Graviditet er en av de beste fasene i en kvinnes liv, men det er også en kritisk fase da det innebærer utvikling og vekst av babyen. Dette gjør det veldig viktig for en kvinne å spise riktig mat for å sikre at riktige resultater oppnås for den dyrebare bunten med glede. Der det på den ene siden er matvarer som hun helt bør unngå; Det er noen som faller under kategorien toppmat for gravide. For å gi deg en detaljert ide om maten de kan inkludere i den daglige rutinen, vil denne guiden hjelpe deg godt. Sjekk dem og velg en kombinasjon av 2-3 matvarer for gode resultater.

mat til gravide

Mat å spise under graviditet:

La oss se hvilke som er de beste og beste mattipsene på listen over en gravid dame under graviditeten.

1. Fullkorn:

Gravide kvinner mat fullkorn

Som en av de beste matvarene for gravide, er fullkorn beriket med folsyre og jern som kroppen trenger denne gangen, og også et veldig høyt fiberinnhold. Inkluder havregryn, brun ris, fullkornsbrød og fullkornspasta i de daglige måltidene for best resultat.

2. yoghurt:

Yoghurtmat som skal spises under graviditeten

Fettfattig og skummet yoghurt er en annen av den sunne maten som skal tas under graviditet. Den har et høyt kalsiumnivå og mer enn melk. Det er også beriket med proteiner. Du kan alltid kombinere den med andre matvarer for gode resultater.

3. Bær:

Graviditet Spise matbær

C -vitamin, fiber, folat og kalium er noen av de viktige næringsstoffene som bær gir kroppen perfekt for å gjøre det perfekt under graviditet. Dette kan være alt fra jordbær til blåbær og bringebær til bjørnebær. Prøv å slå den sammen med frokostblandingen for de beste resultatene.

4. Frukt og grønnsaker:

Mat å ta under graviditet Frukt og grønnsakerDette er en fruktkategori som ikke kan sammenlignes når det gjelder høye nivåer av næringsstoffer og fiber. Dette gjør den til en ideell mat for gravide kvinner og krever en balansert mengde næringsstoffer. Omtrent 3 grønne og sesongbaserte grønnsaker og 2 frukter bør definitivt være en del av dietten. Det er viktig for cellevekst, øyne, hud og bein hos den voksende babyen.

5. Egg:

Mat å spise under tidlig graviditet

Ikke bare er proteinrik og en av de beste ernæringsmatene, egg er et must-have for hver person, inkludert gravide. Det gir også aminosyrene som barnet krever for utvikling. Det er også mange vitaminer og mineraler som den gir. Kolin er et viktig næringsstoff som tilføres av egg og er mye nødvendig for babyens vekst. Underkokte eller rå egg er imidlertid ikke å foretrekke.

6. Laks:

Mat tatt under graviditeten Salman

For riktig hjerne- og øyneutvikling av barnet er omega -fettsyrer 3 et must -næringsstoff som finnes i laks i gode mengder. Det gir også vitamin B og protein til kroppen. Den har lave kvikksølvnivåer sammenlignet med andre fisker. Du kan inkludere det 1-2 ganger i dietten per uke.

7. Bønner:

Mat å ha under graviditet Bønner og Lentis

I tillegg til å gi protein og fiber, har bønner gode nivåer av jern, sink, folat og kalsium. Uansett hva slags bønner du velger, er det en perfekt mat for babyen som vokser inni deg. Du kan legge dem til forskjellige retter i løpet av dagen for utmerkede resultater.

8. Rødt kjøtt:

Liste over matvarer du kan spise under graviditet, rødt kjøtt

For å oppfylle jern- og vitaminkravet er rødt kjøtt en perfekt mat for gravide. Økologisk kjøtt bør imidlertid brukes. Det gir også omega -fettsyrer 3. Dette hjelper i riktig hjerneutvikling av barnet.

9. Vann:

Liste over matvarer du kan spise når du er gravid

Vann er en av de viktigste hensynene til kosthold og mat for gravide. Den gjør magen full og sørger for at du ikke har sultanfall og renser systemet godt fra giftstoffene. Det regulerer også kroppens funksjoner for en jevn graviditetsreise. Ta 8-10 glass vann sammen med andre sunne væsker som fersk fruktjuice og grønn te.

Gravide damer, sørg for å starte dietten med ovennevnte matvarer som sikkert bidrar til å holde deg og babyen din frisk.