Forkjølelse og influensa blir veldig irriterende, og de utgjør et problem i ditt aktive daglige liv. Det begrenser deg fra å gjøre visse aktiviteter, og du har heller ikke nok energi på grunn av infeksjonen. Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig på markedet, men hjemmemedisiner er bevist som effektive. Så gjennom denne artikkelen blir den 10 beste listen over hjemmemedisiner for forkjølelse og feber gitt.

Hjemmemedisiner for kulde og feber

Beste hjemmemedisiner for kulde og feber:

La oss finne her med nevnte topp 10 hjemmemedisiner for forkjølelse og feber.

1. Varmt saltvannsmiddel:

Saltvann

Skylling av neseboret med varmt saltvann bidrar til å bryte overbelastningen og dreper også patogener som er tilstede i veien. Bland en kvart teskje salt og en fjerdedel teskje natron i et krus som inneholder 8 gram vann. Pust sakte inn gjennom det ene neseboret og blokker det andre med fingeren. Ikke pust inn for sterkt, ellers vil det gjøre vondt. Gjør det sakte. Gjenta denne tre ganger på begge neseborene.

2. Gurgle:

Gurgle

Gurgling fungerer veldig bra hvis du har ondt i halsen eller en infeksjon som ikke vil forsvinne. Gurgle med en halv teskje salt i 8 gram varmt vann. Den omhandler kløende følelse i halsen og tørrheten.

3. Drikk varme væsker:

Drikker varmt vann

Dette er en enkel måte å håndtere de nysene og rennende nesen på. Fortsett å drikke te, varm sjokolade, kaffe eller en hvilken som helst varm væske du ønsker gjennom dagen. Dette hjelper i sirkulasjonen og stopper slimet fra å bli tettere. Tilsett litt honning i stedet for sukker til teen.

4. Bestemors triks:

Tips om hudpleie - reduser alkohol

Ta et skudd bourbon med honning før du legger deg om natten. Pass på at du ikke tar mer, fordi overdreven alkohol vil betennelse i membranene dine. Det vil forverre ubehaget ditt.

5. Honey- The Miraculous Liquid:

Kjære 7

Tilsett to spiseskjeer honning og saften av en halv sitron i et krus med varmt vann. Legg til litt ingefær hvis du tåler den krydrede kriblingen, fordi det å legge ingefær til mirakelglasset får det til å fungere mye raskere. Drikk denne tomme magen om morgenen.

6. Steam:

Ansiktsstrømming

Ansiktsdamp eller damp er den raskeste måten å fjerne sinus og luftveier som er tilstoppet av slim. Varmen bidrar til å smelte tett slim og reduserer stress og smerter forårsaket av det. Det får deg til å føle deg frisk. Inhalering av varm damp dreper også alle patogenene i luftveiene, reduserer sjansen for at bakterieinfeksjonen sprer seg ytterligere.

7. Maten din:

Spis god vitaminmat (4) - Kopier

Kostholdet ditt bør være rikt på vitamin C. Ha paprika og sitronsaft. Blåbær, gulrøtter, tranebær fungerer veldig bra for å redusere temperaturen og forbruk av løk bidrar til å redusere trykket på bronkiene på grunn av kulde. Drikk også mye svart og grønn te, de er rike på antioksidanter og er ideelle for å skylle ut alle skadelige forbindelser under feber.

8. Varm dusj:

Vi følger tanken på å ikke bade når du er syk. Faktisk sier vitenskapen at du bør ta en dusj, og det vil bidra til å fjerne alle de blokkerte passasjene og bidra til å kontrollere den stigende kroppstemperaturen. Så en dusj daglig er et must!

9. Tilstrekkelig hvile:

Hudpleie tips - Sove

Hvis du fortsetter å stresse kroppen din og ikke slapper av, er det ingen måte du kommer til å kunne fylle opp energibaren for neste dag. Ta nok hvile. Kroppen din trenger styrke for å bekjempe en krevende infeksjon som forkjølelse som tar tid å forsvinne.

10. Drikk nok vann:

masse vann

Kroppen din har en tendens til å bli dehydrert i løpet av denne tiden. Drikk mye væske og normalt vann for å holde kroppen hydrert. Også væsker hjelper til med å skylle ut store giftstoffer og unødvendige væsker. Det vil også forhindre muskelkramper.