Tandvärk kan orsaka mycket smärta. Vid smärta kan du göra något hemhjälpmedel för att behandla hemma. Tandvärk uppstår normalt när den känsliga delen av din tand, känd som massa, blir inflammerad. Det kan finnas många orsaker till detta som hålrum, trasig tand eller infektion.

Hur man får lättnad från tandvärk

Symtom på tandvärk:

  •  Detta kan vara mycket bultande, skarpt eller konstant.
  •  I vissa fall händer det bara när du trycker på tanden.
  •  Tandområde svullnad
  •  Ofta feber eller till och med huvudvärk
  •  Dålig lukt från tanden

Hur man får lättnad från tandvärk:

1. kryddnejlika olja:

Kryddnejlika Olja

Kryddnejlika olja är en ortodox hemläkemedel för att bota tandvärk. Denna innehåller kemikalie som kallas eugenol som innehåller anestetiska och antibakteriella egenskaper. För att minska tandvärk kan du dra ren bomullstuss med 3 droppar kryddnejlika och ¼ tsk olivolja. Lägg nu denna bomull i munnen precis nära tanden som gör ont genom att bita ner den för att behålla den på plats. Undvik att sova med detta i munnen.

2. Hostdroppe:

Hostdroppar eller till och med pastiller har få estetiska mängder som kan hjälpa till att lindra från mindre tandvärk. Du kan hålla 1-2 i munnen för att suga. Du kan också applicera lite Vicks VapoRub på utsidan av kinden på den plats där tanden gjorde ont. Efter detta, håll pappershandduken på kudden och lägg dig ner på den sidan.

3. Spola:

Gurgla

Ofta kan tandvärk bero på lite mat som fastnar mellan tänderna. Således är tandtråd och sköljning med lite munvatten tillrådligt i detta fall.

4. Heta tepåsar:

tepåsar

Du kan också använda häftklamrar i köket som huskurer för att bli av med tandvärk. Vissa säger att man ska applicera varm tepåse på tanden direkt. Te har garvsyra som kan minimera svullnad.

5. Alkohol:

Du kan blötlägga bomullstuss i konjak eller direkt hålla gurkskivan på tanden. Alkohol är känt för sina bedövande egenskaper som kan sänka tandvärk.

6. Magnesia -mjölk:

Mjölk 4

Blanda 1/2 väteperoxid och ½ vatten och doppa en bomullspinne. Du kan sedan applicera bara en klick Milk of Magnesia. Gör detta steg 4 gånger om dagen. Den andra lösningen är att blanda lika delar av Milk of Magnesia med flytande Benadryl. Swish med denna blandning försiktigt runt munnen i cirka 60 sekunder och spotta ut detta.

7. Ät mjukare mat:

äppelkaka

Undvik att äta stora eller överfyllda smörgåsar. Överväg att äta mjuk mat tills smärtan minskar.

8. Antiinflammatorisk medicin:

Mogen läkare pekar

Tandvärk kan också bero på svullnad. Detta är fallet när dina mjuka vävnader i munnen svullnar. Rådgör med din läkare om du har svullnad eller detta kan leda till skadliga tandhälsoproblem. Så tills du når din läkare kan du ta antiinflammatoriska läkemedel som ibuprofen.

9. Bruten tand:

Tungcancer

Trasig tand kan också orsaka tandvärk, så få detta behandlat av din tandläkare. Undvik att skrubba din trasiga tand med rengöringsmedel.

10. Kallkomprimering:

Kylklamp

Du kan fylla vilken förvaringspåse som helst med lite is. Täck med en tunn trasa för att applicera detta direkt på din tand. Du kan till och med sätta på kindområdet precis utanför tanden. Denna kalla temperatur är användbar för att minska smärta. Applicera aldrig is direkt på tanden, eftersom det kan maximera smärta. Detta händer i fallet om dina tänder är inflammerade av viss smärta.

11. Havssalt:

havssalt

En tandvärk kan också minskas genom att skölja med ljummet vatten och lite havssalt. Gör detta när salt löses upp helt för att gurgla med vatten i munnen. Gör stänkarna ordentligt nära det drabbade området? Du kan upprepa detta många gånger om dagen tills smärtan minskar.

Hur man får lättnad från tandvärk