19 bästa multivitaminer för män 2021: En snabbguide

Vitaminbrist har blivit en allt större del av allas liv. Det har varit medvetenhet om vitaminbrist och hur man kan övervinna det växande i dag! Vitaminer och mineraler är en grundläggande del av vårt liv som andning. Flera studier visar att de är viktiga för att hålla våra kroppar friska och hjälper dig att bekämpa sjukdomar. Män är några av offren för otillräckliga vitaminer och mineraler i kroppen. Det är nödvändigt att ha en uppfattning om det viktiga multivitaminet för män och källorna varifrån du kan få det.

Viktiga vitaminer och mineraler som män behöver:

De organiska ämnen som produceras av växter eller djur kallas vitaminer och syntetiseras inte i vår kropp (förutom vitamin D) och måste därför hämtas från mat. Medan mineraler är oorganiska och är tillgängliga från jord, sten eller vatten, och du kan absorbera mineraler från miljön Vitaminer är två typer, vattenlösliga som innehåller åtta B-vitaminer och vitamin C. Vitaminerna A, D, E och K är fettlösliga.

 • Perfekt hud och god syn-A-vitamin.
 • Producerar energi – vitamin B1 (tiamin).
 • Skyddar din kropp mot radikaler – vitamin B2 (riboflavin).
 • Minskar potentiella hjärtrisker – vitamin B3 (Niacin).
 • Ökar immuniteten – Vitamin B5 (pantotensyra).
 • Myelin och cellproduktion – vitamin B6 (pyridoxin).
 • Ökar ämnesomsättningen och hudens hälsa – Vitamin B7 (Biotin)
 • Förstärkning av nervsystemet – vitamin B9 (folat).
 • RBC -produktion – vitamin B12 (kobalamin).
 • Kroppsvävnadstillväxt-C-vitamin.
 • Starkare ben-D-vitamin.
 • Immunitet – E -vitamin.
 • Hjärta och benhälsa-Vitamin-K
 • Sköldkörtelns hälsa – Jod.
 • Magnesium för kroppens biokemiska funktion
 • Omega 3 -fettsyror för hjärnans hälsa
 • Kalcium för benhälsa.
 • Järn förhindrar anemi.
 • Kolin för leverfunktioner.

Bästa matkällor för viktiga vitaminer:

Många livsmedel är rika på vitaminer och mineraler som är viktiga för din kropps sunda funktion. Genom att göra några kostförändringar genom att lägga till några hälsosamma frukter, grönsaker och mjölkprodukter för att göra en hälsosam förändring. Här är en lista över livsmedel, vitaminer och mineraler som de tillhandahåller för att du ska hålla dig i form och är lättillgänglig.

19 bästa multivitaminer för män:

Även med allt kostintag kommer det ibland att behövas ta tillskott för en specifik brist beroende på din kropp. Kolla in dessa multivitamintillskott, särskilt för män, som är lätt tillgängliga på marknaden.

1. GNC Mega Men 50 Plus One Daily Multivitamin:

Gnc Mega Men 50 Plus

KÖP NU

Den ultrakoncentrerade multivitamintabletten från Gnc mega men 50 plus one dagligen levererar 39 viktiga näringsämnen som innehåller 18 vitaminer och mineraler i en kapsel. Det bekämpar radiklarna från din kropp när den är fylld med antioxidanter. Den har också folsyra och vitamin B1 som hjälper till att öka ämnesomsättningen och energiproduktionen. GNC mega men multivitamin har också L-arginin som ökar sexuell hälsa eftersom lykopen främjar optimal prostatafunktion och korrekt urinflöde.

Bieffekter: Obehaglig smak, magbesvär, illamående och rodnad är några av biverkningarna, och om dessa symtom kvarstår, kontakta läkare.

2. Essattovite män:

Essattivite män

KÖP NU

Dessa multivitamintabletter har 300mcg lykopen som hjälper till att förbättra hjärthälsan, en blandning av vitamin A, E och zink som har antioxidantegenskaper som hjälper din kropp att läka. 15mcg mcg Brahmi, vilket ökar vitalitet och reproduktiv hälsa hos män. vitaminer D3 gör dina ben starka, och ashwagandha hjälper till korrekt matsmältning, minskar också trötthet.

