Bryst er et av de vitale organene i en kvinne, og et organ som må stelles ordentlig. Imidlertid er det mange helseproblemer knyttet til bryster, og en av de vanligste er ømhet. Det kan være mange årsaker til ømhet og ømhet i brystene, og det oppstår også på grunn av noe så naturlig som menstruasjonssyklusen. Det samme skjer med kvinner som er i overgangsalderen. Poenget er at hvordan kan du behandle krisen på en enkel måte. Kurer nevnt nedenfor er noen av de sikreste og enkleste som kan hjelpe deg med å nå målet med behandlingen.

Hjemmemedisiner for å behandle ømme bryster

Årsaker til ømme bryster:

Det er mange årsaker som resulterer i ømme bryster. Noen av de vanlige er som følger:

1. Amming:

Dette er den vanligste årsaken til ømhet i brystene. Dette skjer når melkkanalene blir tette, muligens på grunn av rester av melk.

Ømhet i menstruasjonssyklusen – dette skjer på grunn av hormonelle endringer og en økning i østrogennivået.

2. Umontert BH:

Å ha på seg en bh som ikke er tilpasset er en av hovedårsakene til ømhet i brystene. Mens du trener kardio spesielt, hvis du ikke bruker en god støtte -BH, kan det føre til smerter i brystene.

3. Cyster i brystet:

Dette er også en av de vanligste faktorene som fører til smerter i brystene. Dette vil trenge ekspertråd. Det er viktig å få det sjekket tidligst.

4. Graviditet

Under graviditet er det vanlig å ha ømme bryster på grunn av hormonelle endringer. Dette forsvinner i de fleste tilfeller i løpet av få dager, og disse løsningene er alle veldig nyttige.

Tegn og symptomer:

Tegn og symptomer på ømhet i brystene er svært vanlige, og her er noen av dem,

 • Hvis ømheten i brystvevet skyldes menstruasjonssyklusen, er det viktig å vite at det i de fleste tilfeller er relatert til hormonene.
 • Det påvirker vanligvis begge brystene, hovedsakelig den øvre delen, og smerten utstråler opp til underarmen.
 • Det er hevelse i brystene og kan noen ganger føle klumper.
 • Hvis det ikke skyldes en vanlig menstruasjonssyklus, vil smerten være konstant. Det er sjanser for at det påvirker bare ett av brystene.
 • Under amming, hvis det er smerter under fôring, skyldes det blodpropper i melkekanalen. Det kan forsvinne når melken er fullstendig pumpet ut. Denne smerten kan påvirke begge brystene eller bare ett. Det er viktig å mate med begge brystene for å unngå at melkekanalene blir tette.

Beste hjemmemedisiner for å behandle ømme bryster:

Disse hjemmemedisinene kan følges daglig for best resultat,

1. Urter som fordeler:

Kamille kapsler

Det er noen urter som er perfekte for behandling av ømme bryster og som best kan tas som teform. Løvetann og kamille er noen av de beste som kan vurderes. Kamille kapsler er også tilgjengelige på markedet, hvis dose kan konsulteres av en profesjonell. Disse vil fjerne overflødig væskeansamling i kroppen, noe som er grunnen til at du opplever ømhet i brystene. Dette er det beste hjemmemedisinen for ømme bryster.

2. Ha vanndrivende mat:

Diuretisk mat

Det er noen matvarer som ifølge forskere hjelper til med å skylle ut vannretensjonen fra kroppen. Disse matvarene vil derfor hjelpe på behandlingen av ømme bryster på en ideell måte. Melon, rosenkål, persille, gulrøtter, asparges, selleri, kål, salat, havre, tomater og rødbeter er noen av de beste matvarene som kan hjelpe deg her. Følg dem i den vanlige rutinen for resultatene. Disse matvarene er veldig lett tilgjengelige og er en av de beste naturlige rettsmidler for ømme bryster.

