10 bästa multivitaminer för kvinnor: vad man ska ta, matkällor och mer!

Vitaminbrist är ett ganska vanligt scenario för kvinnor i många åldersgrupper. Från kalcium till mineraler och vitaminer, kvinnor missar ofta dessa doser för god hälsa. Det beror på kroppssjukdom och sjukdomar, eller kostbegränsningar och specialkost, eller stress och livliga livsscheman med tanke på karriärspresset, brist på vitaminer påverkar kvinnors allmänna hälsa ganska ofta. Det är därför man bör veta vikten av multivitaminer för kvinnor!

Flera studier och undersökningar har visat att vitaminer, näringsämnen och mineraler är avgörande för kvinnors allmänna välbefinnande (1). Så här är guiden för dig att förstå vilka vitaminer kvinnor ska ta, hur man får dem från rätt källor och mer.

Varför behövs vitaminer och vad är de viktiga vitaminerna och mineralerna som kvinnor behöver ?:

Vitaminer och mineraler är ganska viktiga och avgörande för det allmänna välbefinnandet. Det finns totalt 13 viktiga vitaminer, som är avgörande för god hälsa och energi i vår kropp. Dessa vitaminer och mineraler hjälper tillsammans till att minska risken för sjukdom, hålla oss friska, minska infektioner, skydda mot blodproppar och förlust och öka immuniteten (2). Med tanke på att flera undersökningar visade att kvinnor är mer benägna att vitaminbrist jämfört med män (3), därför är de viktiga för ett hälsosamt liv. Här är listan över viktiga näringsämnen som krävs för kvinnor:

 • Bra syn och hud – Vitamin A.
 • Generera energi – Vitamin B1 (även känt som tiamin).
 • Skyddar kroppen från radikaler – vitamin B2 (riboflavin).
 • Skydda och hjälpa till från hjärterisker – vitamin B3 (Niacin).
 • Ökad immunitet – Vitamin B5 (pantotensyra).
 • Producera myelin och skydda celler – vitamin B6 (pyridoxin).
 • Bättre metabolism och hudhälsa – Vitamin B7 (Biotin).
 • Bättre nervsystem – vitamin B9 (folat).
 • Korrekt röda blodkroppar – vitamin B12 (kobalamin).
 • Tillväxt av kroppsvävnader – C -vitamin.
 • Kalcium och starkare ben – D -vitamin.
 • Immunitetskraft – E -vitamin.
 • Bättre hjärta och benhälsa – K -vitamin.
 • Sköldkörtelns hälsa och god graviditet – Jod.
 • Hjälper kroppens biokemiska funktioner – Magnesium.
 • Omega 3 -fettsyror för hjärnans hälsa.
 • Kalcium för benhälsa och förebyggande av diabetes.
 • Järn för att förebygga anemi.
 • Kolin för leverfunktioner.

Matkällor för viktiga vitaminer:

Här är de bästa och tillgängliga matkällorna som kan hjälpa kvinnor att få tag på de flesta av dessa viktiga vitaminer dagligen. Det enklaste sättet att få in dessa vitaminer i kroppen är att ha en balanserad och hälsosam, ren kost. Detta innebär god frukt, mer grönsaker, fullkorn, mejeriprodukter och fettsnåla proteiner. De primära livsmedel som kan vara en stor källa till dessa näringsämnen är (4),

Matkällor för viktiga vitaminer

10 bästa multivitaminer för kvinnor – 2020:

Trots dessa livsmedel finns det förutsättningar som kan kräva användning av multivitaminer för bättre välbefinnande. Här är de tio viktigaste multivitaminprodukterna och tabletterna för kvinnor, som är mycket uppskattade på marknaden idag.

1. Inlife Multivitamins and Minerals Formula Supplements för kvinnor:

Inlife Multivitamins And Minerals Formula Supplements For Women

KÖP NU

Denna 60 kapselbox med Inlife multivitaminer och mineraltillskott för kvinnor är bland de mest populära på marknaden. Den har 24 viktiga vitaminer och andra naturliga formler som vindruvskärl, tranbär och ginseng som hjälper till att öka immunitet, stöd och hjälp för ben- och hjärthälsa oerhört. Den totala näringsbalansen tas om hand med dessa kapslar.

2. One A Day Women’s 50+ Multivitamin:

One A Day Women's 50+ Multivitamin

KÖP NU

One A Day Company är ganska populära kapslar i väst, särskilt i USA och har nu kommit in även på den indiska marknaden och andra länder. Dessa bra vitaminer för kvinnor kapslar är speciellt användbara för dem över 50 år och har godhet från alla vitaminer och mineraler inom. Dessa kapslar är vidare fria från konstgjorda sötningsmedel och konserveringsmedel eller sirap, vilket gör dem till de mest eftertraktade kosttillskotten på marknaden för kvinnor i allmän hälsa.

3. OZiva Protein och örter Multivitaminer för kvinnor:

Oziva protein och örter multivitaminer för kvinnor

KÖP NU

Multivitaminerna från Oziva innehåller inte bara Multivitamins godhet utan har också naturliga örter som ingefära, tulsi, Shatavari i sig. För alla som är regelbundna och aktiva inom sport- och träningslivet är dessa kapslar perfekta med tanke på den hjälp de gör för att ge stort protein och förbättra ämnesomsättningen.

4. Nature Made Multi för henne med järn och kalcium:

Naturen blev mångsidig för henne med järn och kalcium

KÖP NU

Denna kapsel från Nature Made är ett kosttillskott som har 23 näringsämnen i sig för dagligt övergripande näringsstöd. Detta är populära multivitamintabletter för kvinnor med järn och kalcium i och innehåller inga konstgjorda smaker. Förutom de naturliga näringsämnena har den också andra goda mineraler som gelatin, glykol, natrium och cellulosa.

