Vi har fått privilegiet å se verden på sitt beste og verste, og alt fordi bak våre små peepers er noen av de komplekse nettverkene av optisk mesh som er koblet til og koblet til hjernen for å sikre at den jevne mekanismen og synens gave råder. I et nøtteskall er øyesyn evnen til å bruke visjonen din til å se verden. Akkurat som alle andre kroppsdeler har hvert syn en nerve bak seg som til tider kan fungere feilaktig, og akkurat som alle andre kroppsdeler, blir også denne utsatt for skade når begrepet “dårlig syn” kommer til syne.

De vanlige mistenkte og den vanligste øyelidelsen er langsynthet eller kortsynthet avhengig av situasjonen du lider av. Så er det diabetes- og grå stær -pasientene. Katarakt forårsaker en ugjennomsiktighet for å dekke øyet, forårsaker tap av syn og blending intoleranse. Selv en unødig mengde stress på optiske nerver kan forårsake skade på øyenervene som får øyesynet til å forringes. Noen av de vanlige øyesykdommene kan klandres for sykdommer som glaukom.

Forbedre synet ditt naturlig

Hva er årsakene til dårlig øyesyn:

Dårlig syn kan skyldes forskjellige årsaker. Hovedårsaken kan være genetikk, genetikk har en god hånd å spille i forringelsen av synet. For å forklare genetikken ytterligere er det problemene dere foreldre og besteforeldre har som ubevisst har blitt videreformidlet til dere, og i tilfelle syn er dette en vanlig faktor. Det er ofte sett at folk har et synsproblem fordi familien deres har en historie av synsproblemer.

Annet enn genetikk er høyt blodsukker også en pådriver for dårlig syn. Høyt blodsukker forårsaker diabetes som på sikt forårsaker en form for blindhet kjent som grå stær. Dårlig syn er et problem som 5 av ti mennesker lider av i dag, og som etterlater bare 50% av befolkningen med godt syn. Det har vært mange fremskritt for å utrydde problemet med dårlig syn, slik at folk kan se klart igjen.

Det er noen få hovedårsaker til dårlig syn, som spenner fra magert til ekstremt farlig. Dårlig syn kan først og fremst skyldes arvelige problemer, hvis du ser at noen av foreldrene dine har en historie med å bruke briller fordi de har et synsproblem, er det svært sannsynlig at dette problemet har blitt overført til deg. En annen årsak kan være at du har et høyt blodsukkerproblem. Høyt blodsukker har to pådrivere, enten er du overvektig eller så har du diabetes. Fedme er en hovedårsak til høyt blodsukker. Høyt blodsukker fører til blindhet og har blitt registrert i mange kjente tilfeller.

Noen ganger kan imidlertid årsaken til dårlig syn være noe så enkelt som belastning på øynene. I en verden der vi hele tiden leser -det være seg bøker, dataskjermer eller smarttelefoner, kan øynene våre bli lett slitne på grunn av denne intense og langvarige konsentrasjonen, og dette kan føre til dårlig syn. Å fokusere på smarttelefoner og dataskjermer i lange timer kan føre til belastning på øynene, noe som gjør det vanskelig for øynene å fokusere på objekter som ligger langt unna. Selv om en hvilken som helst del av øyet og synet kan forverres over tid, er den vanligste årsaken til synstap i de senere årene at øyelokkets linse blir tykkere og mer stiv. Laserøyekirurgi kan korrigere synsproblemer i de første årene, men få av oss når alderdom og beholder 20/20 syn, med eller uten kirurgi.

Andre årsaker til synsproblemer kan være traumer i hodet, infeksjon i øyet, fødselsproblemer og så videre. Veksten av et arrvev som kalles aldersrelatert makuladegenerasjon, som er en tilstand der cellene i makula i øyet degenererer på grunn av veksten av unormale blodkar i netthinnen, fører også til dårlig syn. Alle disse problemene har imidlertid ett enkelt og lignende utfall; de vil ødelegge synet sakte og jevnt. Så ta de nødvendige tiltakene i dag for å la deg fortsette å se den vakre verden rundt deg.

Slik forbedrer du synet ditt naturlig – beste tips:

Nedenfor er noen få ekstremt praktiske tips for å hjelpe deg med å forbedre synet effektivt på veldig kort tid. Synet ditt er en av de viktigste delene av dine sanseorganer, derfor er det ekstremt viktig å holde dem trygge, noen av de beste tipsene er

1. Øvelser for å forbedre synet ditt Naturligvis:

Det er noen få øvelser som i stor grad kan hjelpe deg med å forbedre synet når det øves. Disse øvelsene er verdt ettersom du på kort tid vil merke en stor forskjell i hva som er mer tydelig for deg, disse øvelsene er:-

♦ Blinkende sesjon:

Blinking bidrar til å lage en film rundt øynene som beskytter den mot støv og beskytter den mot infeksjon. Selv om vi blinker naturlig hvis vi tar ut litt tid og dedikerer det til bare å blinke, si i 10 minutter hvor vi sitter stille og blinker med jevne mellomrom, vil det ha stor innvirkning på øynene våre. Ikke bare vil vi hvile dem, men vi vil også bidra til å beskytte og kurere dem mot støv eller materie.

♦ Venstre til høyre bevegelser:

Lukk øynene og begynn å flytte dem fra venstre til høyre. Denne øvelsen lindrer spenningen i øynene og gir deg en mer avslappet følelse. Det er alltid godt å gjøre dette om natten, for etter denne øvelsen er det nødvendig med god søvn. Hvis du gjør dette før sengetid i rundt tre uker, vil du definitivt forbedre synet.

