Hur håller du dina ögon friska och vackra?

Har du ett synproblem? Vill du hålla ögonen friska? Oroa dig inte! Vi är här för att hjälpa dig. Ögat är inget annat än din själs reflektion. Ögon spelar en viktig roll i vårt liv som fönster mot världen. De flesta människor uppmärksammar inte den värdefulla gåvan av visionen. Det är mycket viktigt för varje individ att behålla sina ögon hälsa. Så idag berättar vi i denna artikel några tips för att hålla ögonen friska.

hur man håller friska ögon

Bästa tips för att hålla ögonen friska:

Nu nedan har vi nämnt några tips som är till stor hjälp för dina ögon eftersom det håller dem friska. De är följande;

1. Använd skyddsglasögon:

Många ögonskador kan undvikas endast genom att använda skyddsglasögon, ögonskydd eller sportspecifikationer. Osäkerhet dina intressen eller arbetsstation ökar dina sannolikheter för ögonskador. Vissa sporter till exempel ishockey, lacrosse, racketboll leder också till ögonskador.

2. Ge dina ögon vila:

Osäkerhet så snart du ägnar mycket tid åt datorn eller fokuserar på något, vid den tidpunkten som du förbiser att blinka kan dina ögon bli utmattade. Försök med 20-20-20-lagen och för detta måste du titta bort var 20: e minut till 20 fot i motsatsen till dig med sikte på 20 sekunder. På så sätt får dina ögon avslappning och fördelar för att hålla en passform av fuktighet och minska ögontrycket.

3. Lämna rökning:

Det finns många sjukdomar som uppstår på grund av rökning, såsom optisk nervskada, makuladegeneration och grå starr. Därför är det mycket viktigt att undvika rökning om du vill hålla ögonen friska.

4. Ögonundersökning är ett måste:

Det rekommenderas starkt att få ett ögontest en gång om året eftersom visualisering kan förvärras så gradvis att du inte kan identifiera detta. Flera ögonsjukdomar, som diabetisk ögonsjukdom, åldersrelaterad makuladegeneration och glaukom, kanske inte säkerställer tecken. En utvidgad synundersökning spelar en viktig roll för att fånga svårigheter i ögat.

5. Ät för ögonen Hälsa:

Din vanliga kost innehåller näringsämnen som lutein, omega-3 fettsyror zink, vitamin E och C är till stor hjälp för att förhindra dina ögon från åldersrelaterade synproblem. Konsumera därför gröna grönsaker som spenat, collard, grönkål och fet fisk som tonfisk, lax, ägg, bönor, nötter, plus extra proteinbaserade köttfärs samt apelsiner, citrusfrukter eller vätskor, morötter, persikor, tomater, papaya, vitlök, kalkon, mango, kyckling, yoghurt och solrosfrön.

6. Håll hälsosam vikt:

Konsumtion av välproportionerad mat gynnar dig att hålla en stark vikt som gör att du är mindre sannolik att drabbas av fetma-relaterade sjukdomar, till exempel typ 2-diabetes. Tyngd ökar risken för diabetes samt extra omständigheter som kan störa dina ögon.

7. Undvik att fortsätta titta på datorskärmen:

Att titta på en dator hela dagen är ansvarig för suddig syn, torra ögon, ögonbelastning, axelsmärta, huvudvärk, rygg och nacke. Placera din dator i en modell med syftet med dina ögon är nästan lika med den översta på skärmen. Om du vill kan du använda en bildskärm för bländning.

8. Skydd mot solstrålar:

UV- eller ultravioletta strålar kan skada dina ögon och leda till makuladegeneration, astigmatism och grå starr. Därför är det mycket viktigt att bära den exakta typen av solglasögon som gynnar att skydda dina ögon från UV -strålarna. Välj ut solglasögon som blockerar 99 till 100 % av UVB- och UVA -strålarna tillsammans. De omslutande linserna stödjer att skydda dina ögon från sidan. De polariserade linserna minskar bländning under körning.