Vet du vad snabb metabolism är? Vilken ämnesomsättning har du, snabbt eller långsamt? En snabb metabolism kan leda till komplexitet i att hålla din vikt. Metabolism hänvisar till den gemensamma kemiska proceduren som omvandlar mat till energi. I likhet med gas till din bil är mat din kropps kraft. Om du innehåller en snabb ämnesomsättning behöver din kropp bränsleeffektivitet. Jämför med någon med en normal annars långsam metabolism, din kropp är inte lika kompetent att omvandla mat till metabolisk energi.

metabolism snabbt

Tecken på en snabb metabolism:

I ett försök att gå upp i vikt kan det resultera i att man äter för mycket mat som kan visa sig andra problem. Många människor som försöker gå upp i vikt kommer att luta sig för att äta alla typer av livsmedel som inte är bättre för dem.

Om du har komplexitet gå upp i vikt annars muskler som är uppenbarligen den första symbolen med en snabb ämnesomsättning. Detta kanske låter bättre för vissa, fortfarande för smala människor; detta kommer att resultera i några allvarliga hälsoproblem.

Orsaker till snabb metabolism:

  • Om du är orolig kommer detta också att påverka din ämnesomsättning. Konsekvent rökning plus tryck kommer naturligtvis att vara ett enda motiv som du kan eliminera allt genom en livsstilsförändring.
  • Ectomorphs består av en delad konstruktion som gör dem till de mest sannolika kandidaterna för att omfatta en snabb metabolism. De är ofta smala av små axlar, oerhört liten muskelmassa och dessutom en liten ram.
  • Ärftlighet som verkligen spelar in i din kropps ämnesomsättning gillar det annars inte. Det finns tre olika kroppstyper – mesomorfer (personer med atletiska byggnader), ektomorfer (de med mycket tunna byggnader), endomorfer (de med större kroppar).
  • En annan anledning till att någon kan få en snabb ämnesomsättning är att de brinner. Detta är mycket snart ytterligare ett motiv att inte höja denna vana kvar i ditt liv. Förutom alla andra sjukdomar det kan leda till, är det att förstöra din ämnesomsättning ytterligare en fråga att ta med i den växande listan.
  • Bort från DNA finns det ytterligare orsak till en snabb metabolism. En överaktiv sköldkörtel, känd som hypertyreoidism, är en enda orsak. Ångest, trötthet, snabb puls plus viktminskning är vanliga symboler för hypertyreos. Sköldkörteln är en annan orsak till din snabba ämnesomsättning.

Bästa sätten att få snabb metabolism:

1. Ha dina vitaminer:

B -vitaminer, särskilt niacin, kan hjälpa till att skruva upp saker genom att öka energiskapningen från mitokondrier, våra drivkraftsdrivrutiner. Märke, mejeriprodukter, fullkorn och ägg är alla rika baser av B -vitaminer. Försök med quinoa, ett korn som är rikt på B-vitaminer, annars lägger du till en halv kopp hackad paprika och dessutom lite riven ost med låg fetthalt till ditt morgonägg.

Snabb metabolism 1

2. Studera din kaloriförbränning:

För att få en ytterligare exakt siffra, fråga om hur kraftfull du är med hjälp av denna räknare. Ditt svar är antalet kalorier per dag du behöver för att behålla din nuvarande vikt. Skär av 500 extra kalorier om dagen genom att konsumera mindre, träna mer eller gärna göra en kombination. Du kommer att falla 1 till 2 pund för varje vecka.

3. Inte alls Yo-Yo Diet:

Det betyder att du kommer att hindra din ämnesomsättning. När du tappar vikt, tappar du muskler plus fett, men när du ökar tillbaka är det vanligtvis fett som förbränner mindre kalorier.

Nackdelar med en snabb metabolism:

En annan nackdel med en snabb ämnesomsättning är att det kommer att bli mycket extra svårt att göra muskler. Eftersom din kropp bränner av din mat så snabbt, finns det inget som driver muskeltillväxt.

Människor som är alltför tunna tenderar att hitta anklagade för att de inte äter tillräckligt annars försöker bli hungriga själva för att verka som de presterar. Kvinnor med snabba ämnesomsättningar kan också uppleva svårigheter vid menstruation eftersom deras cykler kan bli oregelbundna.