Har du andningsproblem? Vill du hålla dina lungor friska? Numera är det många människor som lider av lungproblem på grund av deras ohälsosamma och obalanserade liv. Luftföroreningarna är den främsta orsaken till ohälsosamma lungor. Dina lungor säkerställer underbart arbete varje dag. Starka lungor tillför stora mängder syre till ditt blod förutom att du kan anstränga dig, leva och prestera bra. På samma sätt som våra kroppslungor kräver också daglig vård och hängivenhet. Därför berättar vi idag i den här artikeln några tips för att hålla dina lungor friska.

Hur man håller lungorna friska

Om du har lungproblem kan du uppleva sådana symptom och de är följande;

  •  Värk vid andning
  •  Hosta och pipning med träning
  •  Andfåddhet i enkla handlingar
  •  En ihållande hosta
  •  Svimning med en variation i aktivitet

Bästa tips för att hålla lungorna friska:

Nu nedanför berättar vi dig de bästa tipsen som upprätthåller hälsan hos dina lungor. De är följande;

1. Huff hostteknik:

Våt hosta

Huff Host-metoden är en sekvens av minihostar som är lika stora som en enda stor hosta. För att göra detta hjälper din andningsterapeut dig.

2. Utför Crunches:

Crunches Diff

Det är mycket viktigt för dina lungor att arbeta i 10 till 20 crunches om dagen. Bröstet och magmusklerna gör att du kan dra luft. Stärk dem, och du kan också prova djup andning.

3. Håll dig hydrerad:

Glas med vatten

Det är viktigt att dricka 2 liter vätska eller vatten varje dag för att dra nytta av saliv. För tunnare måste du först rådgöra med din specialist för att säkerställa vilka funktioner som fungerar under resten av din behandlingsstrategi. Så drick extra vatten eftersom bra hydrering hjälper till att hålla luftvägs saliven våt, vilket gör det avslappnat att hosta upp.

4. Användning av trappor istället för hiss:

För att hålla friska lungor måste du markera många resor nerför trappan mot källaren varje dag. Det finns många övningar som får ditt hjärta att slå snabbare som att cykla, gå i trappor eller gå snabbt. De tjänar på att hålla ditt hjärta och dina lungor i anständig form.

5. Ha antioxidanter:

svamp

Konsumtion av livsmedel som liknar broccoli och svampar som är ironiska i antioxidanter som gynnar dig att tvätta dina lungor av de fria radikaler som orsakas av kontaminering.

6. Använd en defensiv mask:

Det är mycket viktigt för dem som arbetar från plats till plats damm, kemikalier eller asbest att klä sig i skyddskläder som räknar med en gasmask utöver luftning av arbetszoner. Medan du reser i förorening används en ansiktsmask eller halsduk runt munnen och näsan, eftersom industriell exponering är en viktig fara för lunghälsan som leder till lungcancer, KOL och astma.

7. Postural och slagverk dränering:

Kontakta din läkare om du behöver postural och slagverk. I denna process elimineras slem från lungorna i luftvägarna så att de kan hostas ut. Slagverk, säkra dräneringslägen, djup andning plus hosta återvinns helt och hållet i denna metod.

8. Undvik att röka:

Undvik att röka

Rökning är huvudorsaken till allvarliga lungsjukdomar som kronisk obstruktiv lungsjukdom eller KOL samt lungcancer. Rök kan skada dina lungor eftersom röken från cigarrer, rör och cigaretter täcker över 4000 skadliga kemikalier. Förhindra dig också från passiv rökning. Utför en rökfri region i ditt hem.

9. Var uppmärksam på luftföroreningar:

Luftförorening

Det är mycket nödvändigt att bli medveten om luftföroreningar och se till att din portion behåller frisk luft. Luftföroreningar både inne och ute kan orsaka hälsoproblem, särskilt för personer som säkerställer lungsjukdomar.

Hur man håller lungorna friska