Din helse og kropp blir ytterst viktig nå. Du får nesten ikke engang vite om du er gravid. Den første måneden går ubemerket hen. Men når du blir kjent, er det viktig at du begynner å bygge en solid handlingsplan. Sunn mat for første måneders graviditet er en blanding av ost, grønnsaker, frukt og nøtter. Her er en titt på hvordan diettdiagrammet ditt skal se ut.

første måned av graviditetsdietten

Viktigheten av en måneds graviditetsmat:

Å planlegge å bli gravid betyr å kutte ned på mange ting. Du må kutte ned på det plutselige suget etter gatemat, koffein, sukker og til og med luftede drikker. Vi sier dette fordi når du bestemmer deg for å la barnet ta form, må du forstå at det du spiser påvirker babyen som vokser. Det er gjennom maten din babyen vokser og mange av organene tar form. Planlegg derfor diettdiagrammet nøye, slik at babyen og du får de nødvendige næringsstoffene og kosttilskuddene.

Første måneders graviditetsdiettdiagram:

Start sunt fra dag én. Ikke gå på kompromiss her og følg dietten som et ritual. Ta en titt på noen av de beste matvarene du kan spise under graviditeten, og hva du kan unngå. Hva du skal spise i den første måneden av svangerskapet er noe du ikke trenger å bekymre deg mer. Vi har lagt dem her for deg.

Matdiagram for en måned gravid:

Ta en titt på hva du trenger å spise i denne perioden.

1. Folatrik mat under graviditet:

Bytt pillene dine med litt sunn mat. Folatrik mat er viktig for riktig vekst av embryoet. Appelsin, grønne grønnsaker som brokkoli, bønner, egg, poteter etc. er matvarer som inneholder folat.

2. Vitamin B6 -beriket kosttilskudd:

Vitamin er det viktigste tilskuddet for gravide. Matvarer som inneholder vitamin B6 er svært viktige per 1. måneds graviditetskosthold. Det gir lindring fra oppkast, en stor irritasjon under graviditeten. Mat som peanøttsmør, bananer, laks og nøtter er rik på vitamin B6.

3. Frukt som er avgjørende under graviditet i første måned:

Frukt, uten tvil, bør inneholde din beste mat den første måneden under graviditeten. Faktisk er det et must til enhver tid. Velg å gå med en stor bolle med epler om morgenen. Topp dem med noen nøtter og et glass melk til siden. Så mye som mulig, unngå papaya. Bortsett fra våre råd, husk å konsultere legen din for fruktvennlig kosthold.

4. Jernrike kosttilskudd:

Jern er som en støttestøtte. Graviditetsdietten din for første måned bør inneholde jernrike matvarer for å sikre konstant tilførsel av mineraler. Vurder å spise havregryn daglig og annen mat som kylling, bønner, tørr frukt, fårekjøtt. Rik jernkilde innebærer en god blodstrøm til både babyen og moren. Husk å ha to datoer morgen og kveld.

5. Mat som inneholder sukker:

Ikke overdriv det skjønt! Matvarer som inneholder sukker kan sikkert legges til listen. Men gå minimalt på det.

6. Melkeprodukter som graviditetsmat første måned:

Melkeprodukter er lette å fordøye, og derfor blir det ofte anbefalt av legen. Den inneholder rike proteinkilder som folsyre, vitamin D, kalsium. I dette aspektet kan meieriprodukter som yoghurt og ost også spises tilstrekkelig. Melk er enda et sunt alternativ. Husk å drikke ett glass melk daglig.

7. Spinat til de grønne:

Mørkegrønne grønnsaker er en høy kilde til næringsstoffer. Den rette mengden folat eller folsyre beskytter babyen din mot fosterskader og sjanser til for tidlig fødsel.

8. Sitrusfrukter:

Sitrusfrukter er rikelig med vitamin C. Vitamin C er kjent for å øke fostrets immunitet. Sitroner holder influensa unna, den eneste vanlige sykdommen under graviditet. Inkluder grapefrukt i den første måneden graviditetsdiett for en sunn utvikling av fosteret.

9. Nøtter:

Et balansert kosthold er aldri komplett uten nøtter. Munch på en sunn porsjon nøtter som mellommåltid. Nøtter er rike på vitamin B og E. De er en god kilde til fett og kalium, sink og kobber. Peanøtter, mandler og cashewnøtter er rike på fett og er gode kilder til vitaminer og mineraler.

10. Kjøtt for den første måneden av graviditetskosten:

Mange har en ide om at kjøtt ikke er trygt for gravide. Dette er ikke sant. Husk å holde unna rått kokt kjøtt og sjømat. Det kan være fare for forurensning. En og annen servering av kjøtt er trygg, og det er ingen risiko. Du kan fjerne det synlige fettet fra kjøttet og steke kjøttet i noen minutter.

