Hur kan du förbättra din syn på ett naturligt sätt?

Vi har fått förmånen att se världen på sitt bästa och värsta och allt eftersom bakom våra små tittare finns några av det komplexa nätverket av optiskt nät som är anslutna och sammankopplade till hjärnan för att säkerställa att den smidiga mekanismen och synens gåva råder. I ett nötskal är ögonsyn förmågan att använda din vision för att se världen. Nu precis som alla andra kroppsdelar har varje syn en nerv bakom sig som ibland kan fungera fel och precis som alla andra kroppsdelar, även den utsätts för skador när termen ”dålig syn” kommer till scenen.

De vanliga misstänkta och den vanligaste ögonsjukdomen är långsynthet eller kortsynthet beroende på situationen du lider av. Sedan finns det diabetes- och grå starrpatienter. Katarakt orsakar en ogenomskinlighet för att täcka ögat, vilket orsakar synförlust och bländningsintolerans. Även en onödig mängd stress på optiska nerver kan orsaka skador på ögonnerverna och orsaka att ögats syn försämras. Några av de vanliga ögonsjukdomarna kan skyllas på sjukdomar som glaukom.

Förbättra din syn naturligt

Vad är orsakerna till dålig syn:

Dålig syn kan orsakas av olika skäl. Den främsta orsaken kan vara genetik, genetik har en bra hand att spela i försämringen av din syn. För att ytterligare förklara genetik är det problemen som ni föräldrar och morföräldrar har som omedvetet har förts vidare till er, och i fallet med syn är detta en vanlig faktor, det ses ofta att människor har ett synproblem eftersom deras familj har en historia av synproblem.

Annat än genetik högt blodsocker är också en anstiftare till dålig syn. Högt blodsocker orsakar diabetes som på sikt orsakar en form av blindhet som kallas grå starr. Dålig syn är ett problem som 5 av tio människor lider av idag och som bara lämnar 50% av befolkningen med god syn. Det har gjorts många framsteg för att utrota problemet med dålig syn så att människor kan se klart igen.

Det finns några huvudorsaker till dålig syn som sträcker sig från magert till extremt farligt. Dålig syn kan orsakas av ärftliga problem för det första, om du ser att någon av dina föräldrar har en historia av att bära glasögon eftersom de har ett synproblem är det mycket troligt att detta problem har gått vidare till dig. En annan orsak kan vara att du har högt blodsockerproblem. Högt blodsocker har två anstiftare, antingen är du fet eller så har du diabetes. Fetma är en huvudorsak till högt blodsocker. Högt blodsocker leder till blindhet och har registrerats i många kända fall.

Men ibland kan orsaken till dålig syn vara något så enkelt som ögonbelastning. I en värld där vi ständigt läser -det är böcker, datorskärmar eller smartphones, kan våra ögon bli trötta på grund av denna intensiva och långvariga koncentration och detta kan leda till dålig syn. Att fokusera på smartphones och datorskärmar under långa timmar kan leda till ögonspänningar som gör det svårt för ögonen att fokusera på föremål som ligger långt borta. Åldring är också en vanlig orsak till försämrad syn. Även om någon del av ögat och synen kan försämras med tiden, är den vanligaste orsaken till synförlust under våra senare år att ögongloben blir tjockare och styvare. Laserögonkirurgi kan korrigera synproblem under våra tidiga år, men få av oss når ålderdom och behåller fortfarande 20/20 syn, med eller utan operation.

Andra orsaker till synproblem kan vara trauma mot huvudet, infektion i ögat, födelseproblem och så vidare. Tillväxten av en ärrvävnad som kallas åldersrelaterad makuladegeneration, vilket är ett tillstånd där cellerna i makula i ögat degenererar på grund av tillväxten av onormala blodkärl i näthinnan leder också till dålig syn. Alla dessa problem har dock ett enda och liknande resultat; de kommer att förstöra din syn långsamt och stadigt. Så vidta nödvändiga åtgärder idag så att du kan fortsätta se den vackra världen runt dig.

Så här förbättrar du din syn naturligt – Bästa tips:

Nedan följer några extremt praktiska tips som hjälper dig att förbättra din syn effektivt på mycket kort tid. Din syn är en av de viktigaste delarna av dina sensoriska organ, därför är det extremt viktigt att hålla dem säkra, några av de bästa tipsen är

1. Övningar för att förbättra din syn Naturligt:

Det finns några övningar som när de övas kan hjälpa dig att förbättra din syn i stor utsträckning. Dessa övningar är värda eftersom du på kort tid kommer att märka en stor skillnad i vad som är tydligare för dig, dessa övningar är:-

♦ Blinkande session:

Blinkande hjälper till att skapa en film runt ögonen som skyddar den från damm i sin tur skyddar den mot infektion. Även om vi blinkar naturligt om vi tar ut lite tid och ägnar det åt att bara blinka, säg i 10 minuter om vi sitter stilla och blinkar regelbundet, det kommer att ha stor inverkan på våra ögon. Vi kommer inte bara att vila dem utan vi kommer också att hjälpa till att skydda och bota dem från damm eller material.

♦ Vänster till höger rörelser:

Blunda och börja flytta dem från vänster till höger. Denna övning hjälper till att dämpa spänningen i ögonen och ger dig en mer avslappnad känsla. Det är alltid bra att göra detta på natten eftersom efter denna övning krävs en god sömn. Om du gör detta före sänggåendet i cirka tre veckor förbättras din syn säkert.

