En av de mest konsumerade spannmålskornen i världen efter ris och vete är korn. Kornkorn liknar riskorn, men har en grov konsistens på grund av kli. När de är kokta blir kornen stärkelsehaltiga, med en nötaktig smak. Korn används ofta i matlagning för att göra bröd, sallader och malts. Fullkornskorn är rika på kostfiber och fyllda med näring. Detta är anledningen till att läkare rekommenderade en portion kornvatten till gravida kvinnor. Det finns många motstridiga uppfattningar om intag av kornvatten under graviditeten.

I denna artikel kommer vi att vägleda vikten av korn under graviditeten och det bästa sättet att ta dem.

Användning av kornvatten under graviditeten

Fördelar med korn Kanji under graviditeten:

En av de vanliga frågorna som många kvinnor ställer är ”Är kornvatten bra under graviditeten?”. Tja, vi har de bästa kornvattenfördelarna för graviditet:

 • Korn är rikt på mineraler som kalcium, järn, magnesium och kalium. Dessa näringsämnen säkerställer en frisk kropp för den blivande mamman. Dess diuretiska egenskap utlöser urinering. Så på detta sätt kan du bli av med överflödig vätska från din kropp.
 • Förekomst av fiber i korn hjälper till att reglera tarmrörelser och förhindra förstoppning plus hemorrojder. Men det kan också öka mag -tarmproblemen under graviditeten.
 • Niacin i denna spannmål hjälper till att upprätthålla ett smidigt matsmältningssystem hos gravida kvinnor. Det är också ett koaguleringsmedel som är mycket användbart vid kejsarsnitt eller normal förlossning av barnet.
 • Detta spannmål reglerar också dina blodsockernivåer och förhindrar förekomsten av graviditetsdiabetes.
 • Folat i korn förhindrar att fostret infekteras av vissa typer av prenatala sjukdomar, såsom spina bifida.
 • Regelbundet intag av kornvatten minskar effekterna av morgonsjuka och illamående. Det förhindrar också svårighetsgraden av magkramper och irritationer. Kopparet i korn säkerställer att dina leder, ben och blodkärl är flexibla.
 • Man tror också att korn minskar maginflammationen under graviditeten.
 • Detta spannmål främjar celltillväxt och reparation. Detta är mycket viktigt för att hålla det växande barnet i livmodern.
 • Korn är också fördelaktigt för produktion och utsöndring av bröstmjölk
 • Att ta kornvatten under graviditeten sänker också dina kolesterolnivåer. Så chanserna för hjärtkärlsjukdomar hos gravida mödrar minskar avsevärt.
 • Det hjälper till att spola ut överflödiga toxiner från kroppen och förhindrar därmed förekomsten av magsvullnader eller störningar.
 • Enligt forskning är oreglerade mängder koffein inte bra för en blivande mamma. Men det rekommenderas starkt att ta kornte under graviditeten, på grund av dess minsta koncentration av koffeininnehåll.

Är kornvatten säkert under graviditeten?

ja! Faktum är att det är en av de viktiga livsmedlen som ska ingå i en gravid kvinnas dietplan. Man kan dricka kornvatten under graviditeten för att hjälpa till att hantera ett antal sjukdomar, inklusive förstoppning, magkramper och svampinfektioner. Det faktum att det är diuretikum kan dock orsaka lätt obehag för blivande mödrar. Överdriven konsumtion av kornvatten under slutet av graviditetsscanningen tappar mycket vätska, vilket kan minska vatteninnehållet i livmodern.

Kornvatten biverkningar under graviditeten:

 • Du bör undvika korn om du är allergisk mot det. Intag av denna spannmål kan leda till utveckling av utslag och klåda hos gravida kvinnor.
 • Grodd korn kan ibland leda till missfall eller fosterskador.
 • Korn som är förorenat med jäst eller svamp kan orsaka benrelaterade störningar, som Kashin Beck -sjukdomen.

Hur man förbereder kornvatten under graviditeten?

Barley Water är lätt att förbereda hemma med pärlkorn under graviditeten. För att göra ett glas av denna vätska behöver du:

 • Kornkorn – ¼ kopp
 • Vatten – 3 koppar
 • Rosa salt eller stensocker – valfritt

Procedur:

 • Tvätta korn noggrant och sila vattnet.
 • Lägg nu 3 koppar vatten i en kastrull och tillsätt kornen.
 • Koka tills kornen är väl kokta och vattnet blir genomskinligt.
 • Sila vätskan och tillsätt socker eller salt efter önskemål.
 • Servera den varm.

Dricks: Kasta inte det kokta kornet. Lägg dem istället till dina sallader för en fin konsistens och extra fiber.

Kornvatten är inte nytt för indiska hushåll. Det är vanligt att erbjuda kornvatten för gravida damer för att hjälpa dem att hantera ett antal hälsoproblem. Särskilt för urinvägsinfektioner, vilket är ganska vanligt under graviditeten, kan kornvatten spara många resor till läkare och befria dig från onödig medicinering. Även efter leverans kan korn öka din mjölkförsörjning och kan vara en utmärkt mat för ditt barn över 8 månader. Vi hoppas att du tar del av denna ödmjuka köksingrediens och får en lycklig graviditet!

Vanliga frågor:

1. Är korngräs säkert under graviditeten?

Korn tillhör gräsfamiljen och gräset är tillsammans med kornen ganska ätbart. Det är en utmärkt källa till B-komplexa vitaminer och är rik på koppar, kalcium, magnesium. Det säkra sättet att konsumera korngräs under graviditeten är i pulverform, för att hjälpa till att stärka immunsystemet och också spola ut gifter. Var noga med att välja en naturlig, ekologisk produkt.

2. Kan gravida kvinnor äta korn?

Kornkorn, när de är kokta, kan ingå i måltiden för gravida kvinnor. Men överdriven fiber i kornen kan göra det svårt för matsmältningen. Det rekommenderas att dra dem i blöt i minst 8 timmar innan de tillagas och äts.

3. Kan jag dricka kornte under graviditeten?

Kornte anses vara en av de säkraste dryckerna för gravida kvinnor och till och med små barn. Det kan hjälpa till att kyla din kropp även under varma somrar och förhindra uttorkning. Kornte hjälper till med bättre matsmältning och är också ganska näringsrikt. Det är känt att förbättra din ämnesomsättning och avvärja förstoppning.