Forstoppelse er en av de vanlige problemene som mange mennesker klager over. Enkelt sagt er det kroppens manglende evne til å skille ut tarmen, og dette fører til smertefulle kramper i magen sammen med mye ubehag. Selv om forstoppelse ikke er et alvorlig problem, men langvarige problemer med denne tilstanden kan hemme den daglige rutinen og livsstilen. Men i stedet for å behandle forstoppelse er det alltid et bedre alternativ å unngå det gjennom visse tips og forslag til et sunt liv. Denne guiden er perfekt for å kjenne de beste måtene å unngå forstoppelseskrisen og holde den i sjakk. Sjekk dem ut og følg regelmessig resultatene.

Hvordan unngå forstoppelse

Har fiberrik mat:

Fiber er en av de beste måtene å rense magen for avfallet samt regulere avføringen for å unngå problemer med forstoppelse. Ved å inkludere noen av de beste fibermatene i kostholdet, kan dette målet lett oppnås. Svisker, pærer, gulrøtter, brokkoli, bønner, fersken, fiken og fullkorn er noen av de ideelle matvarene i denne forbindelse. En kombinasjon av 2-3 matvarer herfra vil hjelpe deg på riktig måte.

Inkluder linfrø i dietten:

Linfrø er en av de beste måtene å unngå forstoppelse. Du kan pulverisere dette frøet og lagre. Dryss dem oppå rettene og salatene hver dag. Det hjelper ikke bare med å regulere tarmen, men også at det er en god mengde omega -fettsyre 3 som tilføres kroppen.

Ha rikelig med vann og sunne væsker:

En annen effektiv måte å forhindre forstoppelse på er å ha gode mengder vann hver dag. Omtrent 10 glass rent og filtrert vann er å foretrekke. Sammen med dette kan du alltid inkludere sunne væsker som fersk fruktjuice og urtete. Dette vil sikre at kroppen er godt hydrert og det er riktige bevegelser i tarmen. Det vil tilføre bulk til avføringen og sikre at den blir mykere for lett å gå bort.

Trening er viktig:

Trening hjelper til med å opprettholde kroppens funksjoner og holder også fordøyelsessystemet i riktig form. Ved å bruke omtrent 30 minutter med trening hver dag, kan du faktisk holde forstoppelse i sjakk sammen med mange andre fordeler. Noe så enkelt som å gå vil også gjøre underverker. Prøv det selv for å se fordelen! Hva mer? Det vil også hjelpe deg med å opprettholde kroppsvekten.

Ha gode toalettvaner:

Det første er å bruke litt god tid på toalettet og ha tålmodighet til avføringen går over. Gi kroppen en gang til å skille seg ut. Du bør heller ikke ignorere naturens oppfordring. Hvis du ignorerer oppfordringene til avføring, vil du bare bli forstoppet. Den beste tiden du kan passere avføringen er omtrent 30 minutter etter måltidet eller tidlig på morgenen.

Unngå koffein:

Koffeinholdige drikker vil bare gjøre det enda vanskeligere å passere avføringen. Dette inkluderer både te og kaffe. Bortsett fra det, bør du også holde deg borte fra brusholdige og luftede drikker som forverrer tilstanden til forstoppelse. Alkohol er en annen drink som man bør holde seg borte fra hvis de ikke vil oppleve forstoppelse.

Unngå medisiner:

Det er visse medisiner, spesielt antibiotika som fører til forstoppelse som en bivirkning. I et tilfelle hvor du helt vil unngå følelsene, er det best å stoppe slike medisiner og se etter erstatninger. Dette er en av de beste måtene å oppnå mål om å unngå forstoppelse. Sørg for å konsultere legen før du gjør det.