Konst- och hantverkstiden är favoriten för grundskolans elever. Det ger dem en möjlighet att uttrycka sina tankar genom att hitta på någonting med hjälp av pappersavfall, pärlor, silvertrådar etc. Bland dem har kartonghantverk varit ganska populära för att ge det önskade former.

Bästa kartonghantverk för barn och vuxna:

Här är några av de bästa idéerna som görs med kartonger,

1. Kartongbilar:

Kartongbilar

En rolig att leka med kartonghantverksidé är bilen och bensinpumpen. Barnen gör en bil och en bensinpump med kartongen som ger dem ett unikt nöje när de leker. Det hjälper till att få barn att lära sig, barn älskar att skapa sina saker på olika sätt.

2. Kartongslott:

Kartongslott

Slott har varit de bästa kartonghantverksidéerna som utövas av barnen och de vuxna. Slottet här är gjort med olika former av kartong och fin färgfärg som drottningen och kungen är uppsatta på. Inga fler utgifter och ditt barn kommer att njuta av när du gör detta hantverk.

3. Kartongväggshylla:

Kartongväggshylla

Ja, detta är en av kartonghantverk för vuxna. Användningen av kartong görs fint genom att hålla den med varandra för en stark konsistens, vilket gör hyllor i olika storlekar och utrymme. Barn kan ge detta hantverk till sina föräldrar, det hjälper till att få ihop allt på vägghyllan.

4. Kartonglampa:

Kartonglampa

Lamplampor är de senaste kartonghantverksidéerna för vuxna. Lamplampan är gjord av olika sticklingar som bildar ett fyrkantigt mönster på kartongen som är centraliserat med en lampa som är synlig genom de små luckorna. Skolbarn får sådana uppdrag för alla speciella tillfällen eller juletid.

5. Hemgolf från kartong:

Hemgolf från kartong

Målgolf har varit favoritpapphantverk för vuxna, särskilt män. Kartongen används för att göra flera golfmål med punkter märkta på dem. Detta gör också det enkelt att träna golf. Om du vill att dina barn behöver leka hemma, skaffa det här hantverket till dina barn, de kommer säkert att älska det här.

6. Marmorlabyrint från kartong:

Marmorlabyrint från kartong

Marmor labyrint har visat sig vara en av de enkla kartonghantverk som görs med en enda kartong. Spelet är gjort med flera stopp och hål i lådorna för att göra det mer intressant att spela.

7. Kartongstolar:

Pappstolar

Kartonghantverk för barn får en ny innovation med designen av en stol som är tillverkad av kartong. Stolen får flera snitt och utrymmen som gör den tillräckligt stark för din docka eller leksak.

8. Kartonger:

Kartonger

Detta skulle vara det bästa att göra när det gäller kartongkonst och hantverk. Tillverkad med olika storlekar av kartonger, är boden gjord med flera ställ för att lagra olika ingredienser till salu med ett namnbräda ovanpå.

9. Papperskolbuss:

Kartong skolbuss

Den enkla och enkla artikeln som gjorts med hjälp av små hantverk i kartonglådor är skolbussen. Den är gjord med en kombination av två olika lådor och ger även skär för fönster och stålfolier för hjul.

Med ökningen av trenden inom kartongkonst och hantverk används de också på olika sätt för att dekorera huset som hyllor, brevlådor, spel etc. Det kan visa sig vara det bästa sättet att hålla dina barn engagerade under semestrar för att hålla dem engagerade i något kreativt.

Bilder Källa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.