Topp 9 friska vanor att leva längre

Hemmetoder för grått hår Hälsosam livsstil

Lista över hälsosamma vanor:

1. Ta dig tid för träning:

Du kan vara den mest trafikerade personen på jorden men du bör fortfarande ta dig tid att träna dagligen i minst 30 till 40 minuter. Gå en promenad runt kvarteret eller jogga. Om du inte kan ta tid för en strukturerad övning, försök att öka din fysiska aktivitetsnivå i någon eller annan form. Ta trappor när du kan istället för rulltrappor och hissar. Medan du arbetar, ta en paus var 1: e timme och ta en promenad på din arbetsplats.

2. Hoppa aldrig över dina måltider:

Även om du bantar är det inte hälsosamt att hoppa över en måltid tillsammans, istället kan du ta lättare måltider uppdelade i mindre portioner utspridda över dagen istället för tre stora måltider. Detta håller din ämnesomsättning aktiv hela dagen och du tenderar att bli laddad under dagen både mentalt och fysiskt. Människor som äter frukost med välproportionerade portioner av kolhydrater, protein och lite fett är mindre benägna att bli feta och få diabetes i senare liv.

3. Få tillräckligt med sömn:

Istället för att titta på sena tv -serier varje natt, fånga upp sömn då din kropp behöver 6 till 8 timmars ostörd sömn varje natt för att reparera skadorna under dagen. Fixa en tid för att gå i säng för att få din kropp att vana. Håll ett avstånd på minst två timmar mellan din middag och sängtid. Att ta varm mjölk innan du lägger dig som mjölk har ett ämne som kallas tryptofan som framkallar sömn.

4. Borsta och tandtråd dagligen:

Studier som genomförs över hela världen är av den uppfattningen att personer som lider av tandköttsinflammation och parodontit är mer benägna att drabbas av hjärtsjukdomar på grund av förträngning av artärerna. Så gör det till en vana att borsta två gånger om dagen och tandtråd en gång om dagen. Gå också för professionell rengöring av tänder var 6: e månad till 1 år.

5. Var positiv:

Stanna hos människor som tänker positivt eftersom företaget du håller speglar mycket i dina tankar och handlingar. De som är positiva och accepterar av naturen är friskare än de som har negativa känslor och håller sällskap med människor som alltid klagar och muttrar om det ena eller det andra. Öva meditation, innan du somnar för att lugna ditt sinne och vara tacksam för allt gott som hände under din dag.

6. Håll dig hydrerad:

Drick 8 till 10 glas vatten varje dag. Smutta också på grönt te efter en halvtimmes intag av dina måltider. Detta gör att du känner dig fräsch och återfuktad och ser till att du inte mumsar i onödiga mellanmål eftersom vatten får dig att känna dig fylligare.

7. Frukt och grönsaker:

Ät mycket färsk, säsongsbetonad frukt och grönsaker eftersom de är bra källor till fibrer, vitaminer, viktiga mineraler och är fyllda med mycket antioxidanter. Alla som arbetar i fackförening för att hjälpa dig att upprätthålla en frisk kropp. I en frisk kropp bor ett friskt sinne, kom ihåg.

8. Munch på några nötter varje dag:

Ät en handfull nötter inklusive mandel och valnötter varje dag eftersom dessa är rika på omega 3 -fettsyror som är hjärtskyddande och hjälper till att öka nivåerna av dåligt kolesterol i kroppen och minska nivåerna av LDL & VLDL, som är dåligt för ditt hjärta.

9. Avsluta de dåliga vanorna:

Det är välkänt att rökning, dricka och droger kan ha skadliga effekter på hälsan genom att äventyra dina lungor, lever respektive hjärna..

Bildkälla: 1