En halsduk är ett plagg som är en säker hit hos både män och kvinnor. Eftersom ulldukar endast används under vintrarna hittar vi en mängd olika stilar och mönster som kommer ut varje år. Vanligt, randigt, mönstrat, kabeldraget, vridet, kåpa – det finns många stilar att välja mellan. Här kommer vi att veta hur man börjar sticka en halsduk. Så gör dig redo att välja några fantastiska mönster av stickad halsduk.

Hur man stickar en halsduk:

Det första steget i halsdukstickmönster är att lägga upp maskorna.

Casting First Loop:

Casting First Loop

Första uppmaskningen – Grundraden har uppläggningssömmarna. För uppläggning, gör först en glidknut-slinga garnet och lägg det på en av nålarna och dra i garnet så att det blir tätt.

Hur man gjuter andra stygn med en nål:

Hur man kastar andra stygn med en nål

För att lägga upp det återstående maskantal, ta arbetet från glidknuten och bilda en ögla. Var bara säker på att du inte tar svansgarnet. När du har bildat öglan, för den över nålen och dra i garnet.

Hur man sätter upp stygn med två nålar:

Hur man sätter upp stygn med två nålar

För uppläggning kan du också du genom att hålla en nål med stygnen i vänster hand och den andra på höger hand. För sedan arbetsgarnet från garnbollen över ditt vänstra pekfinger. Du kan använda dina andra fingrar för att fånga arbetsgarnet i din vänstra handflata. För in nålen i höger hand uppåt genom den övre öglan på vänster nål. Dra garnet över den högra nålen och dra slingan framifrån och lägg den på vänster nål. Ta bort den högra nålen och dra i garnet. upprepa detta steg tills du har lagt upp önskat antal maskor.

Hur man stickar:

För stickmönstret ska nålen med uppläggningssömmarna ligga i vänster hand. Nu linda garnet från bollen i. e. arbetsgarn, runt det vänstra pekfingret och håll det på baksidan av nålen på vänster hand. Sätt nålens spets i höger hand från framsidan till baksidan i det första upplägget och öppna stygnet lite. Ta arbetsgarnet med högernål och dra genom den öppnade sömmen. Uppläggningssömmen på vänster nål ska dras av och håll långfingret nära det andra upplägget så att det inte glider av. Den nybildade stickstickningen finns på högernål. Fortsätt tills alla maskor på vänster nål har tömts. För nu nålen med stygnen, från höger hand till vänster hand.

Hur man stryker:

Hur man spinner

Nästa typ av söm är Purl Stitch. Det skiljer sig från Knit Stitch. I Purl -stygnet är arbetsgarnet framtill istället för på baksidan av ditt projekt. Nålen ska sättas in från baksidan till framsidan istället för fram och bak. Återigen är nålen med uppstygn i din vänstra hand. Arbetsgarnet ska lindas runt pekfingret och håll det framför. För in nålen i höger hand från baksidan till framsidan i det första upplägget och öppna den lite. För arbetsgarnet över nålen fram och tillbaka och skjut arbetsgarnet genom uppläggningen. Dra av uppläggningssömmen från vänster nål och se såklart till att den andra masken inte glider av. Sömmen på höger nål är den nybildade avigmasken.

Bästa stickade halsduksmönster:

Nu eftersom du känner till de grundläggande sticknings- och avigstygn, här är några typer av stickade halsdukar för dig att prova på att sticka.

1. Randig halsduk:

Randig halsduk

Dessa är enkla halsdukstickmönster och perfekta för ett nybörjares första försök. Garnet som är lämpligt för denna typ av stickad halsduk är ett 10 -lags garn. Två färgade garner som du väljer kan tas. Mönstret är så enkelt att du kan sticka när du reser eller till och med medan du tittar på TV

2. Supersnabb spets halsduk:

Supersnabb spets halsduk:

Det grundläggande spetsmönstret som används för denna halsduk är väldigt enkelt och snabbt att sticka. Denna Super-Fast Lace är en lättstickad halsduk men väldigt elegant att bära. Du kan använda ditt eget val av färger för att skapa en vacker blandning. Så fortsätt stickare prova detta vackra mönster.

3. daggduk halsduk:

Daggduk Scarf

Dewdrop Scarf är en tjock stickad halsduk. Det ser bäst ut när det stickas i neutrala färger. Detta är ett snabbt stickat mönster som är mycket enkelt för en nybörjare. Denna halsduk är väldigt snygg och håller dig varm under de kyliga vintrarna.

4. Peacock Jewel Scarf:

Peacock Jewel Scarf

Peacock Jewel Scarf är en mycket lätt och känslig halsduk. Denna lättstickade halsduk är för de mellanliggande stickarna. Garnet som används är en blank tunn påfågelfärgad.

5. Lila Infinity Scarf:

Lila Infinity Scarf

Denna stora stickade halsduk är helt fantastiskt vacker. Använd en dubbelfärgad halsduk, särskilt en skuggad, så att mönstret ser skröligt ut. Stickmönstret är öppet. Stickmaskorna för halsdukar är 360, men mönstret är väldigt enkelt. Detta mönster kan draperas som en kåpa och det är en kortare halsduk.

6. Long Men’s Scarf:

Lång herr halsduk

Den här halsduken är cirka 7 tum bred och 68 tum lång. Det är en bedårande varm halsduk och ser bra ut också. Ett 10 -lags garn ger bättre effekt. Färger kan väljas enligt ditt val, men den tallfärgade går bra på alla kläder.

7. Magic Lace Stickning Scarf:

Magic Lace Stickning Scarf

Detta är en av ett slag halsduk. Mönstret är slumpmässigt och är roligt och spännande att göra. Mönstret gör halsduken lätt och luftig och passar även sommarkläder. Du skulle älska att göra den här typen om och om igen. Garnet som används är av superfint material för att göra halsduken tunn.

8. Stickad knappad halsduk:

Stickad knappad halsduk

Detta är en underbar halsduk att ha på jeans. Det är ett tjockt stickat halsdukmönster som är triangulärt i form och besatt med king-size-knappar. Fransarna i ändarna ger en cowboy -look. Stickmönstret är väldigt enkelt och lätt att göra. Den här är ett perfekt mönster för nybörjare att lägga händerna på.

9. Party Wrap Scarf:

Party Wrap Scarf

Detta mönster är så enkelt och enkelt att det tar knappt en timme att göra. Så om du måste gå ut på en fest och inte har ett omslag, var inte orolig, ta upp dina stickor och gör en till dig själv. Allt du behöver veta är stickning och avstickning.

Halsdukar som stickas kommer alltid att vara i stil. Det finns många stickade mönster på internet som är lätta att följa och även snabba att göra. Det finns många typer av garner och stilar. När du väl har lärt dig grunderna är resten enkelt.