3. Reduser saltinntaket:

havsalt

En annen av de enkle naturlige kurene kommer i form av saltreduksjon i kostholdet. Dette bør følges opp regelmessig for å sikre at problemene med ømme bryster blir behandlet godt. Salt er et av produktene som utløser vannretensjon i kroppen og fører til hevelse ikke bare på brystene, men også andre kroppsdeler. Å redusere saltinntaket kan redusere sårheten i brystet betydelig. Dette er en av de beste rettsmidler for ømme bryster.

 • Det kan være svært nyttig for gravide eller nybakte mødre å konsumere mindre salt da de er mer utsatt for hevelse på grunn av hormonelle endringer i kroppen.

4. Kosttilskudd Fordel:

Kosttilskudd

Det er noen kosttilskudd som gjør virkelige underverk på krisen med ømme bryster. Disse kosttilskuddene inkluderer kalsium og magnesium som er 100 prosent trygge og fri for bivirkninger. Sammen med multivitaminer er vitamin B -komplekstilskudd og vitamin E -tilskudd også tilrådelig for de med ømme bryster.

Det er vanlig å gå ned på ernæring i perioder og også under graviditet. Disse kosttilskuddene hjelper til med å balansere ernæring og gir kroppen nødvendige mengder vitaminer. Dette er en av de beste hjemmemedisinene for ømme bryster under graviditet og menstruasjonssyklus.

 • Disse kosttilskuddene er best for gravide damer og nye mødre, ettersom kroppen fungerer dobbelt og må mate 2 av dem. Det er bedre for dem å ta det, konsultere legen.

5. Ta en massasje:

Brystbyste massasje

Ved å massere brystene i sirkulære bevegelser, er olje som olivenolje en av de riktige tingene å gjøre når det gjelder en naturlig kur mot ømme bryster. Dette bør gjøres forsiktig, men i minst 10-15 minutter for å få de beste resultatene.

 • Det vil også forbedre blodstrømmen til regionen og skylle ut vannoppbevaring sammen med å slappe av musklene som forårsaker smerten på grunn av hevelse.
 • En vanlig massasje under amming vil spesielt åpne de tilstoppede og tilstoppede melkekanalene og bidra til å lindre smerter og ømhet.
 • Massasje med olje vil også hjelpe nye mødre med sprukne brystvorter.

6. Ha rikelig med vann:

masse vann

Det er en stereotyp at det å ha vann i vannoppbevaring bare vil forverre situasjonen. Faktisk vil det å ha rikelig med rent vann presse det akkumulerte vannet og skylle det ut fra brystene og dermed behandle ømheten. Ha omtrent 10 glass vann for å få resultatene i hånden.

 • Å drikke varmt vann vil hjelpe til med å fortynne de tilstoppede melkekanalene under amming og lindre smerten.
 • Dette er en av de mest effektive og lett tilgjengelige hjemmemedisinene for ømme bryster.

7. Bruk riktig størrelse BH:

Chossing BH -butikk

Ofte har man sett at årsaken til ømme bryster er feil størrelse på undertøy. En av hjemmemedisinene du kan følge er å bruke riktig størrelse som passer deg godt. Den inneholder også den ideelle koppstørrelsen. Hvis du ikke har noen ide om det, kan du prøve å konsultere en profesjonell for det samme.

 • Dette vil hjelpe til med å behandle og forebygge ømme bryster.
 • Å ha bh i riktig størrelse er ekstremt viktig for friske bryster.
 • Hvis du ikke bruker en BH i riktig størrelse, vil det også føre til slappe bryster og øke størrelsen samtidig.

8. Tilsett fiber og Omega 3 i kostholdet vårt:

Å spise et fettfattig kosthold og mat som er rikt på fiber som korn og frukt er svært viktig for å opprettholde en sunn livsstil. På denne måten er hormonene i sjakk, og det er ikke noe overflødig fett som akkumuleres i brystvevet, noe som fører til flere sjanser for ømhet i brystene. Omega-3 fettsyrer hjelper til med å balansere eikosanoider som hjelper til med å kontrollere betennelse, hevelse og ømhet. Matvarer som linfrø og andre fibrøse matvarer øker østrogennivået som hjelper til med å balansere hormonene.