Bieffekter: Det finns inga specifika biverkningar.

3. Naturyz Men’s Sports Multivitamin:

Naturyz Mens Sport

KÖP NU

Detta är ett multivitamin för män från Naturyz. Den har en blandning av 55 vitala näringsämnen och effektiva boosters som inkluderar vitaminer, testosteronförstärkare, mineraler, antioxidanter, sportaminosyror, vitalitetskonstämnen, matsmältningsenzymer som hjälper din kropp att fylla på nödvändiga vitaminer och mineraler. Det stöder också ben- och ögonhälsa.

Bieffekter: Det finns inga specifika biverkningar.

4. MuscleXP MultiVitamin Män Daglig sport med 47 näringsämnen:

Muclexp Men Daily Vital Sports

KÖP NU

Muscle XP multivitamin män dagliga sporter har en allomfattande och komplett formulering som levererar 47 mineraler, vitaminer, fytonäringsämnen, antioxidanter, aminosyror, matsmältningsenzymer som smälter in i en tablett. Det uppfyller och hävdar alla krav som män ställs inför.

Bieffekter: Även om det inte finns några biverkningar är det nödvändigt att bibehålla dosen.

5. Optimal Nutrition, ON Opti-Men Multivitamin:

På Opti Men

KÖP NU

Om du letar efter ett multivitamin som främjar ett hälsosamt liv, är Opti-men multivitamin det bästa för dig. Det är ett perfekt näringstillskott som är litet i storlek och hjälper till att tappa onödigt fett. Det är en blandning av ingredienser som har antioxidanter, vitaminer och extrakt som lägger en grund och hjälper till att främja en frisk kropp.

Bieffekter: Förstoppning, magbesvär och diarré är några av biverkningarna, och de minskar när din kropp vänjer sig vid tabletterna.

6. One-A-Day One-A-Day Multivitamin Men’s Health Formula Tabletter:

One A Day Men

KÖP NU

Det är ett multivitamin- och multimineraltillskott som är formulerat på ett sådant sätt att det stöder hjärthälsan och upprätthåller ditt blodtryck på en hälsosam nivå och ger immunitet till din kropp som hjälper till att bekämpa sjukdomar.

Bieffekter: Vissa mindre biverkningar är magbesvär, obehaglig smak och huvudvärk. Om det finns allvarliga effekter som nässelfeber är det bättre att konsultera en läkare.

7. Centrum Silver Men:

Centrum Silver Men 50

KÖP NU

Centrum silver men är ett multivitamintillskott som förser dig med näringsämnen som magnesium, vitamin D och B6 som hjälper muskelfunktionen. Zink- och B -vitamin stöder hjärnans hälsa, vitamin A, C, E och lutein hjälper till att hålla ögonen friska. Alla näringsämnen i dessa tabletter hjälper till att upprätthålla en frisk kropp.

Bieffekter: Illamående, magbesvär, obehaglig smak och rodnad är några av biverkningarna. Det är bättre att kontakta din läkare om du är allergisk mot några ingredienser.

8. TrueBasics Multivit Men:

Truebasics Multivit Men

KÖP NU

True basics multivitamin för män är en blandning av näringsämnen som erbjuder olika fördelar. Saberry, lutemax hjälper en aktiv livsstil med energi och immunitet. Omega-3, ginkgo Biloba, kolin, Celastrus paniculatus hjälper till att förbättra ditt minne. Styrkan hos män förstärks med ingredienserna som Tribulus, ashwagandha, extrakt av mucuna frön, Safed Musli.

Bieffekter: Folk kanske inte gillar den starka smaken.

