Den svåraste delen av en kvinnas graviditet börjar så snart månaderna börjar gå och hennes kropp blir tyngre och hennes sjukdom blir regelbunden. Varje läkarkonsultation innehåller en uppsättning övningar som ska utföras av modern så att hon inte mår illa och förblir frisk hela tiden. Tredje trimesterns graviditetsövningar är det viktigaste steget för att hålla sig frisk och få en frisk bebis. Gravida kvinnor som tränar under tredje trimestern av graviditeten har mycket fysisk hälsa och psykiska fördelar.

ÖVNINGAR DU KAN GÖRA UNDER TREDJE TRIMESTER

Alla läkare föreslår att kvinnor ska fortsätta röra sig under tredje trimestern av graviditeten. De ska inte fortsätta sitta eller ligga på ett ställe. Deras kroppsrörelse kommer i hög grad att påverka barnets kondition och hälsa.

Vi har några tredje trimesterövningar som kan utföras av gravida kvinnor för att hålla sig själva och sina barn i form.

Övningar för tredje trimestern av graviditeten:

1. Uppvärmning:

graviditetsövningar tredje trimestern

Det är en universell regel att värma upp kroppen innan du börjar träna. För gravida kvinnor, speciellt innan de börjar med graviditetsträning under tredje trimestern, bör de göra en snabb uppvärmning så att de inte skadar sig eller får muskelspänningar i kroppen.

2. Viktlyft:

adigina daniki samadanam cheppu mundu - WEIGHT LIFTING

Det är inte så muskulöst och dödligt som det låter. Kvinnor under graviditeten kan använda små och lätta vikter för att göra övningar för att hålla armarna starka och i form. De kan försöka göra det varannan dag. På så sätt kan de vila en dag emellan, vilket hjälper dem att slappna av.

3. Konditionsträning:

Övningar du kan göra under tredje trimestern - CARDIO -TRÄNINGAR

Under graviditetsträningen under tredje trimestern är en viktig sak konditionsträningen. Det håller kroppen i form och passform vilket påverkar barnet på ett positivt sätt. Kvinnor kan göra dessa pass efter tyngdlyftningsdagarna så att de inte gör musklerna stela.

4. Promenader:

adigina daniki samadanam cheppu mundu - GÅNG

Övningarna under tredje trimestern kommer att vara mycket användbara om den gravida kvinnan också går sida vid sida. Att gå en promenad har varit en idealisk träningsmetod sedan åldrar. Gravida kvinnor bör välja en rätt väg och gå i minst 10-15 minuter.

5. Stationär cykelträning:

Övningar du kan göra under tredje trimestern - STATIONÄR Cykelträning

Vi har alla cyklat fötterna i luften medan vi låg ner i vår barndom. Denna uppsättning barndomsövning är ett mycket bra sätt att hålla sig frisk och frisk för gravida kvinnor. Kvinnorna bör tre till fyra uppsättningar av dessa övningar på rätt cykler och sedan vila.

6. Sträckning:

Övningar du kan göra under tredje trimestern - STRETCHING

En av de viktigaste övningarna under graviditetens tredje trimester är att sträcka ut kroppen. Det är alltid en lättnad när du sträcker ut kroppen. Kvinnor kan ta hjälp av en vägg och sträcka ut armar och ben med full styrka.

7. Knäböj:

Övningar du kan göra under tredje trimestern - SQUATS

Alla graviditetspass under tredje trimestern inkluderar knäböj vilket är ett mycket effektivt sätt att hålla sig själv och barnet friskt. Kvinnor kan använda väggar eller till och med göra det genom att ligga ner. Det hjälper till att hålla barnet i form och förbättrar benens styrka.

8. Knä Push Ups:

Övningar du kan göra under tredje trimestern - KNEE PUSH UPS

De gravida kvinnorna kan inte göra armhävningar på ett korrekt sätt och det är inte heller lämpligt för dem att göra dessa. Istället ska de lägga sig på knä och sedan göra uppsättningar av armhävningar. 4-5 uppsättningar dagligen är perfekt för att hålla sig i form.

9. Butterfly Move:

Övningar du kan göra under tredje trimestern - fjärilsflyttning

Sätt dig ner med vikta ben och håll fötterna med händerna och flytta sedan benen upp och ner. Denna träning är den mest lämpliga för tredje trimesterövningarna. Det håller dina ben i form och håller barnet friskt och passform.

Nu när du vet alla graviditetsövningar under tredje trimestern, hoppas vi att du kommer att följa dem regelbundet och få ett hälsosamt liv och en frisk bebis.