Spotting är ett mycket vanligt problem som gravida kvinnor måste möta. Halv procent i det normala fallet av graviditet upplever blödningen från slidan vid graviditetstillfället. Enkel och liten spotting är det goda tecknet medan spotting i stora mängder är tecknet på en tung sjukdom. Du måste vara medveten om orsakerna bakom spotting under graviditeten och ta viktiga råd från din läkare med jämna mellanrum för att radera sådana problem.

Skillnad mellan spotting och blödning:

spotting under graviditeten

Du kan observera och identifiera dig själv vilken som upptäcker och som blöder på ett mycket hemtrevligt sätt. Det ljusrosa eller brunfärgade blodet släpps ut vid fläckar som liknar menstruationsblödningen på sjätte eller sjunde dag den cykeln. Om det urladdade blodet är djuprött, kallas det blödning. Spotting behöver inte blötläggningsunderlag som blödningsbehov.

Orsaker till fläckar under graviditeten:

Implantation som orsak:

Spotting under graviditeten 2

I det första stadiet av graviditeten upplevs tjugo till trettio procent damer av spotting. Spotting under graviditeten kan hända på grund av embryoimplantation i livmoderväggen. Spotting kan visas före eller runt menstruationen. Du bör inte förvirra båda fallen och aldrig vara orolig för spotting.

Sex som orsak:

Spotting under graviditeten 3

Spotting kan visas efter att ha haft sex med din partner. Någon form av stress från lätt till tung, den kan börja upptäcka. Även under graviditetens livmoderhals kan polyper växa från normal storlek och kan leda till fläckar när de är gravida på grund av samlagets stress. Det är ett mycket möjligt och normalt fall att ha spotting efter samlag under graviditeten.

Pap Smear som en orsak:

Cervical tender är resultatet av det enorma blodflödet som kan uppstå på grund av den inre undersökningen av bäckenregionen. Lätt tryck vid tidpunkten för kontroll eller någon typ av kollision i det området kan leda till fläckar.

Infektioner som orsak:

Blottbildning under graviditeten 4

Vaginala infektioner, svampinfektioner, vaginala bakterieinfektioner är några allvarliga orsaker till fläckar. STD -sjukdomar som klamydia, herpes, trichomoniasis är den mycket möjliga orsaken till vaginal irritation som kan leda till brunt fläckar under graviditeten. Du måste ta denna anledning med särskild omsorg för att utrota problemet.

Korionisk blödning som orsak:

Spotting under graviditeten 5

Denna typ av blodurladdning sker på grund av förändringen i chorion och liksom i moderkakan. Chorion är ett litet tunt membran som sitter i fostret och omsluter placentans område. Det kan sluta av sig självt, även om bekymmerna upptäcks normalt under graviditeten, vilket kräver den ultimata övervakningen av medicinska experter.

Kommande arbetsdag som anledning:

Spotting under graviditeten 6

Så nära ditt leveransdatum kommer kan du drabbas av livmoderhalsutvidgning. Det kan absorberas av blod och slempropp kan leda till en enorm blodurladdning. Det är därför detta kallas för en blodig show. Du bör boka tid hos en gynekolog vid kraftig blödning.

Ektopisk graviditet:

Spotting under graviditeten 7

Det är ett sällsynt fall som kräver särskild uppmärksamhet från den personliga läkaren. När ägget bosatte sig i äggledaren, som är livmodern, kan ektopisk graviditet inträffa. Symtomen kan uppstå hos dig som illamående, yrsel, kräkningar eller svaghet. Före ektopisk kirurgi, ägglederskirurgi eller någon inflammation i bäckenregionen kan vara orsaken bakom sådana komplikationer.

Molar Graviditet:

Ett defekt embryo kan göra moderkakan till en stor förstorad cystisk volym som kan resultera i molär graviditet. Det har ingen allvarlig inverkan även om det är en sorts tumör. Men om det har spridit sig genom hela kroppen inom befruktningsveckorna kan stora blödningar uppstå. Graviditetssjukdomar kan skapa på grund av en sådan onormal vaginal situation.

Missfall:

Spotting under graviditeten 9

Det är oroande under graviditetstiden. De primära 12 månaderna är den period då missfallet kan uppstå. De vanliga symptomen på missfall är buksmärtor i nedre delen, kramper, vaginal urladdning av vävnad etc. Detta är förmodligen ett av de hemska fallen som den gravida damen inte vill möta..

Placenta Previa:

Spotting under graviditeten 10

I det sista stadiet av graviditeten har blödningen det vanligaste och enklaste skälet och det är placenta Previa. Placenta ger generellt stress vid livmoderhalsbrott som orsakar blödning. Tiden är mitt under graviditetens längd när livmoderhalsen gör sig redo för en kommande förlossning.

Placenta Abruption:

Spotting under graviditeten 11

Under den sista trimestern eller sista fasen av graviditeten kan denna typ av abrupt uppträda som kan orsaka kraftig blödning. De naturliga symtomen på denna störning är smärta i nedre och övre delen av buken, kramper, livmoderanbud etc. Placenta får tidig separation från livmodern i sådana fall och resulterar i blodinsamling i den regionen.

Uterinbrott:

Spotting under graviditeten 12

Denna bristning kan uppstå före leveranstiden. Det är inte en normal splittring från livmodern. Det kan vara mycket farligt för den kommande bebisen och en gravid dam. Detta behov måste botas genom inspektion från en medicinsk expert. Trots det är olika allvarliga riskfaktorer relaterade till denna term som måste lösas under det sista stadiet av graviditeten.

Fosterfartygsbrott:

Blottbildning under graviditeten 13

Detta är ett av de sällsynta graviditetsfallen. Det förekommer hos 1 patient bland femtusen fall. Det är resultatet av en onormal hjärtfrekvens. När det händer uppstår blodurladdning i stor mängd under detta graviditetsstadium. Det här fallet där fostrets blodkärl korsar födelsevägen.

För tidigt arbete:

Tidigt arbetskraft är leveransperioden tjugo till trettiosju veckor. Det kan skapa kraftig smärta i buken genom kramper och sammandragning. Det kan bara se ut som en liten klyfta med ditt kommande leveransdatum. Slemproppen har enormt sprucken på grund av vilken en kraftig blödning kan komma igång.

Som vårdande mamma bör du vara uppdaterad med all sådan information om spotting när det gäller graviditet. Du bör ta hand om ditt växande foster från alla sjukdomar och störningar genom att ha en ordentlig medicinsk inspektion, graviditetskost och regelbundet underhåll av medicinsk kontroll.