Lider du av magproblem? Vill du hålla magen frisk? Om ja! Då är den här artikeln något för dig. Det märks att kosten har en direkt inverkan på vår tarm och ytterligare matsmältningsdelar. Kom ihåg att din levnadsstandard såväl som ditt val av livsmedel kan störa det sätt din kropp smälter den kost du äter. Så idag berättar vi i denna artikel några viktiga tips för att hålla magen frisk.

Hur man håller magen frisk

Matsmältningssystemet är ansvarigt för att bryta ner maten du konsumerar till de näringsämnen som din kropp önskar. Osäkerhet du ignorerar din magkondition, din kropp kommer sannolikt att få problem med att smälta mat och fascinera dessa näringsämnen.

Tips för att hålla magen frisk:

Nu nedan har vi nämnt några tips som är användbara för att hålla magen frisk. De är följande;

1. Konsumera en hälsosam kost:

Hudvårdstips - hälsosam kost

Konsumera mat som är full av fiber som grönsaker, fullkorn, frukt eller spannmål. Fiber inspirerar till material över matsmältningssystemet och ger avföring rätt beständighet och majoritet. Företrädesvis måste du äta minst 30 g fiber för varje dag eftersom en stabil mat som är ironisk i fiber möjligen minskar risken för att divertikulär sjukdom, kolorektal cancer eller hjärtsjukdom uppstår. Ät också frukt som jordgubbar, avokado, mango och torra frukter som katrinplommon och russin eftersom de erbjuder den obligatoriska fibern plus stöd för att hålla magen ren och passform.

2. Intag av probiotika:

Yoghurt - glödande hud

Om du har magsår och du tar piller är det mycket nödvändigt att du tar probiotika som yoghurt och kefir regelbundet. Funktioner som till exempel stress, antibiotika, sömnbrist, sjukdom, dålig kost och åldrande val kan så ofta leda till ojämnheter i mag -tarmkanalen. Probiotika spelar en viktig roll för att hålla jämvikt mellan “goda” mikroorganismer i mag -tarmkanalen.

3. Drick mycket vatten:

Vatten för huden

Du måste dricka mycket vatten varje dag för att hålla ditt system starkt. Vid vilken tidpunkt din urin är ren och oparfymerad är det en symbol för att du får tillräckligt med vatten. Dricksvatten fördelar för att mjuka upp vissa näringsämnen, inspirerar till avfall över mag -tarmsystemet samt stöd för avslappnande avföring.

4. Undvik att röka:

Undvik att röka

Du måste veta att rökning släpper kraften vid anslutningen mitt i matstrupen och magen som uppmuntrar till bakflöde av buksyra till matstrupen eller återflöde som kan resultera i magont och extra svårigheter. Rökning förvärrar på samma sätt magsår och inflammatoriska omständigheter i tarmen, dessutom är det relaterat till en ökad risk för många sjukdomar.

5. Konsumera ofta måltid:

Måltider

Ät små och frekventa måltider hela dagen för att hålla ditt blodsocker balanserat, ämnesomsättningen accelererad, plus din vitalitet aktiv. Det gynnar dig också att undvika att känna dig omättlig på din nästa måltid, som i sin ordning kan leda till att du konsumerar mer mycket fettrik kost som bromsar din absorption.

6. Träning:

Aerobics konditionsträning

Regelbundet träningsstöd för att få en välformad gastrisk atmosfär genom att låta mat överföra tjocktarmen långt tidigare, vilket också minskar mängden vatten som går i avföringen. Konsekvent hjärtövning stöder att strama musklerna i magen förutom att minska slöhet genom att motivera magmusklerna att skjuta matsmältningsfyllningar över ditt system.

7. Undvik skräpmat:

Skräpmat

Skräpmaten har lite fiber eller näring och täcker ofta stora mängder mättade fetter, tillsatser och salt som är skadliga för kroppen och särskilt din mage när den blir ansträngd. Så undvik att äta chips, hamburgare, munkar, pizzor, etc..

8. Hantera stress:

Överdriven stress eller nervositet kan leda till att ditt magsystem blir överdrivet eftersom ångest kan försämra vissa omständigheter som irritabelt tarmsyndrom eller magsår.