Graviditet kan vara dags för varje kvinna att glädjas. För det första ger det henne en ny känsla av moderskap och för det andra har hon många alternativ öppna för sitt matval. Förutom all kärlekens uppmärksamhet behöver hon också få veta vilken frukt hon ska äta under graviditeten.

Du kommer att behöva ta ett antal hälsosamma alternativ som grönsaker, frukt, etc vid graviditeten. Frukter kommer med vitaminer, mineraler och andra näringsämnen, som är viktiga när du blir gravid. Frukt som är bra för graviditeten är gott, en som ser till att du får hälsotillskott till kroppen, inte bara för barnet, utan också för mamman.

Bästa valet av frukt att äta under graviditeten

Varför är frukter viktiga under graviditeten alls?

En av de enklaste anledningarna till att det rekommenderas att äta frukt under graviditeten är mängden näringsämnen de ger. De kommer med mycket fiber, folat, vitaminer och mineraler, som alla är viktiga för en frisk baby och en frisk mamma. Vissa frukter är också effektiva för att lindra mödrarna från de vanliga problemen som de möter under graviditeten. En av de viktigaste faktorerna för en hälsosam leverans är ditt intag av frukt. Kom ihåg att alltid ha några av dessa viktiga frukter bredvid dig.

Näringsrika frukter att äta under graviditeten:

Nedan följer några av de bästa frukterna för gravida kvinnor som du bör äta vid graviditeten. Listan över frukter att äta under graviditeten fungerar bättre om du har dem till hands.

1. Avokado:

Avokado är fylld med folsyra. Folsyra är ett av de grundläggande elementen som gravida kvinnor behöver. Denna frukt kommer också med antioxidanter, vitaminer, kostfibrer, etc. Det hjälper dig att få den mängd kalorier som du behöver för att amma. Denna frukt kommer också att lindra från sjukdomen som du är på väg att uppleva på morgonen. Detta anses vara en frukt som är bra för gravida damer.

2. Aprikoser:

graviditetsfrukter för att äta aprikoser

Aprikos är frukt bra för gravida damer och för dem som inte är gravida också. Den är rik på mineraler, fosfor, järn, etc. som är mycket fördelaktiga för dig vid graviditeten. Denna frukt kommer att hindra dig från anemi och andra dödliga sammanbrott vid graviditetstillfället. Det hjälper till att bibehålla kalorinivån. Aprikos är en annan hälsosam frukt för gravida damer. Den bästa delen är den milda sötma den erbjuder. Aprikos äts vanligtvis rå efter din frukost. Prova det.

3. Mango:

Vem gillar inte mango? Icke-hårdmetallversionen av mango anses vara en hälsosam servering för gravida damer. Denna läckra frukt är mycket fördelaktig för gravida kvinnor. Det hjälper i matsmältningen och ger tungan en naturligt söt smak. När det gäller näringsvärdet fylls mango med vitamin A och C som har visat sig vara nyttigt under graviditeten. Njut av dina mango som en juice eller som tärningar.

4. Blåbär:

frukt att äta när gravida blåbär

Blåbären är ett annat bästa val. Blåbär är frukt att äta under graviditeten, eftersom det är rikt på folsyra och främjar bättre matsmältningshälsa. Rå blåbär har utbredda fördelar. Även gravida kvinnor kan få dem att ge sitt barn och sig själva rätt mängd kalorier som kommer från de söta blåbären. Eftersom den är låg i mättat fett anses denna frukt vara en av de viktigaste källorna till kostfiber. Tillsammans med det, blåbär sport stora mängder K -vitamin och C. Blåbär konsumeras bäst som en smoothie med mandelmjölk. Drick det mellan din frukost och lunch.

5. Skivad banan:

Banan är en av de viktigaste källorna till kalium, vilket är en nödvändighet för gravida kvinnor. Den kommer med viktiga näringsämnen och anses vara en av de bästa frukterna för gravida kvinnor att äta dagligen. De är fyllda med vitamin B-6 och fiber som gör det till en av frukterna att äta under graviditetstimestern. Ät bara bananerna efter din måltid eller gör en smoothie av det. Hur som helst tar din kropp det som behövs för det.

6. Druvor:

Ett antal experter är rika på vitamin A och har gjort det klart att druvor faktiskt är fruktiga för gravida kvinnor, eftersom många av oss anser att det är osäkert. Druvor hjälper till att justera ämnesomsättningen. Således, om du har en låg ämnesomsättning, kommer denna frukt att hjälpa dig genom att förbättra din tarmrörelse. Bortsett från det är druvor berikade med kalium, magnesium, etc. vilket gör det till toppnamnet i listan över hälsosamma frukter för gravida damer. Ha en skål med druvor, tvättade.

7. Citron:

Under graviditeten tenderar många kvinnor att ha matsmältningsproblem. Citron är här för att befria dem från matsmältningsbesväret. Citroner hjälper till med bättre matsmältning. Det förhindrar också att du upplever morgonsjuka. Förutom allt detta är citroner den perfekta frukten för att spola ut gifter från kroppen och hålla den ren. Tillsammans med rengöring laddar den kroppen med en bra mängd mineraler och därför har vi den med i listan över frukter under graviditeten som du kanske vill prova. Pressa ner droppar citron i ditt varma vatten och drick det på tom mage varje dag. Se din kropps ämnesomsättning stiga med varje ny dag.

