Starten på måndagsmorgonen hälsades av en öm smärta som drabbar ryggen och medan din chef tror att du bara hittar en annan ursäkt för att inte komma till jobbet, värmer du bort varmpåsevattnet och funderar på sätt att bli av med din ryggsmärta genom att imorgon bitti.

Effektiva behandlingar för att minska smärta i nedre delen av ryggen

Ryggsmärta är ett vanligt hälsoproblem som kan leda till något allvarligt om det inte övervakas. Ofta kan det vara en muskeldragning eller en dålig sovställning. Även om dålig hållning kan utlösa ryggsmärta, leder ett antal faktorer som muskeltrång, trauma, artrit, graviditet, diskbråck och ischias till akut ryggsmärta. Ländryggssmärta kan hämma livet och det är mycket svårt att klara av smärtan. Om det orsakas av enkla faktorer som hållning eller belastning på ryggen, kommer smärtan sannolikt att försvinna efter 1 till 2 veckor. Kroniska ryggsmärtor kan dock innebära ett underliggande problem och behöver läkarvård

Hur man behandlar smärta i nedre delen av ryggen:

För närvarande finns det några behandlingsmedel som kan hjälpa dig att sköta dina ömma muskler. Här är våra 7 bästa behandlingar i nedre delen av ryggen med fantastiska resultat.

1. Sträck ut smärtan:

sträcka

Småskaliga övningar hemma varje morgon kan hjälpa dig att hantera din ryggsmärta bättre än något läkemedelsbutik. Dessa övningar innehåller vanligtvis normal stretching som leder oss till yoga. Detta är en långsam process och resultaten kan ta ett tag att dyka upp. Men lite sträckning på morgonen samordnad med rätt andning kan stärka dina ryggmuskler och göra dem mer flexibla. Detta är en av de bästa behandlingarna i nedre delen av ryggen.

2. Kiropraktor:Kiropraktor

Kiropraktorer kallas i grunden kroppsviskare och att välja en kiropraktiklektion kan hjälpa dig att lindra ryggsmärtorna på ett mer professionellt sätt. En kiropraktor är en allroundare som är specialiserad på att diagnostisera och behandla neuromuskuloskeletala problem. Att välja en kan få dig ända ner till källan till smärtan, oavsett om det är en dålig sena eller ett mjukt ben eller några envisa muskler. Detta är en av de stora behandlingarna i nedre delen av ryggen.

3. Träning:

Grupp människor på gymmet i en aerobic -klass

Låt inte den dåliga ryggen förstöra din roliga tid. Välj aerobiska lektioner, en blandning av dans och träning där du intensivt tränar en bra minut innan du äntligen väljer en paus. Aerobics är ungefär som yoga men i ett snabbt tempo med ett snabbt slag. När du går till en bra tempomusik sträcker du, vrider och drar dig själv för att frigöra dina muskler från de styva knutarna och slipsarna. Detta är en av de mest utmärkta behandlingarna i nedre delen av ryggen.

4. Spänn upp det:

spänn fast det

Vi vet att dålig ryggsmärta kan göra dig desto mindre flexibel. Det finns dagar då det blir svårt att flytta runt och ett framstående stön flyr ur munnen varje gång du måste resa dig från att sitta. Det är för dessa tuffa dagar som du kan välja ryggstödsbältet, vilket är ett brett bälte som lindas och fästs tätt runt midjan för att hålla smärtan tämd. Men det är kanske inte så lätt att pröva detta. Detta är en av de bästa behandlingarna i nedre delen av ryggen.

5. Akupunktur för svår nedre ryggbehandling:

 

Akupunktur

Akupunktur är en gammal kinesisk läkningsteknik där smala nåltoppar sätts in och ympas i din kropp, området för problemet. Vår kropp har en qui (chi) eller energi som håller funktionerna i jämvikt och när det fria flödet av qui hindras dyker de kroppsliga problemen upp. Genom att gripa in nålen i de rätta knutarna och klumparna frigör de hindret så att qui kan flöda fritt igen. Detta är en av de stora behandlingarna i nedre delen av ryggen.

6. Kompressorer:

kompressor

Kompressorer är ett bra sätt att hjälpa dig att hantera ryggont, men det är bara när smärtan är ytlig och inte för djupt integrerad i ditt system. Ett litet fall på ryggen kan orsaka smärta och inflammation som kan reduceras med en kall gelkompress medan en dålig muskel kan behöva hjälp av en varmpåse. Detta är en av de mest utmärkta behandlingarna i nedre delen av ryggen.

7. Medicinsk hjälp:

medicinsk

Ofta är det enklaste och mest valda sättet att minska ryggsmärta genom att köpa en tub med smärtlindrande massagelotion eller gel och grädde och massera ryggen noggrant så att de stela musklerna blir flexibla. Detta är en av de bästa behandlingarna i nedre delen av ryggen.

8. Ergonomisk madrass

Om din madrass är för hård eller för mjuk kan det leda till smärta i nedre delen av ryggen. En ergonomisk madrass kan lindra din smärta genom att erbjuda rätt stöd åt dina ryggmuskler. Minneskum är en av de mest rekommenderade madrasserna som erbjuder en naturlig sovställning och undviker belastning på nedre delen av ryggen.

Smärta i nedre delen av ryggen är vanligtvis försummad, eftersom det är en normal smärta. Ländryggssmärta är dock en signal om att du inte följer dina kroppsbehov. Oavsett om det är korrigering av hållning eller byte av madrass eller till och med att söka medicinsk hjälp, måste smärtor i nedre delen av ryggen behandlas så tidigt som möjligt. Träning är ett annat viktigt element för att hålla nedre delen av ryggen och stärka dina ryggmuskler.