Havgrotter er naturens vakreste severdigheter. Dannet av bølgenes konstante og enorme kraft på et svekket sted ved strandlinjen eller kystklippen som får dem til å sprekke innenfra og ta form gjennom årene, har sjøgrotter kommet til å eksistere over hele verden, noen små og noen store. Interessert i mysteriet med disse sjøgrottene kommer folk fra fjern og nær for å utforske dem. Mens de to mest kjente sjøgrottene er Europas Fingal’s Cave på Staffa Island i Skottland og The Blue Grotto of Capri, de greske øyer, de vestlige kyststatene i USA, Bristish Isles og Hawaiiøyene skryte av en rekke like flotte sjøgrotter.

Havgrotter kan utforskes ved hjelp av båter eller til fots under lavvann, noe som anses som tilrådelig siden en bølge bærer mer kraft inne i en hule. I motsetning til terrestriske huler, er det ingen skulpturer eller utskjæringer i en sjøgrotte eller dybder å utforske. Hva fanger da oppmerksomheten? Det er den rene skjønnheten og eksistensen av sjølivet. La oss ta en forgyldt tur for et visuelt innblikk i noen av verdens mest fengslende sjøgrotter.

Fingals havgrotte:

sjøgrotter

Fingals havgrotte på den skotske øya Staffa er den desidert mest kjente havgrotten verden noen gang har kjent. Den unike strukturen dannet av sekskantforbundne basaltkolonner er et ekte verk av Moder Natur. Kolonnene danner en bønnende gangvei som inviterer besøkende til å utforske dypt inne.

Waiahuakua Sea Cave:

Waiahuaka Sea Cave som ligger langs Na Pali -kysten på Hawaii -øya Kauai er den nest lengste og en av de vakreste sjøgrottene i verden. Den strekker seg over 350 meter i lengde og er kjent for sin inngang og utgang, og derfor er den også kjent som Double Door Cave. Det mest arresterende trekket ved denne hulen er en foss som renner fra en sprekk i taket på fjellet.

Sea Lion Caves:

Amerikas største sjøgrotte i Firenze, Oregon, er hjemmet til sjøløver. I løpet av den kalde vintersesongen kan du finne dem klemt sammen, mens de om sommeren kan bli fanget og sole seg i varmen.

Paphos Sea Caves:

Paphos Sea Caves med sine steinete søyler og naturlige grotter ligger på den robuste kystlinjen nord for Coral Bay på Kypros, og er et bilde av ro og ro.

Deep Sea Cave:

Deep Sea Caves er en absolutt spenning for undervannsdykkere som ønsker å utforske det komplekse grottesystemet og det eksisterende sjølivet som ikke finnes andre steder.

Sea Cave, Malta:

Blue Grotto Sea Cave på Malta er et overbevisende syn. Denne naturlige sjøhulen er oppkalt etter den blå grotten i Capri, og har en ruvende buegang ved inngangen som besøkende kommer inn i båter. Den består av seks grotter som glitrer med refleksjonen av det klare blå vannet i havet.

Englands sjøgrotte:

Englands Sea Cave

Mewstone Sea Cave i England ser friskt ut av et eventyr. Inngangen tillater utsikt over den nedgående solen i horisonten som gir et imponerende syn.

Sea Cave Restaurant, Italia:

Opplev underverkene ved å spise ute på sjøen i Italias Sea Cave Restaurant i Grotta Palazzese. Den hundreårige restauranten hugget ut fra klippens kalksteinoverflate og stikker ut 74 fot over havet gir reisende en unik matopplevelse.

Sjøliv i sjøgrotter:

Mikroorganismer er livet i havet. Minuscule i størrelse og knapt synlig for det blotte øye, de trives på steder der de fleste andre havarter ikke kan. Noen andre vanlige sjødyr som finnes på vegger og gulv i en sjøhule er gåsehalsfugler, svamper, små leopardhaier og sjøløver.