Hur man styr sömnen

Är du frustrerad över din sömn? Att få för liten sömn är naturligtvis inte bra för dig, men att få för mycket sömn kan också leda till många problem! Sömn är det normala tillståndet för medvetslöshet som drabbar de flesta djur såväl som människor, varigenom deras uppmärksamma frivilliga kroppsförlopp faktiskt kondenseras. Det är en möjlighet för den fysiska kroppen att renovera sig själv, på grund av nervsystemet till muskelsystemet.

Kontrollera sömn

För ett antal människor får extrem sömnighet verkligen inslag i det dagliga arbetet, fortfarande fritidsaktiviteter plus barnomsorg. Detta känns igen som hypersomni, upprepad sömnighet som gör att folk längtar efter att sova ofta, fortfarande på jobbet.

Tips för att kontrollera sömn:

1. Ändra din livsstil:

a) Sluta röka:

Nikotin är toniskt, vilket gör att du inte kan somna.

b) Bifoga till ett viloläge:

Håll dig till ett sömnschema acklimatiseras till din kropp till en sömn-vakna cykel tillsammans med hjälp för att stödja en hälsosammare sömn.

c) Byt gammal madrass:

Under förutsättning att din madrass är gammal (mer än 6-7 år) efteråt är det dags att byta den till en nyare.

d) Värme:

Den idealiska temperaturen för ditt sovrum är cirka 70 ° F eller 21 ° C.

e) Stäng av elektronik:

I ditt sovrum får det inte finnas något falskt ljus. Ändå kan de små LED -lamporna störa din sömn. Undvik dessutom starkt ljus i 1-2 timmar innan du lägger dig i sängen (som TV).

f) Ät middag:

Vänta minst 3 timmar senare än intaget din middag tidigare än att sova.

2. Få tillräckligt med nattsömn:

Det kan låta klart; men många av oss ger vika för att raka oss en timme annars tar vi bort vår sömntid i soluppgången annars på natten för att göra andra saker. Nästan alla vuxna behöver 7 till 9 timmar per natt, plus tonåringar behöver ofta hela 9 timmar. Blockera 8 eller 9 timmar för sömn varje natt.

3. Träning:

Håll ditt blod flödande under hela dagen kan hålla din kropp i form och kommer att bygga dina sovvanor extra hälsosamma. Förutsatt att ditt jobb inte tillåter dig att få någon form av fysisk aktivitet, försök att jogga annars yoga före middagen. Träna ändå inte före sänggåendet annars kommer det att göra det svårare att släppa sömnen.

4. Slutför en sömnregistrering:

Att spela in dina sömnmönster, tillsammans med de beteenden du ägnade dig åt innan du försöker delta i sömnen, kommer att underlätta för dig att bestämma din utlösare för en god eller dålig nattsömn. Du kommer också att observera förhållandet mellan din vakenhet under hela dagen samt mängden sömn du fick varje natt.

5. Var frisk:

Genom att fylla på vitaminerna och näringsämnena i kroppen kan du hålla dig fysiskt på rätt spår. Svälj stora mängder vatten eftersom uttorkning kan leda till att du blir trött och kan göra det svårare att vakna i soluppgången.

6. Håll distraktionen ur sängen:

Håll din säng för att sova. Du bör inte studera, titta på TV, spela videospel eller använda en bärbar dator i sängen. ” Undvik intensiva diskussioner i sängen heller. De kan lämna dig sömnlös.

7. Vakna upp och gör något:

En gång du har slutfört din rutin, rör dig. Promenera till jobbet, annars om du kör, parkera lite ut plus ta trappan upp. På helgen kan du gå en promenad eller dammsuga. Vad du än tycker är ditt blod i rörelse. Det låter dig rensa mentala spindelnät som lämnas av sömnen samt sätta sig i vakenhet.

9. Kontrollera med en läkare om det är viktigt:

Dina sömnproblem kan ha en fysiologisk grund som en läkare kan diagnostisera plus behandla. (Var dock medveten om att en mängd sömnmedicin kan ha kontraproduktiva biverkningar.