8. Apple:

Dessa är mycket hälsosamma frukter för gravida kvinnor och kommer med vitaminer som behövs för de kvinnor som är på väg att genomgå förlossning. Äpplen är rika på fibrer och anses ha en rik näringskälla, vilket gör det extremt bra för mamman och barnet. Skala helt enkelt äpplena och ät dem råa. Det finns nog ingen bättre hälsosam frukt för gravida damer. Ta en skål med nyskurna äpplen. Tillsätt en nypa socker om du vill ha extra sötma, men kom ihåg att skala det först innan du äter.

9. Kiwi:

Kiwier är mycket fördelaktiga frukter att äta när de är gravida för att få god sömn. Frukten är bra för hjärtat också. Så glöm inte att ha denna frukt i din kostplan. Kiwier är kända för att vara bra för barnets hjärna och kognitiva utveckling. Kiwi rekommenderas vanligtvis som en bra frukt för gravida kvinnor. Gör en skål med hälsosam fruktsallad. Toppa den med några skivade kiwier.

10. Granatäpple:

goda frukter att äta under graviditeten granatäpple

Granatäpple betraktas som en näringstät frukt och föreslås därför ofta för en mor som frukt som är bra för graviditeten. Den innehåller vitamin K, en viktig ingrediens för att främja friska ben. Det har också observerats att granatäpplejuice kan minska risken för skada eller skada på moderkakan. Tvätta och ta ut kärnorna och ät dem varje dag. Du kan också göra en juice av den eller blanda den i din skål med sallad.

11. Guava:

Guavas största roll i kroppen är att hjälpa till att slappna av musklerna och hjälpa till med matsmältningen, vilket minskar risken för förstoppning. Den innehåller en mängd olika näringsämnen och hjälper till att balansera blodtrycksnivåerna i kroppen. Använd alltid mogna för konsumtion. Skala dem väl och konsumera bara 100-125 gram.

12. Vattenmelon:

Vattenmelon är en frukt som rekommenderas dagligen för oss alla, särskilt på sommaren. Frukten är rik på vattenhalt och håller därmed kroppen hydratiserad. Det rekommenderas som en annan hälsosam frukt under graviditeten, främst för att det minskar halsbränna och kan ge dig lättnad från morgonsjuka och uttorkning. Vattenmelon äts bäst som råskurna frukter än som en juice. En stor skål med vattenmelon gör ingen skada.

14. Chikoo:

Chikoo är rikt på antioxidanter och har därför rekommenderats som frukt som ska tas under graviditeten. De friska kalorierna i chikoo kommer att hålla dig energisk och mineralerna i den kommer att hålla dig och barnet säkra. Det är en källa till god energi för modern. 100-120 gram chikoo är säkert att äta under graviditeten. Men överkonsumtion av det kan leda till en ökning av sockernivån i blodet, vilket inte är säkert för modern.

15. Orange:

Ett av de viktiga tillskott som en gravid kvinna behöver är hennes vanliga dos av vitamin C. Apelsin är en rik källa till C -vitamin och är därför en av de bästa frukterna att äta under graviditeten. Apelsin är också rik på folat vilket är en annan viktig ingrediens som ingår i en mammas kosttillskott. En medelstor apelsin om dagen kommer att vara extremt fördelaktig för mödrar att vara.

16. Torkad frukt:

graviditetsfrukter att äta

De torkade frukterna är en annan uppsättning kosttillskott som föreslås som ett hälsosamt alternativ. Torkad frukt betraktas som förråd av mineraler, fibrer, vitaminer och aminosyror. Detta gör dem till en viktig ingrediens för din dagliga kost. De ger också en bra mängd energi för att hålla dig igång hela dagen. Konsumera dem inte i stora mängder. När det gäller de torkade frukterna är det bäst att fråga din läkare om rätt mängd.

Tips att följa när du har en fruktdiet under graviditeten:

Nu när vi har listat de viktigaste frukterna att äta under graviditeten, här är några saker du behöver tänka på.

  1. Kom ihåg att äta frukt som är rik på fibrer. Banan, meloner etc. är frukter som är rika på fibrer. Tillsammans med detta, välj grönsaker som är rika på fiber också.
  2. 2-4 portioner av föreslagna frukter är ett måste för en hälsosam graviditet.
  3. Naturligtvis är inte alla frukter lämpliga för alla mödrar. Det är alltid bäst att konsultera din läkare innan du bestämmer dig för att äta dem.

Denna lista över frukter under graviditeten hjälper dig att ha en säker och hälsosam resa. Oftast missar vi dessa intag eftersom vi tror att de inte är viktiga egentligen, men verkligheten är att de är naturliga källor till alla ingredienser som din kropp kan behöva. Du behöver inte gå långt för att leta efter andra källor.