Hur man får mer testosteron

Efter 30 års ålder börjar många av kroppens normala funktioner sakta ner … eller till och med bryta ner. Minskningen av hälsan kan bero på många olika faktorer, men fler och fler äldre vuxna frågar om hur man får mer testosteron. Oavsett om du letar efter naturliga metoder för att bekämpa lågt T, eller om du är redo att utforska medicinska program för att öka testosteronnivåerna, kommer informationen som följer att stödja dina ansträngningar.

Den perfekta manliga kroppen Fantastisk kroppsbyggare poserar

5 enkla steg för att få testosteron naturligt:

Enligt råd från TRT Medical Center för dem vars testosteronnivåer kan ha sjunkit bara lite, kan det vara möjligt att följa dessa 5 enkla steg för att få testosteron naturligt och se positiva resultat.

Träna måttligt:

Detta är ett fall där mer inte är bättre. Undvik överansträngning som kan orsaka frisättning av kortisol, kroppens stressreducerande hormon. Kortisol motverkar dina ansträngningar att få mer testosteron och kan minska tillgängliga nivåer vilket gör din låga T -fråga ännu värre.

Gott om sömn:

En god natts sömn kan göra underverk för kroppens allmänna hälsa, men främst är det under den djupa oavbrutna sömnen med hela cykler som hjärnan kan producera de hormoner som behövs för att hålla kroppen igång på det mest hälsosamma sättet. Friska sömncykler är en mycket viktig ingrediens för att få testosteron naturligt.

Minska stress:

Tillsammans med överträning som nämns ovan kan stress av någon form öka kroppens produktion av kortisol. Oavsett om stressen kommer från hemlivet eller arbetslivet, eller någonstans däremellan, är att leva med stress allvarligt skadligt för nästan alla funktioner i kroppen. De kortisolhormon är den kända fienden till all annan hormonell balans. Kroppen försöker helt enkelt skydda sig själv, men totalt sett testosteronnivåer minska när kortisol är hög.

Förlora kroppsfett:

Studier har visat att lagrat kroppsfett omvandlar testosteron till östrogen i kroppen. Det enda säkra sättet att förhindra att detta händer är att förlora överskott av kroppsfett och arbeta för att få en smalare och trimmare kroppsbyggnad.

Undvik gifter:

Kemikalierna i högförädlade livsmedel stör kroppens förmåga att använda testosteron. Detta gäller även de toxiner som läcker ut ur plastbehållare och flaskor när de värms. Undvik dessa föroreningar för att få ut det mesta av ditt testosteron.

10 användbara livsmedel för att få testosteron näringsmässigt:

De viktigaste livsmedlen för att få testosteron näringsmässigt inkluderar de med zink, proteiner (aminosyror), B-vitaminer och omega-3-fettsyror. Sammantaget rekommenderas en antiinflammatorisk kost. Även om det är möjligt att få allt detta antingen från en djur- eller växtbaserad kost, har forskare funnit att många animaliska produkter faktiskt kan sänka testosteron och öka östrogen eftersom de är syraproducerande när de smälts, och ofta för att djuren själva innehöll hormoner.

Så, fortsätter vi med våra steg för att få testosteron naturligt, kommer vi att nämna några av de mest potenta livsmedel här:

Korsblommiga grönsaker är användbara för att blockera östrogen i kroppen vilket gör testosteron mer effektivt. De inkluderar bland annat broccoli, blomkål, kål, grönkål och kålrot.

Kokos:

Oavsett om du äter färsk kokosnöt, som mjölk eller rått kokossmör, är detta en enastående källa för hälsosamma fetter. Det främjar muskeltillväxt, mager kroppsmassa och balanserar hormonnivåerna.

Frön:

Inkludera pumpa, chia, hampa, lin och sesamfrön för deras fördelar med att leverera omega-3-fetter. Dessa är också en bra källa till zink och ger tryptofan som hjälper kroppens hormonnivåer att balansera. Lin och sesam är användbara eftersom de innehåller polyfenoler som minskar östrogen i blodet.

Svamp:

Dessa är användbara eftersom de blockerar produktionen av enzymet aromatas. Aromatas bör blockeras eftersom det är ansvarigt för att omvandla testosteron till östrogen. Leta efter Portobello, crimini, babyknapp och shiitakesvamp och ät dem antingen råa eller kokta.

Maca:

Förutom att öka och normalisera hormonnivåerna har maca också visat sig förbättra libido. Det är också till hjälp för att öka din energinivå för att träna … vilket i sin tur också hjälper till att öka testosteronnivåerna.

Avokado:

Friska växtbaserade fetter gör underverk på kroppens hormonsystem och energinivån. Denna frukts fett och rikligt med vitamin B6 hjälper till att minska kortisol och öka testosteron.

Fullkorn:

I likhet med frön kan polyfenoler finnas i fullkorn, såsom:

  • Vete
  • råg
  • Havre
  • Majs
  • Korn
  • Ris
  • Hirs

Polyfenoler är användbara eftersom de hjälper till att minska östrogen i kroppen.

Grönt te:

Detta är en bra källa till fytokemikalier som hjälper till att minska östrogen. Grönt te har en rad andra fördelar, inklusive kolesterolsänkning, sänkning av blodtryck och förebyggande av cancer.

Ägg:

Ägg är naturligt höga i mättat fett, omega-3, protein och D-vitamin som alla är nödvändiga för testosteronproduktion. Av dessa skäl är det användbart att inkludera dem i kosten.

Vild lax:

Även när man följer en alkaliserande växtbaserad kost är det ofta hälsosamt att inkludera denna fisk för sina anmärkningsvärda egenskaper. Det är högt i magnesium, omega-3, protein och vitamin B. Det sänker också halterna av SHBG (könshormonbindande globulin) vilket gör testosteron ineffektivt.