Karla -hulene ligger i Lonavla, som er en åsstasjon i nærheten av Pune i Maharashtra. Det ble bygget av buddhistiske munker for århundrer siden og er virkelig en sterk representasjon av den buddhistiske arkitekturen. De intrikate utskjæringene har blitt bevart selv etter så mange år og er noen av de historiske stedene landet vårt er så stolt av. Den er omtrent 160 fot høy til toppen og omtrent 15 meter høy. Disse hulene er et godt bevis på de store buddhistiske lærdommene og ideologiene. Stupaene og inskripsjonene her er forbløffende.

1. løve søyler:

Løve søyler

Løvepilarene finnes ved inngangen til karla buddha -hulene. Den sterke steinkuttet representasjonen av tre løver ser fantastisk ut. Templet gir deg en veldig fredelig atmosfære og er et sted du absolutt bør besøke. Det er virkelig fantastisk å se at til tross for at så mange år gikk bort, har disse verdifulle bildene og strukturene blitt verdsatt og verdsatt.

2. Den buddhistiske meditasjonshallen:

Den buddhistiske meditasjonshallen

Karla -hulene er det rette stedet å meditere og tenke. Den buddhistiske meditasjonshallen her er dynamisk. Arkitekturen, søylene og designene som brukes er noe som vil overraske deg. Inngangen til dette stedet er formet som en hestesko og er den buddhistiske Chaitya som har en stupa inni den.

3. Skulpturer:

Skulpturer

Chaitya i Karla -hulene har blitt prydet med vakre og fantastiske skulpturer og bilder. Arkitekturen er helt utrolig. Det er 37 søyler inne i gangen som i utgangspunktet er figurer av menn, kvinner, elefanter og løver. De lager to parallelle rader og er virkelig noe som vil fascinere og interessere deg.

4. Eksotisk tak av Karla -hulene:

Eksotisk tak av Karla -hulene

Hver eneste struktur og opprettelse av Karla -hulene er eksotisk i utseende, det samme er taket. Den består av teak og de tunge planker er skåret og fikset på en slik måte at de ikke har falt sammen før ennå. Dette er en sann visning av håndverket som eksisterte tilbake i. Inskripsjonene på søylene var vanligvis på pali- eller sanskritspråket

5. Kong Asokas bidrag:

Kong Asokas bidrag

Kong Asoka som hadde vendt seg mot buddhismen mot sin tilbakelente alder, hadde bygget ganske mange buddhistiske templer, noen av dem var også i Karla -hulene. Han sørget for at mange Chaitya ble bygget slik at religionen spredte seg vidt til steder over hele verden.

6. Unike utskjæringer av Buddha:

Unike utskjæringer av buddha

Det var mange grotter som ble etablert der buddhistiske munker skulle drive skolene sine. Disse hulene er virkelig et eksempel på den kunstneriske evnen som eksisterte i disse dager. De intrikate utskjæringene som så vellykket viser bildet av Buddha er fascinerende for øynene. Stikkene som omgir den er alle mer attraktive og pittoreske.

7. Elephant Head of Karla Caves:

Elefanthode av karla -huler

Elephant Head of Karla Caves ser forbløffende ut. Elefantens hode ser ut til å være ekte i en enkelt stein. Det var ganske mange bilder og strukturer som ble ødelagt av mennesker, men den gode delen er at fantastiske kreasjoner som disse fremdeles har blitt bevart, og de ser eksotiske ut som noensinne.

8. Ekveera Mata Mandir:

Ekveera mata mandir

Ekveera Mata Mandir er en nylig konstruksjon av Karla -hulene og ble ikke bygget på 2. århundre f.Kr. Ekveera er en kjent hinduistisk gudinne som for det meste blir dyrket av fiskerne i denne regionen. Hun er også ganske kjent på steder som Mumbai.

9. Dynamisk inngang:

Dynamisk inngang

Inngangen til Karla -hulene er nydelig. Det er også bygget vinduer slik at sollys får trenge inn.