♦ Yoga:

Yoga gir oss mange øvelser som kan hjelpe oss med å forbedre synet. Palming, blinking, rotasjonsvisning, visning foran og sidelengs, sidelengs visning osv. Er noen av disse øvelsene.

Palming-Gni håndflatene til de blir varme og trykk dem forsiktig over øyelokket. Føl varmen fra håndflaten overføres til øynene og øyemuskulaturen slappe av. Hold deg slik til varmen fra hendene dine har blitt absorbert av øynene dine helt og gjenta dette minst tre ganger.

Blink rundt 10 ganger raskt. Lukk øynene og slapp av i noen sekunder med fokus på pusten din. Gjenta denne øvelsen omtrent 5 ganger.

2. Hjemmemedisiner for å forbedre synet Naturligvis:

Det er et stort antall hjemmemedisiner tilgjengelig for å kurere synet ditt. For noen mennesker er disse rettsmidlene det eneste som hjelper synet, disse rettsmidlene er:-

♦ Damp:

Damp påført øynene kan hjelpe til med å berolige spenningen rundt øyehulene. Dårlig syn er vanligvis forårsaket av overdreven stress på nervene i øynene. Steam kan bidra til å kurere dette problemet.

♦ Terapi med lite lys:

For en mer avansert pasient med synsproblemer er terapi med svakt lys et flott hjemmemedisin, i dette middelet holdes en person borte fra hardt lys og blir bare introdusert for mykt lys, slik at alle sår kan gro i øyet. Sterkt lys gjør ytterligere vondt i øynene og forårsaker flere synsproblemer. Svaklysbehandling er en fin måte å holde øynene trygge og forbedre dem sakte.

♦ Varme:

Varmetilførsel på øynene hver kveld når du har hatt traumer i hodet, er den beste måten å holde synet i sjakk. Traumer får deg til å se tåkete til tider. Denne varmen fra en enkel klut med et håndkle på øynene vil gi deg den komforten du ønsker og vil berolige nervene i øynene og dermed hjelpe deg med å holde synet i sjakk..

♦ Vitaminer og antioksidanter:

To typer vitaminer og antioksidanter bidrar til å forbedre synet. De er: Vitamin A, hvis mangel skader vår tilførsel av rhodopsin, et pigment som er avgjørende for å se i svakt lys og om natten og Lutein

♦ Gulrøtter:

Hvis du plutselig har problemer med synet, kan du inkludere rå gulrot i hverdagen. Det er et gammelt hjemmemedisin for å gjenopprette synet. Hvis du merker at synet ditt blir uskarpt og du trenger å myse for å se ting for langt unna eller for lite til å lese, er det sannsynlig at du har et synsproblem. Gulrot er rik på vitamin A som er et godt middel for øynene. Vitamin A styrker nervene i øynene og gir deg bedre syn i det lange løp.

Innlemmelse av gulrøtter eller mat for den saks skyld som er ekstremt rik på vitamin A vil ikke bare gi deg et sunt kosthold, men vil også øke muligheten for at du har et godt syn. Synet er vanskelig hindret av vitamin A -mangel i kroppen din. Denne mangelen kan overvinnes av gulrøtter når den spises rå eller tilberedt.

♦ Grønne grønnsaker:

For diabetespasienten er ikke altfor lang tid før du begynner å lide med visse synsproblemer. For å holde diabetesen i sjakk, slik at du ikke har synsproblemer, må du inkludere mye grønn mat i smusset ditt. Grønne vil holde diabetesen i sjakk ved å kontrollere blodsukkeret. Dette vil bare forsinke problemet, men derfor må diabetes kontrolleres av en skikkelig lege, slik at det ikke oppstår bivirkninger.

♦ Tran:

Fiskeleverolje som er full av næringsstoffer, er en rik ressurs av vitamin A og D, og ​​det bidrar til å forbedre synet når det konsumeres på riktig måte. Hvis vi bruker det regelmessig, vil synet vårt bli mye bedre.

 ♦ Blåbær:

Blåbær er en populær urt for syn og øyehede som også kan bidra til å forbedre nattsynet, da det stimulerer regenerering av den visuelle lilla komponenten i netthinnen.

Det beskytter oss også mot makuladegenerasjon, glaukom, grå stær etc. Det er også bra for netthinneproblemer som er relatert til diabetes og høyt blodtrykk fordi det har en høy mengde kjemikalier som kalles antocyanosid som har svært kraftige antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper.

♦ Mandler:

Mandler er fantastiske for å forbedre synet på grunn av sin rike omega-3-fettsyre, antioksidantinnhold og vitamin E-innhold.

  1. Bløtlegg 5 til 10 mandler i vann over natten.
  2. Neste morgen, mal disse mandlene etter å ha skrelt av huden.
  3. Svelg denne pastaen med et glass varm melk.
  4. Gjenta dette daglig i minst et par måneder.

♦ Fennikel:

Fennikel inneholder antioksidanter som fremmer sunne øyne og også bremser utviklingen av grå stær. Tidligere ble fennikel sett på som synet.

♦ Vill asparges:

Vill asparges er et annet hjemmemedisin som bidrar til å forbedre synet. Denne urten fremmer også et langt, sunt liv i øynene.

Øyne er en dyrebar gave til oss, og vi må ta vare på dem. Ikke alle kan ha perfekt syn for alltid, men hvis vi prøver å redusere belastningen på øynene og aktivt prøver å forbedre synet, kan vi definitivt si farvel til briller.