15 tips för att upprätthålla en god syn och minska datorögon

Ögon är en av de speciella gåvorna från herren genom vilken du kan se världen och vårda de vackraste sakerna. Så det är viktigt för oss alla att ta hand om det speciellt eftersom livet utan det vore färglöst och mörkt. Eftersom denna ålder kallas för datorålder och de flesta av oss tillbringar tid framför den anstränger våra ögon för det mesta. Så det är mycket viktigt att ta väl hand om vårt öga eftersom du på sikt kan möta suddiga ögon, huvudvärk som börjar påverka dina ögon och du kan också ha dålig syn.

Syn och minska datorögon

Tips för synförbättring:

Här är de 8 bästa sätten för dig att behålla god syn.

1. Konsumera hälsosam och balanserad kost:

Det är viktigt att inkludera gröna, proteinkällor som nötter, ägg och en välbalanserad kost som gör att du håller dig frisk och frisk så att dina ögon förblir skarpa och klara. Så gör en vana att äta näringsrik och balanserad kost dagligen, vilket är viktigt för din kropp och dina ögon också,

2. Träna dagligen:

Enligt många studier har det visat sig att människor som gör regelbundna promenader och tränar dem upprätthåller god syn då rätt blod strömmar in i ögonen och syre. Så se till att om du vill ha god syn regelbundet, delta i lite fysisk aktivitet och håll dig frisk.

3. Använd rätt solglasögon:

Det är mycket viktigt och obligatoriskt att skydda ögonen från skadliga UV -ljus när och när vi är ute från vårt hus eller arbetsplats. Se till att du får solskydd av god kvalitet eftersom det handlar om säkerheten för det mest värdefulla, eftersom lägre kvalitet kan skada din syn.

4. Säg nej till rökning:

Personen som röker tenderar att drabbas av åldersrelaterade muskulära problem som grå starr och andra ögonrelaterade problem mer än icke-rökare. Så för att hålla ögonen friska säger nej till rökning och sluta så tidigt som möjligt.

5. Ta tillräcklig sömn på natten:

Det är mycket viktigt att ge vila till dina ögon som kroppen eftersom den till och med behöver slappna av och lugna ner sig. Människor som sover en sen natt riskerar att se ögonen eftersom otillräcklig sömn kan orsaka skador på den och se röd, trött och svullen ut och samtidigt skulle du bli sen för arbete nästa dag som anstränger och anstränger ditt sinne och kropp.

6. Säkerställ renlighet:

Det är ytterst viktigt att alltid rengöra händerna ordentligt innan du rör vid eller gnuggar dina ögon, om inte använda en ren näsduk eller trasa. Personer som använder kontaktlinser bör följa hygieninstruktionerna för att undvika infektioner eller allergier som kan uppstå på grund av damm och smuts.

7. Kontrollera regelbundet dina ögon:

Det är en god vana eller rutiner att få dina ögon kontrollerade var sjätte månad eller en gång om året genom att besöka en ögonspecialist som säkerställer att dina ögon är perfekta. Denna övning hjälper dig att bli försiktig med eventuella problem i ett tidigt skede och det kan bli svårt utan problem.

8. Var uppmärksam på eventuella förändringar i visionen:

Om du känner att du hittar några förändringar eller svårigheter att leta, kontakta omedelbart en ögonspecialist innan du förvärrar det. Vissa människor kan ha svårt för svagt ljus eller smärta i ögonen. Det är bra att konsultera snarare än att ignorera.

Tips för att minska datorögon:

Här är 7 bästa sätten på vilka du kan minska ansträngningen för ögonen framför datorn.

1. Se till att rätt belysning finns nära arbetsstationen:

Att arbeta på datorer under långa timmar orsakar ansträngning i ögonen, du bör se till att du inte ska använda högintensivt ljus, vilket orsakar skuggor på skärmen och anstränger ögonen mer. Placera ett svagt ljus på vardera sidan av arbetsstationen för lika ljusstyrka och belysning med reflektioner.

2. Blinka dina ögon oftare:

Tänk på att du blinkar mer än när du sitter perfekt när du arbetar med datorn. Om du ständigt stirrar på datorn kan det torka ögonen och viss rodnad kan inträffa men blinkar regelbundet kan undvika situationen.

3. Gör lite avslappnande öga och drick vatten:

Om du fortsätter titta på din datorskärm kan du känna dig trött och ögonen skulle dyka upp och bli trötta också. För att undvika en sådan öga med lite öga, som mellan varje timme, titta på objekt som är långt borta i cirka 30 sekunder och sedan ett objekt i närheten för att intyga 5- 10 gånger. Detta skulle minimera risken för datorögon och dricka mycket vatten för att stanna hydratiseras eftersom mindre vattenförbrukning kan orsaka problem med torra ögon.

4. Justera datorskärmsinställningarna:

Se till att din datorskärm har en högupplöst skärm eftersom den skulle ha skarpare bilder och minimera belastningen också. Justera även kontrastinställningarna till det högsta som bakgrunden till vitt eftersom det skulle minska belastningen på ögonen.

5. Minimera bländning:

Rengör alltid datorskärmen med en ren trasa eftersom allt damm och fläckar tas bort och du ser ordentligt utan att anstränga ögonen. Installera en skärmskyddande skärm på monitorn eftersom det skulle behålla nyanserna och förhindra bländning och undvika att anstränga ögonen.

6. Ta små pauser emellan:

För att upprätthålla och hålla dig uppgraderad arbetar människor i långa timmar framför datorn. Men i längden kan du utveckla datasyn syndrom och smärta i nacke och rygg också. För att undvika ett sådant tillstånd är det lämpligt att ta korta 5-10 minuter efter varje timme.

7. Ta tag i datorögon:

Det är ett av de bästa sätten att skydda dina ögon mot ansträngning är att skaffa anpassade datorglasögon och det bästa alternativet för personer som använder kontaktlinser eftersom det blir obekvämt under längre arbetstider och börjar irritera dina ögon.

Om du följer dessa enkla steg som inte skulle kosta dig något kan du enkelt förhindra att ögonen anstränger sig och samtidigt behålla god syn. Du behöver bara infoga eller ställa in dessa goda gester till en rutin och följa dem regelbundet.

tips för att bibehålla ögons hälsa