9. Unngå mettet fett:

Mat som er rik på mettet fett som margarin, vegetabilske oljer osv. Fremmer betennelse og forårsaker dermed mer ømhet i brystene. Produkter som er delvis hydrogenert, må også unngås fullstendig. Transfett øker også ømhet og betennelse i brystene. De forårsaker også hormonell ubalanse som fører til ømme bryster og andre helseproblemer. Det er alltid en god idé å holde seg unna mettet fett. De er i mange land som ikke er godkjent av FDA. Dette er en av de beste metodene å følge for å helbrede ømme bryster før og effektivt.

10. Hold- og kaldkompressorer:

Varme og kalde kompressorer er en av de beste hjemmemedisinene for å kurere ømme bryster. Du kan bare legge varmt vann til en varm pose og bruke den og deretter bare fryse den ned og bruke den som en kald kompressor. Den varme kompressoren hjelper til med å løsne de ømme musklene, og den kalde kompressoren er betennelsesdempende. Å bruke dette alternativt vil bidra til å tette kanalene og frigjøre sårhet og smerte. Denne metoden er veldig enkel og tilgjengelig for alle. Det er absolutt ingen bivirkninger og kan prøves av hvem som helst.

Ømme bryster er et veldig vanlig problem hos kvinner i menstruasjonsalderen og hos gravide eller ammende. De er hovedsakelig forårsaket på grunn av hormonelle ubalanser, tilstoppede melkekanaler eller bare iført feil bh. Det er viktig å opprettholde en sunn livsstil og spise sunn mat for å opprettholde en god balanse i hormonene. Dette vil forhindre brystsmerter. Å ha en velutstyrt bh er også like viktig som alt annet. Cyster eller fibroider i brystene bør kontrolleres regelmessig.

Ofte stilte spørsmål:

Q1. Hvordan kommer melk ut av brystet?

Svar:

 1. Brystet består av vev som overlapper brystmuskulaturen.
 2. Kvinners bryst er laget av vev som produserer melk i ammingsperioden. Det produserer også fettvev.
 3. Det er 15-20 lober i brystet som først og fremst er designet for å produsere melk. Hver lapp er videre delt inn i mindre lobules der melken faktisk produseres.
 4. Melken går videre gjennom mindre rør som er koblet til et kanalnett.
 5. Disse kanalnettverkene går sammen med større kanaler som til slutt kommer ut gjennom huden som er gjennom brystvorten.
 6. Huden rundt brystvorten kalles areola.
 7. Brystet består også av lymfekar, lymfeknuter og blodårer.

Q2. Hva slags BH er best for hvilket antrekk?

Asn. Å velge riktig BH for antrekket er veldig viktig. Her er en guide som hjelper deg med å velge riktig BH.

1. Uformelle: Kontur, trådløse bh-er fungerer best på t-skjorter. Disse går til enhver uformell anledning, fungerer best på t-skjorter og gensere

2. Bøyle -BH: Bøyle -BH -er skal gi brystene mer støtte og holde dem forankret til brystet. De gir form og struktur og finnes i mange varianter.

3. kveldskjoler: Push -up bh fungerer best på kveldskjoler. De gir god støtte og fremhever også spaltningen, noe som gir den et subtilt, men stilig utseende.

4. Off-shoulder kjoler: Det finnes et bredt utvalg av stroppeløse bh-er beregnet akkurat for antrekk som er off-shoulder. Det fungerer også godt for halter -antrekk.

Q3. Kan smerter i brystet forårsake kreft?

Ans. Ikke alle smerter i brystene kan være kreft. Det er forskjellige årsaker til ømme bryster,

1. Ømme bryster er vanligvis forårsaket på grunn av hormonelle endringer, uegnet bh eller tilstoppede melkekanaler

2. Disse årsakene til ømme bryster bør forsvinne med vanlige hjemmemedisiner og i tide

3. Hvis du imidlertid føler en klump i brystet som ikke er en tilstoppet melkekanal, og ikke forsvinner med hjemmemedisiner, er det viktig å få det sjekket.

4. Hvis det er dimpling på brystet eller huden har endret seg drastisk, er det viktig å få det sjekket.

5. Hvis det blir funnet en klump under en mammogramtest, kan det være en svulst og må kontrolleres.