9. Swisse Men’s Ultivite Daily Multivitamin:

Swisse Mens Ultivite Multivitamin

KÖP NU

Dagligt multivitamin av Swisse menns ultivite är en formulering som blandar över 40 ingredienser som innehåller flera vitaminer och mineraler och naturliga örtextrakt och andra näringsämnen som är ett utmärkt sätt att bibehålla en god hälsa. Detta är ett sätt där en tablett ger över 40 näringsbehov för män. Det hjälper också till med produktion av energi, kognitiv kondition och korrekt muskelfunktion.

Bieffekter: Kontrollera med ingredienserna så att du inte är allergisk mot någonting.

10. Rainbow Light Men’s One Multivitamin:

Rainbow Light Mens One

KÖP NU

Detta är ett multivitamintillskott som innehåller en sammansmältning av grönsaksjuicer, probiotika och matsmältningsenzymer som gör det till ett livsmedelsbaserat vitamintillskott. Det förbättrar hjärt-, prostata- och reproduktiv hälsa. Detta är ett perfekt val för män med matallergi eftersom det är fritt från gluten, mejeriprodukter, jordnötter, ägg, fisk.

Bieffekter: Inga specifika biverkningar om du tar den i önskad dos.

11. Nu Foods ADAM Superior Men’s Multiple Vitamin:

Nu Food Adam Superior Mens Multi

KÖP NU

Denna multivitaminkapsel för män har sågpalmetto, lykopen, alfa -liponsyra och CoQ10 tillsammans med druvkärnextrakt och naturligt Resveratrol som är de nödvändiga näringsämnena som hjälper till att upprätthålla perfekt hälsa. Specialiteten hos detta multivitamin är att det inte använder onödiga ingredienser som män behöver för passande underhåll.

Bieffekter: Det finns inga specifika biverkningar.

12. Nature Made Multi For Him Vitamin And Mineral:

Naturlaget Multi för honom

KÖP NU

Den består av 22 viktiga näringsämnen som ger din kropp det nödvändiga näringsstödet. A -vitamin är viktigt för en sund ögonfunktion och bygger ett robust immunsystem. Den har vitamin D som hjälper till att stärka ben, tänder, muskler och immunhälsa. Detta är glutenfritt, har inga tillsatta färger och inga konstgjorda smaker.

Bieffekter: Med rätt doser har det inte många biverkningar.

13. Vitafusion Men’s Gummy Vitamins:

Vitafusion Multivites

KÖP NU

Det är en gummi för män från Vitafusion som använder djärva smaker och färger som är ett näringsrikt och smaskigt alternativ till svåra att svälja piller. De ger dig ett roligt sätt att ta multivitaminer som är viktiga för män dagligen. Energiproduktion, prostatahälsa och immunförstärkning är några av fördelarna med dessa multivitamingummier. Den är glutenfri och fri från mjölk, jordnötter, trädnötter eller soja.

Bieffekter: Förstoppning, diarré, magbesvär är några av biverkningarna tills din kropp anpassar sig till dessa multivitaminer.

14. Nature’s Way, Alive! En gång dagligen, Mäns multivitamin:

Natures Way Alive Once Daily varje dag

KÖP NU

Den har premium B-vitaminer, en aktiv form av B12, Quatrefolic L-Methylfolate, den aktiva formen av folat som stödjer näring av hela din kropp. Näringsämnena hjälper till att upprätthålla hjärta, ögonhälsa. Det hjälper också i muskelben, celler, matsmältning, immunitet och metabolism. Det har också en stark effekt på hår, hud och naglar.

Bieffekter: Vanliga biverkningar är magbesvär, huvudvärk och obehaglig smak.

15. Livets trädgård, min snälla Organics, män en gång dagligen, hela maten Multivitamin:

Mykind Mens en gång dagligen

KÖP NU

Detta är ett multivitamintillskott som har helt naturliga och vitala näringsämnen som hjälper dig att behålla en frisk kropp. Det ökar ämnesomsättningen i kroppen och upprätthåller energi under en längre period. Det är också lämpligt för hjärt- och prostatahälsa. Alla ingredienser som används i detta är ekologiska och GMO-verifierade.