Matdiagram for en måned gravid: Hva bør du unngå?

Her er mat du absolutt må unngå.

1. Papaya:

Denne maten kan skade babyen din i denne perioden. Det varmer opp kroppen som ikke er bra nå. Det kan føre til alvorlige problemer som abort. Derfor er det bedre å unngå det.

2. Sjømat:

Enkelte sjømat inneholder en stor mengde kvikksølv som ikke er bra for babyen. Så i løpet av den første måneden graviditet er det tryggere å unngå. Dessuten er det ferskvannsfisk som er tryggere.

3. Myk ost:

Myk ost inneholder listeria bakterier. Dette er i beste fall ikke å bli fortært av den vordende moren.

4. Street Foods:

Hygiene er en bekymring! Den uhygieniske matlagingsatmosfæren og ingrediensene kan påvirke helsen din sterkt, og du kan bli utsatt for infeksjoner og feber. Tenk sunt, spis sunt!

5. Bearbeidet mat:

Vi gir heller ikke råd om bearbeidet mat. Sammen med bearbeidet mat er det best å unngå pakker med juice, kondensert melk i denne perioden. Disse typer bearbeidet mat kan bevares i lang tid.

6. Koffein:

Begrens inntaket av koffein. Noen sjokolader inneholder også koffein. Vær forsiktig når du velger en. Koffein absorberes veldig raskt og trenger deretter inn i morkaken og fosteret. Det kan alvorlig begrense fosterets vekst og øke risikoen for lav fødselsvekt for babyen.

Kosttilskudd å ta:

Her er noen kosttilskudd du kan ta i løpet av den første måneden av svangerskapet

A.Folsyre: Begynn med folsyre for en sunn start. 400mcg folsyre er en anbefalt dosering. Folsyre bør tas allerede før unnfangelsen og mens du er gravid. Det forhindrer nevralrørsdefekter. Dette kan påvirke hjernen og ryggmargen. Folsyre er rikelig i spinat, nøtter og bønner.

B. Kalsium: Dette er viktig for en sunn beinutvikling for babyen. Barnet vil begynne å bruke kalsiumet til moren hvis den ikke får tilstrekkelig kalsiumtilførsel. Dette kan senere ha alvorlige konsekvenser for moren. Inkluder dette i diettplanen for den første måneden av svangerskapet.

Jern: Det viktigste av alt, jern, er nødvendig for at både mor og baby skal bære oksygen.

Kosttilskudd som bør unngås:

en. Vitamin A og E: Vitamin A er fettløselig og kan dermed akkumulere fett i leveren. Denne akkumuleringen vil ha toksisk effekt på kroppen. Vitamin E øker risikoen for magesmerter og for tidlig brudd i fostersekken.

b. Svart Cohosh: Black cohosh er medlem av buttercup -familien. Det kan imidlertid forårsake sammentrekning av livmoren, og dermed indusere for tidlig fødsel.

c. Dong Quai: Dette er populært i kinesisk medisin. Det er ikke tilrådelig for gravide å spise fordi det kan stimulere livmor sammentrekninger og vil også øke risikoen for spontanabort.

Siden den første måneden av graviditeten din vil gå upåaktet hen, kan du neppe se noen vektøkning som skjer. Når du begynner å følge en rutine, er en vektøkning på tre til fire kilo normal fordi babyen din er liten.

Tips for første måneders graviditetskost:

  • Husk å drikke rikelig med væske. Hold deg alltid hydrert.
  • Kutt ned på søppelmaten din. Du vil ellers ende opp med å legge til unødvendige kalorier og vektøkning.
  • Dine prenatale vitaminer bør tas sammen med kostholdet ditt.
  • Å spise mindre måltider med jevne mellomrom er godt og tilrådelig.
  • Fet og krydret mat kan forverre halsbrann. Hold deg unna dem.

Din første måned er viktig, men de fleste av oss blir egentlig ikke kjent med det. Det er veldig viktig å sørge for at du har en sunn reise. Pakk alltid posen din med nøtter og frø. De kan til tider være en ekte frelser.

Vanlige spørsmål og svar:

Q1. Hvor mye vann skal jeg drikke?

Svar: Drikk ca 2-3 liter vann om dagen, men ta det sakte. Ikke ta et løfte om å tygge på dag 1. Å holde seg hydrert er veldig viktig.

Q2. Bør jeg kutte ned på mitt alkoholinntak?

Svar: Hold deg absolutt unna alkohol og tobakk. Du vil kanskje til og med holde deg unna luften som henger eller bærer lukten av den. Det kan skade og kvele lungene til babyen.

Q3. Bør jeg kutte ned på koffein helt?

Svar: En til to kopper regnes som trygt forbruk. Imidlertid må du konsultere legen din om riktig og trygt inntak av koffein.