Friskt hjärta! Vill du hålla ditt hjärta friskt? Om ja, då är den här artikeln för dig. Numera blir varje individs liv väldigt hektiskt och med mycket spänning i hemmet och på arbetsplatsen. Därför lever de ett obalanserat liv. Om du också är en av dem, läs den här artikeln noggrant. Ett hälsosamt sätt att leva kommer att skapa ditt hjärta förbättrat. I dag i den här artikeln berättar vi dig därför om några metoder för att hålla ditt hjärta friskt.

Hur man håller hjärtat friskt

Ditt hjärta är en muskel, plus att det blir både tufft och bättre om du lever ett livskraftigt liv. En inaktiv livsstil, tugga på skräpmat, rökning, alkohol, lång arbetstid och kollektiv stress skapar hjärtat allt mer mottagligt. Nu är det dags att fördjupa ditt hjärta om hur du håller det friskt.

Bästa tips för att hålla hjärtat friskt:

Nu nedan har vi nämnt en lista över bästa tips som är fördelaktiga för att hålla ditt hjärta friskt. De är följande;

1. Bli aktiv:

Aerobics konditionsträning

Se till att träna 150 minuter varje vecka. Ett enda sätt att uppnå detta mål är att utföra 30 minuters rörelse 5 dagar i veckan. Montera det överallt du kan, till exempel genom att cykla till ansträngning.

2. Ät gott:

Ät grönsaksallad

Chefen och ledaren för ett starkt hjärta är att skilja vad som finns i din skål. Håll alltid koll på vad du äter och så snart du äter. En mat som är tillfredsställande i grönsaker, fullkorn, frukt, rött kött och mindre mängd olja och kan gynna ditt hjärtslag längre.

3. Skaffa tillräckligt med sömn:

Sov rätt

Frånvaron av sömn försämras såväl blodtryck som kolesterol. Sömnbristen tipsar också till förbättrade stressnivåer som också ökar graden av irritation i din kropp ytterligare svullnad risk för hjärtrelaterade svårigheter. En tupplur på 7-9 timmar varje natt kommer att gynna ditt hjärta förbli friskt.

4. Lämna alkohol och rökning:

Röker och dricker

Alla känner till den dåliga effekten av rökning och att dricka alkohol på hjärtats hälsa. Att sluta med alkohol eller cigaretter är något svårt; istället mörda sig själv är inte heller ett smart val. Försök att lämna denna vana gradvis men med självförtroende.

5. Livlig promenad:

Söt kvinna som går

Det är nödvändigt för alla i alla åldrar att gå i cirka 30 minuter tidigt på morgonen, samtidigt som det minskar effekterna av kontaminering på hjärtat, vilket är mer att vänta under solnedgångstimmarna.

6. Träna, yoga eller medla:

yoga meditation i lotusställning

Gör någon av dessa som du gillar, stick med en av metoderna för att förbättra dina hjärtan stark. Endast en 30 minuters aerob träning återställer ditt hjärtförhållande. Meditation såväl som yoga är otaligt för ditt hjärta, till exempel de gynnar trösttryck som mekaniskt återställer dina hjärtan när de fungerar.

7. Undvik att äta för mycket salt:

svart salt 4

På vägen för att hålla ett passande blodtryck, bryt med salt på bordet och lägg till färre till din matberedning, annars skär det helt. Passa också på stora salthöjder i behandlade livsmedel. Kontrollerade livsmedelslapparna om ett livsmedel höjs i saltosäkerhet det förbrukar mer än 1,5 g salt eller 0,6 g natrium för varje 100 g.

8. Konsumera fet fisk:

Fisk

Det rekommenderas om du är icke-vegetarian att ha fet fisk två gånger i veckan. Det finns många fiskar som innehåller omega -3 och stöd för att skydda mot hjärtsjukdomar är sardiner, makrill, lax och tonfisk.

9. Håll en sund kroppsmassa:

streck diet skala vikt

Att upprätthålla en hälsosam vikt är viktig för över all hälsa, till exempel fett ökar risken för många hjärtsjukdomar, diabetes, högt blodtryck etc. Håll BMI bland 20 till 25 som mäts idealvikten.