I en människokropp är huden den känsligaste delen av kroppen som utsätts för damm, UV -strålar och orsakar omfattande skador på huden så att den verkar tråkig, du kan se för tidigt åldrande och fina linjer kan vara synliga om rätt vård tas inte. Nu kan vi skydda och få huden att se mer levande ut än tidigare genom att bara öva på några skönhetstips innan du lägger dig.

Eftersom natten är den bästa delen av dagen för huden, eftersom din hud kan föryngra och återhämta all hårdhet som den har gått igenom hela dagen. Som när vi sover genererar kroppen ett tillväxthormon och reparerar alla celler och vävnader snabbare än dagtid. Så inte bara en god sömn räcker för att få tillbaka det härliga utseendet du behöver för att följa vissa skönhetstips och vanor, så att du ser yngre ut i decennier och alltid vaknar fräsch och ser vacker ut.

Skönhetsvanor innan du går och lägger dig

Skönhetssömntips för ansikte och hud:

Så låt oss ta en titt på de 15 bästa skönhetsvanorna innan du går och lägger dig för att se vackra ut hela dagen.

1. Djuprengöring av ansiktet innan du går och lägger dig:

För att se smart, glamorös och vacker ut applicerar vi smink på ansiktet innan vi går ut. Men se till att innan du går och lägger dig ska du ta bort hela sminken från ansiktet så att du kan vakna fräsch nästa dag och porerna är rena och kan andas ordentligt över natten. Utan några ursäkter, tvätta ansiktet med en djuprengörande ansiktstvätt eller skrubber så att all smuts, skräp tas bort och du får en frisk ren hud. Du kan till och med rengöra ansiktet med en rengöringsmjölk eller obehandlad mjölk.

2. Applicera toner på ansiktet:

Efter rengöring av ansiktet är det obligatoriskt att applicera toner eftersom det hjälper till att dra åt porerna och behålla hudens ph -balans så att du ser fräsch och avslappnad ut. Det finns många typer av toner tillgängliga, men du kan också använda oss av rosenvatten som är naturligt och kan kylas efter användning.

3. För mjuka händer Använd handkräm:

Eftersom händerna på personen fungerar hela dagen så håll dem mjuka, du bör ta hand om dem under natten. Innan du går och lägger dig bör du tvätta händerna med varmt vatten och en mild tvål och torka det med en ren handduk. Applicera sedan en handkräm eller hemgjord färsk grädde och gnid försiktigt sedan på händerna och handflatorna och lägg dem sedan under mjuka handskar så att du har mjuka, släta händer igen på morgonen.

4. Använd Under Eye Cream:

Huden under ögonen är mycket känslig och det är den delen som återspeglar tecken på åldrande. Så som en daglig skönhetsrutin innan du lägger dig, applicera E -vitamin berikat under ögonkräm för att behålla det vackra och häpnadsväckande ungdomliga utseendet.

5. Slå på luftfuktaren:

Detta är ett annat coolt och enkelt sätt att reparera och återfukta huden genom att slå på luftfuktaren på natten. Det fyller luften i sovrummet med fukt och hjälper huden att hålla sig fuktig och är fördelaktigt för personer som har kliande och spruckna hudproblem. När huden blir återfuktad över natten kan du, om du så önskar, hoppa över dagtidskräm.

6. Använd vaselin för mjuka fötter:

Alla tar vi väl hand om ansiktet och ignorerar fötterna under arbetstiden, men särskilt under sänggåendet bör särskild uppmärksamhet ägnas. Efter tvättning av fötterna, torka dem och applicera vaselin eller en fotkräm och massera i två minuter. Bär sedan ljusa bomullsstrumpor och nästa morgon kan du få mjuka fötter som en bebis.

7. Sov på två sidenkuddar:

Vi sover alla med en enda kudde under huvudet men enligt många hudspecialister föreslås att vi använder två kuddar. Som när du sover tyngdkraften hjälper blodflödet och vätskor att inte avsättas under ögat och i ansiktet och ger dig ett tydligt ansikte. Försök att använda sidenkudde, siden är tillverkad av djur som har aminosyror som förbättrar hudens skönhet. Eftersom sidenkuddar minskar friktionen på hårstrån och låter huden behålla en naturlig fuktighetskräm eftersom bomullskudden kan ge dig några repor på ansiktshuden. Så hämta omedelbart två sidenkuddar och lägg till din glittrande look.

