Friska njurar! Letar du efter sätt att hålla njurarna friska? Att hitta friska njurar är oerhört viktigt antingen du är gammal eller ung. Njurar är viktiga för att din kropp ska klara av uppgiften, såväl som du måste försöka spara dem lika bra som någon annan kroppsdel ​​i din kropp. Njurarna är dubbla mindre strukturer som kan ta bort rester utöver föroreningar från ditt blod förutom att harmonisera vätskor i kroppen. Närings- och livsstilsvägarna stör dina njurar förutom att skapa smarta val för att stödja njurehälsan. Så idag berättar vi i den här artikeln dig de bästa tipsen för att hålla ditt hjärta friskt.

Hur man håller njurarna friska

Bästa tips för att hålla njurarna friska:

Nu nedan har vi nämnt några av de bästa tipsen som är mycket fördelaktiga för din njurs hälsa. De är följande;

1. Var fysiskt energisk:

Löpningsträning

Träning eller träning kan vara till nytta för att du förblir i form och behåller ditt blodflöde plus att dina njurar är starka. Säkerställ en träningsstrategi och spåra den. Tänk igenom att skriva ner ledtrådar och sätt upp mål att hjälpa dig att inspirera dig till träning. För att få mest vinst, träna i cirka 30 minuter i fem dagar i veckan. Osäkerhet som verkar likna alltför långt, börja långsamt och anstränga dig uppåt. Gå på promenad med en vän, simma, spela en sport eller dansa. Totalt sett rätt lite mer rörelse till din monotona kan gynnas. Träning kan också hjälpa till att bli av med stress, ytterligare gemensam orsak till högt blodtryck.

2. Ät en hälsosam kost:

Hudvårdstips - hälsosam kost

Intag friskt är betydande inte rättvist för dina njurar, men för dina lungor, hjärta, hjärna och ytterligare kroppsdelar som bra. Du måste äta grönsaker som morötter, broccoli, sallad, ärtor etc. Involvera fisk i din kost 2 gånger i veckan som snapper, tonfisk och brädden. I frukt – apelsiner, äpplen och bananer är de bästa valen för njure hälsa. Konsumera kött men kom ihåg att äta i en liten portion som liknar din handflata.

3. Avsluta alkohol:

Ingen drink

Om du dricker alkohol i stora mängder kan det öka ditt blodtryck. Att kontrollera exakt hur mycket alkohol du dricker kan gynna dig för att behålla ett passande blodtryck. Se till att inte alls mer än 2 drinkar för varje dag osäkerhet du är en man förutom högst 1 drink varje dag om du är kvinna.

4. Byt salt mat:

salt-

Kontrollera att du äter såväl salt som alkohol för att bibehålla ditt blodtryck på en stark nivå. Sluta beräkna ytterligare salt till livsmedel, plus läs etiketter i butiken för att undvika dieter med stora natriumhalter.

5. Ha en hälsosam vikt:

streckdiet vikt

Om du behåller en hälsosam vikt kan det hjälpa dig att uppnå ditt blodsocker, reglera blodets tyngd och minska risken för njursjukdom. Om du är överviktig är du extra utsatt för diabetes och högt blodtryck. Det är mycket viktigt för dig att gå ner i vikt eftersom; släppa rättvis några kilo kan skapa en stor förändring.

6. Observera din sockerkonsumtion:

socker 2

Undvik socker eller tillsätt sötningsmedel i din kost för att hålla hjärtat friskt. Lär dig eller rådfråga din läkare att hur mycket socker din ålder normalt äter och hugger för att vilja behålla det i den sorten. Även om du kan äta söta livsmedel men behålla kontrollen igen.

7. Drick mycket vätska:

Gott om vätskor

Det är viktigt för alla att dricka minst 8 till 10 glas vatten för varje dag. Även om njurarna fungerar som ett extra filter än en pool, kan föroreningar ackumuleras under förutsättning att det inte finns tillräckligt med vattenbelastning för att skjuta dem över till urinzonen för eliminering.