Hur kan du undvika ryggont? Ryggont plus ryggskador är extremt vanliga i vårt samhälle. Hälften av dessa människor känner till många episoder av ryggproblem. Ryggproblem kan skapa fiske, golf, annars bara leka av barn plus barnbarn fulla av smärta.

hur man undviker ryggont

I de dåliga fallen kan ett ryggproblem hindra genom att fortfarande klä sig. Nästan allt du gör kräver att du använder din rygg, plus att ryggproblem nästan aldrig är resultatet av en ensam aktivitet eller en olycka.

Hur man undviker ryggsmärta:

Nu med denna artikel förklarar vi hur man undviker ryggont. Här är 7 tips för att undvika ryggont enligt följande.

1. Sovpose:

Ibland föreslås att man sover på knäna som dras upp något mot bröstet. Lägg en kudde under dina knän plus en annan under din nedre rygg. Att sova på magen kan vara särskilt svårt för ryggen. Visst kan du inte sova på något annat sätt, lägg en kudde under dina höfter. Säkert måste du sova på rygg, lägg en kudde annars rullad handduk under knäna för extra stöd. Medan du sover på din sida, försök ligga vid en kudde bland dina ben för att hålla höfterna plus ryggen i rätt linje.

2. Var uppmärksam på din hållning:

Den bästa stolen för att förhindra ryggont är en med rak rygg eller lågryggstöd. Håll knäna lite högre än dina höfter medan du sitter. Stöd fötterna på en pall om du behöver det. Om du måste ställa in under en längre tid, håll huvudet uppe plus att magen drar in. Om det är möjligt, slappna av en fot på en pall – plus byt fötter för varje 5 till 15 minuter.

3. Välj rätt handväska Annars portfölj:

Skaffa en väska annars resväska med ett brett, anpassningsbart band som är tillräckligt lång för att nå över huvudet. En kurirväska (som de som cykelbud bär) är komplett att bära på detta sätt. Låt remmen på väskans motsatta axel fördela vikten extra jämnt plus hjälper till att hålla axlarna jämna plus din rygg utan smärta. Medan du bär en tung väska, annars saknar remmar, byt händer ofta för att undvika att lägga all stress på ena sidan av kroppen. För att underlätta lasten, rensa ibland väskor, fodral, ryggsäck, och andra bärare av saker du inte behöver.

4. Titta på din vikt:

Ytterligare kilo, särskilt i din midsektion, kan skapa värre ryggvärk genom ojämn tyngdpunkt och lägga belastning på din nedre del. Bo i 10 kilo av din idealvikt kan hjälpa till att kontrollera ryggont.

5. Få extra träning:

Backche

Osäkert gör din rygg ont; du kanske tror att den bästa metoden för att få släpp är att begränsa träning plus att vila. En dag annars kan två vila hjälpa, men mer än det kanske inte hjälper smärtan. Experter vet nu att vanlig fysisk aktivitet kan hjälpa till att lindra inflammation plus muskelspänning.

6. Sluta röka:

Rökning ökar risken för benskörhet som kan leda till en svagare ryggrad och ryggont. Denna vana minskar också blodflödet genom hela kroppen som minskar syre till ryggmärgsvävnad plus hämmar läkningsprocessen.

7. Var försiktig med hur du lyfter:

Böj inte över från midjan för att höja tunga föremål. Vänd knäna och knäböj, dra i magmusklerna och håll föremålet nära kroppen när du reser dig. Vinda inte kroppen medan du lyfter. Om du kan, skjut snarare än att dra tunga föremål. Push är lättare på baksidan.

8. Undvik stress:

Stress såväl som ryggsmärtsstress plus strama muskler går ihop hand i hand. Om du bär mycket spänning i din övre rygg plus axlar, är du mogen för en ryggskada. I denna del kommer vi att hjälpa dig att veta när du upplever höga stressnivåer plus måste vara försiktig med din rygg. Vi kommer också att presentera några tips för att hantera din stress, till exempel visualisering.

Jag hoppas att ovanstående artikel hur du undviker ryggsmärta är användbar för dig och effektivt minskar ryggsmärta.