säger experter.

Den ödmjuka sparrisen:

Asparges är en mycket populär grönsak som kan ätas rå, grillad, ångad, stekt och på sätt du bara kan tänka dig. Men de flesta föredrar det i sallader eller i rå form, eftersom det sedan tillför kroppen alla näringsämnen också. Den grönsak som nämns är tät i näringsämnen och har följande vitaminer, såsom;

 • vitamin A
 • C-vitamin
 • vitamin E
 • vitamin K
 • folat
 • fiber
 • Järn
 • Mangan
 • Magnesium
 • Niacin
 • Fosfor
 • Kalium
 • Krom
 • INGA fetter
 • INGET kolesterol
 • Minimalt natrium

Fördelar med sparris:

Sparris är känt för att vara en av de friskaste i familjen gröna grönsaker eftersom det är en rik källa till vitaminer och mineraler. Läs artikeln nedan för att veta 15 bästa fördelarna med sparris för hälsa, hud och hår.

Hälsofördelar med sparris:

1. Tack vare de stora mängder föreningar som finns i sparrisen är grönsaken bra att använda som en källa till inflammation. Grönsakerna skulle också vara bra att använda för dem som lider av typ 1 -diabetes också, det beror på att det har gott om vitamin B i det, vilket hjälper till att kontrollera nivåerna av socker i blodomloppet, och hjälper också till med produktion och marknadsföring insulin också.

2. Sparris är också känt för att minska risken för hjärtinfarkt, attacker och hjärtsjukdomar också. Detta beror på de höga halterna av vitamin B i det, vilket inkluderar folat som hjälper till med hälsan hos det kardiovaskulära systemet i stort. När alla dessa frågor dämpas eller beaktas, skulle högt blodtryck, hjärtinfarkt och attacker och även kroppens övergripande hälsa beaktas och tas om hand också. Därför föreslår experter att Asparges används i dagliga måltider.

3. Efter trettio års ålder lider män och kvinnor av låg bentäthet. Det betyder att benen också blir svaga och spröda. K -vitamin är viktigt för benen och den ödmjuka sparrisen är en bra källa till detsamma. K -vitaminet som finns i sparrisen hjälper till att hålla benen starka, hjälper också till med bentätheten och förbättrar den totala benförstärkningen också, säger källor. Därför ha ett gäng sparris som en sallad eller i dina måltider varje dag, för att öka benstyrkan, säger läkare

4. Reumatism och artrit kan också tas om hand, och eftersom de två kan vara mycket smärtsamma skulle en kopp Asparges varje dag hjälpa till att minska värken, säger experter. Grönsaken har antiinflammatoriska egenskaper, vilket hjälper till att lindra båda frågorna med tiden, säger experter.

5. Sparris är också känt för att bekämpa cancer, eftersom det innehåller glutation, och studier har visat att det är denna antioxidant som är avgörande för att förebygga cancer, särskilt i lungan, tjocktarmen och bröstet.

6. Patienter som lider av synförlust, dålig syn och grå starr rekommenderas att inkludera konsumtionen av sparris i sina dagliga måltider. Detta beror på att sparris innehåller glutation och antioxidanter som hjälper till att förhindra grå starr och ögonproblem på lång sikt.

7. Vill du bromsa åldrande effekterna, sluta använda receptfria produkter som är dyra och som gör mer skada än nytta, säger experter. Du bör ha gott om sparris i dina måltider eller i dina sallader, eftersom grönsaken har många antioxidanter som skyddar huden från solens UV -strålar, fria radikala förödelse och fördrivning av åldrande sker också för tidigt. Sparris är också känt för att stärka immunsystemet och det skulle också hålla det friskt.

8. Gravida kvinnor bör också ha tillräckligt med sparris i sina dagliga måltider, eftersom det är högt i folsyra, vilket hjälper under barns födelse och också håller den lilla i magen frisk, viktvis. Även fosterskador undviks när den blivande mamman äter sparris. Kvinnor som lider av PMS också eller symtomen på det.

9. Om du inte vill ha några stenar i njurarna måste du ha sparris i dina måltider. Detta beror på att grönsaken har tillräckligt med diuretiska egenskaper i sig, och det är därför sallader eller saften från en sparris skulle vara bra att äta. Juicen skulle särskilt bidra till att minska bildandet av oxalsyrakristaller i njuren, säger källor.