5. Rainbow Light Women’s One Multivitamin Tablet:

Rainbow Light Women's One Multivitamin Tablet

KÖP NU

Rainbow lightens multivitaminer för kvinnor innehåller inte bara godhet av multivitaminer och näringsämnen, utan har också naturliga frukter, grönsaker och probiotika som hjälper till att stödja den allmänna hjärt- och benhälsan. De är glutenfria och är bäst för att öka immunsystemets kraft och stöder ett friskt bensystem.

6. Garden of Life -vitaminkod för kvinnor:

Garden Of Life -vitaminkod för kvinnor

KÖP NU

Vitamin Code -kapslarna från Garden of Life är vegetariska kapslar speciellt gjorda för att förbättra hjärthälsan, bättre reproduktionssystemet och välbefinnande för kvinnor. Förutom de naturliga näringsämnena och mineralerna har produkten också ekologiska frukter och grönsaker som rödbetor, broccoli, äpple, spenat, tomat, jordgubbe, björnbär, gurkor, selleri och andra gröna grönsaker. Det hjälper till att ge antioxidanter till kroppen och stöder det övergripande immunsystemet.

7. Centrum Silver Adults 50+ Multivitaminer för kvinnor:

Centrum Silver Vuxna 50+

KÖP NU

Centrum Silver -kapseln är en annan populär och bästa multivitamin för kvinnor över 50. Kapslarna innehåller alla vitaminer och mineraler, tillsammans med antioxidanter som hjälper till att förbättra den allmänna hälsan och välbefinnandet, öka energinivåerna och ge immunitetsstöd för hjärt- och benhälsa.

8. Kirkland Daily Multivitamin Tabletter:

Kirkland Daily Multivitamin tabletter

KÖP NU

Kirkland dagliga multivitamin- och mineralkapslar är populära för att ge övergripande näringsämnen och antioxidanter som krävs för kroppen. de är populära även som kosttillskott och hjälper till att ge en balanserad kost, med energi och immunitet. Dessa kapslar hjälper kvinnor att få god ben- och hjärthälsa, med högre energinivåer i det dagliga livet.

9. True Basics Multivitamin för kvinnor:

True Basics Multivit Women

KÖP NU

True Basics multivitaminer och kapslar för kvinnor hjälper till för en bättre och aktiv livsstil, ökar energinivåerna och ger stöd till övergripande välbefinnande och hälsa. Förutom alla vitaminer och mineraler har de sanna basiska kapslarna också druvkärnextrakt, granatäpple och andra antioxidanter för att öka immunitetsnivåerna och kraften. De hjälper också till med bättre hår- och hudhälsa genom ingredienser som grönt te och soja i dem.

10. Health Kart Multivitamin för kvinnor:

Health Kart Multivitamin

KÖP NU

Dessa kvinnorspecifika multivitaminkapslar från Health Kart har potentiellt flera mineraler och näringsämnen, tillsammans med de naturliga ingredienserna som ginseng, soja, lykopen och Ginkgo Biloba. Dessa naturliga näringsämnen tillsammans med de friska vitaminerna och mineralerna hjälper till att öka energinivåerna, öka immunförsvaret, hjälpa blodcirkulationen och främja ett hälsosamt liv. De är det bästa multivitaminet för kvinnor över 40.

Förutom dessa givna kapslar inkluderar andra populära och uppmärksammade sådana regnbågsljus kvinnors en, levande kvinnors energikapslar, vitafusion kvinnors gummy vitaminer, swisse kvinnors ultivite, olly kvinnors multivitamin och naturens överflödiga kvinnors multivitamin kapslar.

När krävs ett multivitamin?

Det kan finnas flera fall när multivitaminkapslar som dessa kan krävas för att hjälpa kroppen. Några av de faktorer som kan kräva ett krav på dessa multivitaminer är,

 • Kroppssjukdom och oro som anemi, vitaminbrist.
 • Undervikt.
 • Specifikt kostsystem.
 • Ålder över 60 år.
 • Graviditet och reproduktionsstadium.

Det är dock viktigt att konsultera en läkare och läkare innan du tar ett samtal om att överväga dessa vitaminkapslar själv.

Man måste notera att när man tar detta multivitamin för kvinnor kapslar, bör man alltid vara noga med att ha en balanserad och hälsosam kost för det allmänna välbefinnandet. Dessa är bara kosttillskott som kan hjälpa och öka energinivåerna och öka immunsystemet, men kan inte vara ett långsiktigt alternativ. Så vi skulle alltid rekommendera att följa en hälsosam och ren livsstil för bättre hälsa.

Varning: Rådgör alltid med din vårdgivare innan du bestämmer dig för att ta någon av dessa multivitamin- och mineraltabletter. Beroende på ditt fysiska tillstånd och specifika hälsoproblem kan läkaren ge råd om alternativ eller bättre alternativ efter behov.

Vanliga frågor:

1. Vad kan vara fördelarna med att ta multivitamin regelbundet?

Det finns flera fördelar med att ta multivitaminer regelbundet, såsom att öka den allmänna hälso- och immunitetsnivån, öka energinivåerna, minska trötthet och trötthet, hjälpa till i sömnen och hjälpa till i reproduktionssystemet.

2. Hur lång tid tar det för dessa bästa multivitaminer för kvinnors hälsa att fungera?

I allmänhet skulle man behöva minst två till fyra veckor för att multivitaminkapslar skulle fungera och börja visa resultaten.

3. När är rätt tid att ta multivitamin på dagen?

Ta aldrig multivitaminer på tom mage. Du kan alltid överväga att ta dessa kapslar för att lägga upp den dagliga måltiden.