Förstoppning är ett normalt problem som finns hos barn och definitivt som barn är de minst bekymrade över det. Om ett barn har tre eller mindre än tre tarmrörelser på en vecka, anses han/hon vara förstoppad. Detta kan bero på hård, torr och stor mängd avföring.

Förstoppning uppstår när muskelsammandragningen i tarmen är för långsam för att trycka ut avföringen ur systemet eller brist på vatten i avföringen för att mjuka upp den och flytta ut den från tarmen. Det är extremt smärtsamt, gör att magen svullnar. Barn som lider av problemet är i allmänhet de som dricker mindre vatten, konsumerar lågfibrer och fettrik kost och tränar mindre. Enkla och nödvändiga förändringar i ett barns kost kan återuppleva dig eftersom det är av tillfällig natur.

Konspiration hos barn

Förstoppning hos barn:

Förstoppning hos barn bör hanteras annorlunda än förstoppning hos vuxna eftersom orsakerna bakom är olika.

Barnteckensnitt tenderar att gå på toaletten även när suget är starkt förmodligen för att de är för lata eller upptagna med att spela det roliga spelet. Detta kan ibland leda till problemet med förstoppning när avföringen går upp och inte kommer ner senare när de anstränger sig hårt.

Stress är en annan faktor som leder till förstoppning hos barn. Denna stress skiljer sig verkligen från den stress som vuxna lider av. Stressfaktorerna kan vara när de är oroliga för något, slåss hemma mellan äldste, går på en ny skola, rädsla för lärare och skaffar nya vänner. Känslomässiga upp- och nedgångar kan orsaka förstoppning hos barn.

Andra orsaker till förstoppning är lågfibrig kost, mediciner, specifika sjukdomar och tillstånd, okunskap om lust. Så när man hanterar detta problem hos barn bör man ta hand om sin kost, medicinering och beteendeförändringar.

Diet:

Hydrering av kroppen:

De flesta barn dricker inte vatten även om de blir ombedda. Tvinga dem att dricka vatten och försök få dem att införa denna vana i sin rutin. Helst 6-7 glas vatten bör konsumeras dagligen. Vid förstoppning bör konsumtionen ökas med 4-6. Att öva det dagligen hjälper mycket till att lindra problemet med förstoppning. Dessutom tvättar det ut gifter och avfall från kroppen.

Fiberrik mat:

Mat rik på fibrer hjälper till att enkelt passera avföringen ur systemet. Så infoga hälsosam, fiberrik kost i dina barns regim. Några exempel på fiberrika livsmedel är fullkornsbröd och spannmål, grönsaker, bönor, frukt.

Man ska inte äta dem alla åt gången. Få dem att äta lite så att kroppen vänjer sig och det blir effektivt med tiden.

linfrö:

Dessa små brunaktiga frön kan göra underverk för att lindra förstoppning. Den är berikad med fiber. Det kan strö på flingor och yoghurt och blandas till smoothies.

Banan med varm mjölk:

Barn ska äta banan långsamt och tugga det väl med ett glas varm mjölk. Bananen ska vara mycket mogen eller så kan den fungera tvärtom. Det fungerar mycket bra i deras fall att passera avföringen ur kroppen.

Beteendemässiga förändringar:

Barn går inte till tvättrummet dagligen för att svälla avföringen ur kroppen. Så de bör uppmuntras att gå på toaletten dagligen för enkla avföringsrörelser och hälsosamt systemunderhåll.

De kan lockas med affärer som toffee eller godis så att de arbetar hårt regelbundet och gör det till deras dagliga vana.

Om problemet är intensivt bör en läkare konsulteras. Korrekt vård och medicinering kan fungera bra tillsammans med vissa förändringar i kosten och vanliga vanor.