8. Borsta tänder för inget tandtråd:

När du tar väl hand om alla delar av ansiktet och kroppen, lämna inte tänderna isär som gnistrande och medan tänderna kan ge ditt leende mer förstärkt utseende. Se till att varje dag innan du lägger dig bara i två minuter borstar tänderna så att du kan känna de friska andetagen och denna goda vana kan hålla bakterier och hålrum borta från dina tänder. Gör detta dagligen och få pärlvita skinnande tänder.

9. Var uppmärksam på nagelbanden:

Långa naglar förbättrar utseendet på en person så du bör ta väl hand om nagelbanden. Applicera kokosolja på nagelbanden innan du lägger dig så att den förblir fuktad hela natten och stärker naglarna också.

10. Knyt håret innan du går och lägger dig:

Gör en vana eller följ en rutin att du flätar håret ordentligt innan du går och lägger dig eftersom håret orsakas av sömnskador. När du är i djup sömn står hårstrån inför konstant friktion och gnidning, så om det är flätat skulle det räddas från det. En annan bra punkt skulle vara den omfattande och studsningen i håret skulle behållas för nästa dag.

11. Se till att behandla finne innan du går och lägger dig:

Om din hud är benägen för finnar när sänggåendet är den bästa tiden att behandla dem och du kan bli av med dem utan några ärr och fläckar i ansiktet. Du kan applicera lavendelolja på finnarna och krympa dem över natten. Du kan använda fläckreducerande behandling eller serum över natten för bästa resultat. Så förstär skönheten medan du sover snabbt.

12. Behandla dina läppar och ögonfransar innan du går och lägger dig:

Alla tar vi väl hand om huden, och omedvetet lämnar vi för läppar, ögonfransar och ögonbryn och ägnar inte mycket uppmärksamhet åt det. Men precis som andra delar av kroppen bör vi också ta väl hand om dem. Om du vill ha tjocka, svarta och långa ögonfransar tillsammans med ögonbrynen, se till att du regelbundet applicerar ricinolja med hjälp av knopp eller bomull innan du går och lägger dig. Med tiden kan du få tjockare och fylligare fransar med rosetter. För att få vackra läppar, se till att applicera en läppbalsam som återfuktar läpparna hela natten.

13. Applicera olja på hår:

En dam eller en person kan se vackrare ut om håret är tjockt, tätt och fritt från hårbotten. Så gör en vana att innan du lägger dig som du masserar i cirkulära rörelser, ljummet olja på hårets rötter för att göra det friskt. Du kan lägga till några droppar lavendelolja som skulle ge god sömn och till och med låna till glansiga hårstrån och få dig att se vackrare ut än andra utan att nypa fickorna.

14. No More Dark Circle and Puffy Eyes:

Som nu leder vi alla till en stressig livsstil och tillbringar större delen av tiden framför datorn och smarttelefonen, så vi måste ägna särskild uppmärksamhet och omsorg för våra ögon innan vi går och lägger oss. För att bli av med svullna ögon och mörk cirkel bör du massera mandelolja runt ögonen med fingertopparna så att den långsamt försvinner med tiden.

15. Sov gott för att börja en ny uppseendeväckande dag:

En viktigaste sak för att förbättra din skönhet är att sova minst åtta timmar på natten. God sömn är den bästa lösningen för att ta bort fläckar och mörka ringar från ansiktet utan problem och när du sover är det tid då vävnaden och cellerna repareras och föryngras. Brist på sömn har en enorm inverkan på ansiktet så sov gott och se snyggare ut än tidigare.

Om du vill se vacker och häpnadsväckande ut är det obligatoriskt att följa dessa tips så att du kan få en naturlig skönhet i ansiktet och dess glöd sprider lycka i ditt liv. Dessa tips bör inte betraktas som bara skönhetstips, det ska ingå som vana och vara en del av rutinen så att det följs religiöst och hjälper dig att förbättra hudtonen, ta bort fläckar och huden föryngras varje dag. Så följ nu dessa vanor och få en strålande hud varje dag och prata om staden och bli enkelt berömd om din vackra hud.

Skönhetstips innan du går och lägger dig