♦ Yoga:

Yoga ger oss många övningar som kan hjälpa oss att förbättra vår syn. Palming, blinkande, roterande visning, visning framåt och i sidled, sidledes tittning etc är några av dessa övningar.

Palming-Gnid handflatorna tills de blir varma och tryck dem försiktigt över ögonlocken. Känn hur handflatans värme överförs till dina ögon och dina ögonmuskler slappnar av. Stanna så tills värmen från dina händer har absorberats av dina ögon helt och upprepa detta minst tre gånger.

Blinkar runt 10 gånger snabbt. Blunda och koppla av i några sekunder med fokus på din andning. Upprepa denna övning cirka 5 gånger.

2. Hushållsmedel för att förbättra synen Naturligtvis:

Det finns ett stort antal huskurer tillgängliga för att bota din syn, för vissa människor är dessa åtgärder det enda som hjälper deras syn, dessa åtgärder är:-

♦ Ånga:

Ånga som appliceras på ögonen kan hjälpa till att dämpa spänningar runt ögonhålorna. Dålig syn orsakas vanligtvis av överbelastning av nerverna i ögonen. Ånga kan hjälpa till att bota detta problem.

♦ Ljusbehandling:

För en mer avancerad patient med synproblem är terapi med svagt ljus ett utmärkt hemhjälpmedel, i detta botemedel hålls en person borta från starkt ljus och introduceras endast för mjukt ljus, vilket gör att alla sår kan läka i ögat. Hårt ljus gör ytterligare ont i ögonen och orsakar fler synproblem. Lågljusterapi är ett bra sätt att hålla ögonen säkra och förbättra dem långsamt.

♦ Värme:

Värmeförsörjning på dina ögon varje kväll när du har drabbats av trauma mot huvudet är det bästa sättet att hålla din syn i schack. Trauma får dig att ibland bli suddig. Denna värme som tillhandahålls av en enkel klick av en handduk på dina ögon kommer att ge dig den komfort du önskar och kommer att lugna nerverna i dina ögon och därmed hjälpa dig att hålla synen i schack.

♦ Vitaminer och antioxidanter:

Två typer av vitaminer och antioxidanter hjälper till att förbättra synen. De är: Vitamin A, vars brist skadar vår tillgång av rhodopsin, ett pigment som är avgörande för att se i svagt ljus och på natten och lutein

♦ Morötter:

Har ett plötsligt problem med din syn och införlivar sedan rå morot i din vardag. Det är ett gammalt husmedel för att återställa synen. Om du märker att din syn blir suddig och du måste kinka för att se saker för långt borta eller för små för att läsa så är det troligt att du har ett synproblem. Morot är rik på vitamin A som är ett bra botemedel för ögonen. Vitamin A stärker nerverna i dina ögon och ger dig bättre syn på lång sikt.

Införandet av morötter eller någon mat för den delen som är extremt rik på vitamin A ger dig inte bara en hälsosam kost utan kommer också att öka möjligheten att du har en bra syn. Synen försvåras kraftigt av vitamin A -bristen i din kropp. Denna brist kan övervinnas av morötter när de äts råa eller kokta.

♦ Gröna grönsaker:

För diabetespatienten är det inte alltför lång tid innan du börjar lida med vissa synproblem. För att hålla din diabetes i schack så att du inte har synproblem införlivar du mycket grön mat i din smuts. Gröna kommer att hålla diabetes på avstånd genom att kontrollera ditt blodsocker. Detta kommer bara att försena problemet, men därför måste diabetes kontrolleras av en riktig läkare så att det inte finns några biverkningar.

♦ Tran:

Fiskleverolja som är full av näringsämnen är en rik resurs av vitamin A och D och den hjälper till att förbättra synen när den konsumeras på rätt sätt. Om vi ​​regelbundet konsumerar det kommer vår vision att förbättras kraftigt.

 ♦ Blåbär:

Blåbär är en populär ört för syn och ögonhetta som också kan hjälpa till att förbättra nattesyn eftersom det stimulerar regenerering av den visuella lila komponenten i näthinnan.

Det skyddar oss också mot makuladegeneration, glaukom, grå starr etc. Det är också bra för näthinneproblem som är relaterade till diabetes och högt blodtryck eftersom det har en hög mängd kemikalier som kallas antocyanosid som har mycket kraftfulla antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper.

♦ Mandel:

Mandlar är fantastiska för att förbättra synen på grund av deras rika omega-3-fettsyra, antioxidantinnehåll och vitamin E-innehåll.

  1. Blötlägg 5 till 10 mandlar i vatten över natten.
  2. Nästa morgon mala dessa mandlar efter att ha skalat av dem.
  3. Intag denna pasta med ett glas varm mjölk.
  4. Upprepa detta dagligen i minst några månader.

♦ Fänkål:

Fänkål innehåller antioxidanter som främjar friska ögon och också bromsar utvecklingen av grå starr. Tidigare betraktades fänkål som synens ört.

♦ Vilda sparris:

Vild sparris är ett annat huskurer som hjälper till att förbättra synen. Denna ört främjar också ett långt, hälsosamt liv för ögonen.

Ögon är en värdefull gåva till oss och vi måste vårda dem. Inte alla av oss kan ha perfekt syn för alltid, men om vi försöker minska belastningen på ögonen och aktivt försöker förbättra vår syn kan vi definitivt säga hejdå till glasögon.