Bieffekter: Att ta dessa multivitaminer i rätt dos är nödvändigt, om det tas i överskott kan det orsaka allvarliga allergier.

16. Mega Food Balanced Whole Multivitamin för män:

Megafood Multi för män

KÖP NU

Det är ett balanserat multivitamin för män som främjar optimal hälsa för människor som tar det. Den består av naturliga och ekologiska ingredienser som morötter, broccoli, apelsiner, brunt ris med tillsatta näringsämnen som stöder en sund prostatafunktion och benhälsa med vitamin

Bieffekter: Upprörd mage, diarré och förstoppning är några av de biverkningar som är tillfälliga och försvinner när din kropp vänjer sig.

17. Nytt kapitel Every Man’s One Daily 40+ Multivitamin:

Nytt kapitel Every Mans One Daily Multi

KÖP NU

Det är ett multivitamintillskott som är skonsamt och har ekologiska ingredienser. Det är i jäst form för att maximera näringsintaget. Detta nya kapitel multivitaminer innehåller superfoods som ingefära, gurkmeja och sågpalmetto som är ekologiska grönsaker och örter som hjälper till att upprätthålla hjärtat och prostata hälsa tillsammans med att förbättra din immunitet. Alla ingredienser främjar optimal hälsa.

Bieffekter: Det finns inga specifika biverkningar.

18. Smarty Pants Gummy Vitamins Allt-i-ett-multivitamin:

Smarty Pants Adult Formula

KÖP NU

Den har 15 viktiga näringsämnen för män i flera smaker och är ett tuggbart multivitamin. Den har vitamin B12, och folat gör näringsupptagningen mycket mer tillgänglig. Dessa multivitaminer är också lämpliga för hjärthälsa eftersom de innehåller CoQ10 och omega-3 fettsyror och zink, lykopen främjar prostatahälsa. Det är icke-GMO och fritt från allergener.

Bieffekter: det finns inga specifika biverkningar.

19. INNATE Respons Formulas – Män över 40 En daglig järnfri, grundläggande multivitaminformel för män:

Medfödda män över 40 en daglig järnfri

En tablett ger dig ultimata energinivåer och är ett matbaserat multivitamin. Den innehåller riktiga frukter och grönsaker som ingredienser som hjälper till att stödja immunsystemet och främjar hjärthälsa. Denna multivitaminformel är mycket lättare att smälta än de syntetiska vitaminerna som finns på marknaden. Den innehåller 20 viktiga näringsämnen som är nödvändiga för män för att upprätthålla ett hälsosamt liv.

Bieffekter: Inga specifika biverkningar.

Multivitaminer för män är viktiga för att kompensera vår kropp med brist på näringsämnen. Flera matkällor förser oss med de vitaminer och mineraler som krävs, men ibland behövs ytterligare tillskott för att övervinna svaghet. Men det är också viktigt att komma ihåg att konsultera en läkare innan du börjar använda någon av dessa multivitaminer. Välj en och börja leva ett hälsosamt liv!

Varning: Artikeln lovar eller försäkrar dig inte att bota några vitaminbrister. Det är bara en beskrivning av de produkter som finns på marknaden. Det är alltid bäst att konsultera en läkare innan du börjar använda multivitaminer eller om du ser allvarliga reaktioner.

Vanliga frågor:

1. Gör vitamintillskott arbete?

Ans. Vitamin- och mineraltillskott fungerar bra bara när de åtföljs av en ordentlig kost och träning som hjälper till att absorbera kosttillskott snabbt och har ett hälsosamt sätt att leva.

2. Är alla multivitaminer vegetariska?

Ans. Vissa vitamin- och mineraltillskott är vegetariska. Ingredienserna anges på baksidan av formen och avgör om det är veganskt. Så om du vill ta vegetariska multivitaminer, kontrollera ingredienserna först.

3. Hur lång tid tar det för multivitaminerna?

Ans. Det tar några timmar för multivitaminen att gå sönder och producera omedelbar energi. Andra utlovade förmåner stjärna