Ett av de vanligt förekommande problemen under graviditeten är laktosintolerans. Laktosen i ko- eller buffelmjölk kan vara svårsmält för några få gånger och leder till kräkningar, lös avföring och uppblåsthet. Även om det är ett klokt beslut att undvika att dricka mjölk, kan tanken på att inte ha vår morgonkaffe göra oss galna! Det bästa alternativet – mandelmjölk. Badam mjölk är gjord av blötlagda och skinnade mandlar och är full av näring och kan enkelt användas i matberedningar.

Att dricka mandelmjölk under graviditeten kan gynna både mamman och barnet, eftersom det ger alla viktiga vitaminer och mineraler som behövs under fasen. Läs vidare för att veta några mer fantastiska fakta om mandelmjölk.

Hälsofördelar med mandel under graviditeten

Kan jag dricka mandelmjölk medan jag är gravid?

Såklart du kan! Att dricka mandelmjölk under graviditeten är extremt bra för näringsfördelarna. Oavsett om du har en dagbokintolerans eller inte, ta ett glas mandelmjölk för att få godheten av en handfull mandlar per dag. Mandel i början av graviditeten är också säker och mandelmjölk också.

Viktiga fördelar med mandel under graviditeten:

För barnet:

 • Mandel under graviditeten är mycket bra för ditt barns hälsa. Det höga proteininnehållet i mandel hjälper till att utveckla muskelmassan hos det växande barnet. Det hjälper till med en sund födelsevikt för barnet.
 • E -vitaminhalten i mandel hjälper till att bilda hår och hud hos den nyfödda.
 • Badam under graviditeten är till hjälp för att få kalcium, vilket är viktigt för att bygga starka tänder och ben.
 • Mangan i mandel reglerar en hälsosam kroppsvikt hos både mor och barn.
 • Magnesium säkerställer korrekt bildning och funktion av centrala nervsystemet.
 • Riboflavin som finns i mandel hjälper till med kognitiv utveckling av barnet.
 • Folat eller vitamin B9 som finns i mandel är avgörande för en sund bildning av hjärnan och centrala nervsystemet. Folat skyddar också det växande barnet från neuralrörsdefekter i de prenatala tillväxtstadierna.

För modern:

 • Mandelmjölk innehåller mycket antioxidanter. Innehåller vitamin E, som har antioxidantegenskaper. Det hjälper till att förhindra oxidativ stress som kommer med slitage under graviditeten. Den innehåller också en hög mängd omega-3-fettsyror, vilket hjälper till att hålla hjärtat friskt. Mandelmjölk kommer att vara ett hälsosamt val om du letar efter ett alternativ till komjölk.
 • Mandelmjölk är en rik källa till viktiga vitaminer och mineraler som kalcium, vitamin A, vitamin B12 och vitamin D. Den innehåller inga animaliska biprodukter och är därför drycken för alla veganer. Det passar perfekt med en vegansk graviditetskost. Ben behöver extra näring när du är gravid. Det är därför du behöver en kalciumrik kost under graviditeten. Mandelmjölk är en stor källa till kalcium. Det hjälper till att hålla dina ben friska och starka.
 • Högt blodtryck är ett allvarligt problem under graviditeten eftersom det kan leda till preeklampsi. Kalcium i mandelmjölk håller blodtrycksnivåerna under kontroll. Om du har graviditetsdiabetes är mandelmjölk drycken att gå efter. Den innehåller “bra” socker som inte påverkar kroppen på ett negativt sätt och kan hjälpa till att hantera diabetes bättre.
 • Mandelolja under graviditeten har enorma fördelar för din hälsa. En av de största fördelarna med mandelmjölk är att du inte behöver ett kylskåp för att förvara den. Mandelmjölk har en lång hållbarhet, till skillnad från komjölk. Om du reser långt när du är gravid är mandelmjölk ett måste. Hudproblem under graviditeten. E -vitaminet som finns i mandelmjölk hjälper till att bota akne och pigmentering och kan göra din hud frisk och strålande.

Är mandelmjölk säker under graviditeten?

Mandelmjölk är generellt säkert att konsumeras under graviditeten, såvida man inte tidigare har haft nötallergi. Ett glas mandelmjölk förser kroppen med alla de viktiga näringsämnen som krävs för barnets tillväxt. Det rekommenderas dock att dricka i måttliga mängder för att undvika magproblem.

Hur man förbereder mandelmjölk?

Istället för att ha köpt mandel kan du förbereda din egen mandelmjölk hemma, som är fri från alla typer av konserveringsmedel:

Du kommer behöva:

 • Mandel – 1 kopp
 • Vatten – 2 koppar
 • Mesh för silning

Procedur:

 • Blötlägg mandeln över natten eller minst 8-10 timmar. Ju längre du drar dem, desto bättre är mjölkens kvalitet.
 • Tappa mandlarna och skölj dem ordentligt.
 • Skala skalet och lägg dem i en mixer.
 • Tillsätt 2 dl vatten och blanda vid höga hastigheter.
 • Sila mandlarna och extrahera mjölken.

Biverkningar av mandelmjölk under graviditeten:

Mandel kan orsaka allergi hos vissa kvinnor. Mandelmjölk är låg i kalorier och kan få dig att känna dig svag under graviditeten. Det kan undertrycka sköldkörtelns funktion. Du bör helt undvika att dricka mandelmjölk om du redan lider av en sköldkörteln dysfunktion.

Om du är vegan eller har problem med dagbok vet du nu den bästa lösningen! Du kan bara dra några mandlar och piska dem för att extrahera din hemgjorda mandelmjölk. Det är också bra att göra kaffe, te och andra förberedelser. Men mandelmjölk kokas i allmänhet inte som vanlig mjölk. Det kan värmas något eller mikrovågsugn för att undvika näringsförlust. Badamjölk passar kanske inte paletten hos dem som är vana vid mejeri. Men när de är vana kan du göra en god dryck. Vi hoppas att den här artikeln belyser säkerheten för mandelmjölk under graviditeten och rensar alla dina bekymmer!

Vanliga frågor:

1. Är det säkert att äta mandel med hud under graviditeten?

Medan det är vanligt att äta badam under graviditeten anses vara säkert, rekommenderas blötlagda mandlar under graviditeten. Mandelskinn innehåller Tannin, en förening som tätar alla näringsämnen. Genom att ta bort huden frigörs dessa för absorption. Blötläggning av mandlarna gör dem lätta att smälta än råa nötter.

2. Finns det en chans att uppleva nötallergi mot mandel under graviditeten?

Kvinnor som har mutterallergier har en hög risk att bli allergiska mot mandel under graviditeten. De som inte har några tidigare allergier mot mandel har nästan noll chans att uppleva några reaktioner. Att begränsa mängden kan dock hjälpa dig att få de bästa fördelarna utan några hälsoproblem.

3. Vad är den rekommenderade mängden mandel per dag under graviditeten?

Mandel kan göra bra mellanmål. Den rekommenderade mängden mandel för gravida damer är 20-24 nötter, vilket ungefär motsvarar 164 kalorier energi, 14,3 gram fett och 6 gram protein.