10. Sparris är en utsökt grönsak som hjälper hjärnan att bekämpa kognitiv funktionsnedsättning. Sparris ger vår hjärna folat, vilket tillsammans med vitamin B 12 stoppar kognitiv nedgång i hjärnan. Det hjälper en person att behålla och förbättra sin mentala och snabba flexibilitet. Du kan hitta b 12 i livsmedel som fisk och fjäderfä, kött och mejeriprodukter. Ät dem med sparris och upprätthåll en sund hjärna.

11. Sparris innehåller höga halter av en distinkt aminosyra som kallas sparris, vilket är ett effektivt diuretikum. Det hjälper kroppen att bli av med överflödig vätska och salt i kroppen. Fibrerna i dem hjälper till att rensa ut mag -tarmkanalen. Det hjälper människor som har symtom på ödem, ansamling av kroppsvätskor i vävnaderna. Personer med högt blodtryck och andra hjärtrelaterade sjukdomar har också nytta av denna funktion av sparris. Men det finns en bieffekt av att äta sparris. Det är illaluktande urin. Detta upprättar en direkt koppling mellan sparris och urinvägar.

12. Depression är en av de mest kända känslomässiga störningarna. Sparris fungerar också som ett bra antidepressivt medel på grund av dess vitaminer, salt och cellulosa. En abstrakt kallad Asparagus Racemosus Linn, är en ayurvedisk medicin som används som ett adaptogent läkemedel. De är läkemedel som administreras till patienter med stress och motstånd i kroppen. Denna abstrakt används också för att göra antidepressiva medel av många ayurvediska läkare och även mina stora läkemedelsföretag. Denna abstrakt är framställd av det torkade fröet från plantens sparris racemosus. Naturopati rekommenderar detta också till patienter med depression och många andra känslomässiga störningar. Det hjälper också till ökad känsla av medkänsla och främjar fertilitet.

13. Sparris är mycket fiberrikt som möjliggör tarmtransport och underlättar matsmältningen. Det är mycket skonsamt mot tarmen och hjälper också till med olika mag- och rörelserelaterade problem som förstoppning. I processen skadar det inte tarmslemhinnorna. Det främjar regelbundna rörelser och minskar uppblåsthet. Asparges i sig är lättare att smälta i jämförelse med några andra gröna grönsaker som broccoli. Det hjälper också till att avgifta kroppen och eliminerar skadliga ämnen.

14. Sparris är också mycket rik på järn. Det upptäcks att roten till sparris racemosus uppvisar anti-anemiska egenskaper, det vill säga det hjälper till att bekämpa anemi. Den innehåller olika blodrenande medel som polyfenoler, fytosteroler, saponiner, alkaloider, flavonoider, tanniner och fenolföreningar. Sparris kan reglera blodcirkulationen och uppmuntra leverdränering. Friskt blod säkerställer frisk hud. Således har sparris också en indirekt positiv effekt på huden.

15. Vitamin B1, även känt som tiamin, är ansvarig för korrekt användning av energi från mat från vår kropp och dess cellulära funktioner. Detta vitamin spelar en viktig roll för att omvandla kolhydratintaget till energi, vilket är avgörande för ämnesomsättningsstyrkan och för att behålla fokus. Tiamin deltar också aktivt i metabolismen av kroppsglukos, så de är nödvändiga för hantering av blodsocker. Därför kallas detta vitamin energivitamin. Sparris är en rik källa till tiamin. Dess förbrukning ökar energin och hjälper dig att övervinna trötthet och trötthet. Det håller energinivån och stöder sköldkörtelns funktioner i kroppen.

Från ovanstående diskussion kan vi förstå sparrisens betydelse i våra dagliga matvanor. Det hjälper oss att förebygga och bota olika livshotande sjukdomar och förbättrar också vår allmänna hälsa. Men patienter med artrit rekommenderas att konsultera en läkare innan de införlivar denna grönsak i sin kost. Det här var de bästa femton anledningarna till att vi älskar sparris. Om du vill dela några av dina tips och idéer med oss ​​får du gärna skriva in eller kommentera nedan. Vi älskar att höra från dig eftersom vi älskar att dela med dig.

sparris

Bildkälla: Shutterstock