Tåler du ikke synet av øgler som kryper på veggene i huset ditt? Ser disse små skapningene ut som fryktelige monstre? Vel, du er ikke alene! Den slimete teksturerte huden og skumle utseendet til disse reptilene kan få selv de modigste voksne til å hoppe ut av setene. Heldigvis er det mange hjemmemedisiner for å kvitte seg med øgler i huset, som innebærer sikre og naturlige metoder.

I motsetning til de kjemiske sprayene som brukes av skadedyrbekjempelsesgutter, utgjør disse midlene mindre skade på innbyggerne, inkludert øgler. Hvis du vil ta den ikke-voldelige ruten for å drive disse uønskede gjestene ut av hjemmet ditt, kan du lese med!

Hjemmemedisiner for øgler

Hva er årsakene til at øgler kommer inn i huset ditt?

Skadedyr som øgler er en del av livet vårt. Selv om det er normalt å oppdage en eller to i hjemmet ditt, kan en gjeng med disse gutta skremme vettet ut av deg! Dette er når du utvikler en alvorlig aversjon for disse skapningene og til slutt utvikler Herpetophobia. Så la oss se på noen av hovedårsakene til at øgler kommer inn i hjemmet ditt:

 • Hvis huset ditt er strødd med rusk, søppel og matrester, er sjansen for å tiltrekke seg insekter og insekter ganske stor. Dette er når øgler utvikler en naturlig appetitt for disse skapningene og holder seg tilbake for å nyte et solid måltid hver dag.
 • Et hus med mange åpne vinduer og dører tilbyr en rød løper velkommen til øgler. Pass på lufteåpninger, ventilasjonshull og andre store sprekker i veggene!
 • Varmt og fuktig vær gir det perfekte avlsmiljøet for øgler. Så hvis du bor på et varmt og fuktig sted, forvent en økning i befolkningen.
 • Et rotete og kaotisk sted tilbyr mange gjemmesteder for øgler, vekk fra dine mistenkelige øyne! Så hvis huset ditt har mange ubrukte møbler, er disse skapningene på vei!
 • Øgler elsker vann og foretrekker å bo rundt dem! Dette er grunnen til at du sannsynligvis vil finne dem på badet og kjøkkenet, spesielt de med lekkende rør.
 • Så, visste du hvorfor du har disse irriterende skapningene i hjemmet ditt? La oss nå lære noen av de naturlige rettsmidler for å holde øgler unna!

13 beste hjemmemedisiner for å bli kvitt øgler:

Vi vet hvor desperat du er for å si farvel til disse skadedyrene for alltid. Les videre for å lære hvert av disse hjemmemedisinene for kontroll av øgler i detalj:

1. Eddik og sitron:

Sitron og eddik: hjemmemedisiner for øgler

Eddik og sitron kan vise seg å være en hudbrennende sammensetning for øgler. Surheten i denne løsningen kan irritere hud og øyne. For ekstra styrke kan du til og med legge til en klype cayennepepper.

Ingredienser:

 • Eddik – 2 deler
 • Sitronsaft – 1 del
 • Cayennepepper – 1 ts
 • Sprayflaske

Slik forbereder og bruker du:

 • Bland alle ingrediensene i en sprayflaske
 • Riste godt
 • Spray den direkte på øgler eller deres vanlige spor

2. Fuglfjær:

fuglefjær som middel for øgler

Fjær er en naturlig måte å kvitte seg med øgler, da de indikerer tilstedeværelsen av fugler, som er naturlige rovdyr av øgler. Du kan oppbevare en haug med fuglefjær i en blomstervase, eller ved inngangen til huset eller vinduene. De lyse fjærene er nok til å drive øglene vekk fra hjemmet ditt og samtidig legge til skjønnheten i interiøret.

3. Fluepapir:

Fluepapir er et klebrig ark som kan fange insekter og insekter med sitt sterke klebemiddel. Det er også veldig effektivt i fangst av øgler. Alt du trenger å gjøre er å stikke noen få flyvepapir på tilfeldige steder og vente på at firbenet skal ‘fange agnet’. Ett feil trinn og huden sitter fast i papiret. Du kan fjerne arket og kaste det ut av hjemmet ditt.

4. pappeske:

Nyttig pappeske for å holde øgene unna

Denne er en effektiv metode for mennesker som er imot drap av reptiler eller insekter. Ta en kosteskaft og prøv å få øgla i hjørnet og slippe dem i pappkassen og la dem være ute av huset. Så du dreper ikke skadedyret og fjerner det i stedet bare fra hjemmet ditt.

5. Pepper sprøytemiddelspray:

Pepper sprøytemiddelspray for å holde oss unna øglene

Det er en annen effektiv måte å holde dette krypdyret utenfor huset. I stedet for å spraye skadelige kjemikalier, kan du lage naturlige plantevernmidler som tvinger dem til å forlate hjemmet ditt. Ta en sprayflaske og hell sammen med vann, bland malt malt svart pepper og litt rødt chilipulver og rist det godt slik at det oppløses. Uansett hvor du ser at en øgle spruter på toppen av den slik at den løper vekk fra den krydrede lukten.

6. Elektrisk frastøtende:

Et annet problemfritt middel for å bli kvitt øgler er et elektrisk frastøtende middel. Disse gadgetene virker ved å avgi elektromagnetiske bølger med en viss frekvens, som ikke påvirker mennesker eller kjæledyr. Skadedyr som øgler synes disse bølgene er ekstremt urovekkende og prøver å stikke av. Elektriske repellenter virker på elektrisk kraft og avgir ingen dårlig lukt eller giftige elementer.

7. Luktende hvitløk og løk:

Stinkende hvitløk og løk for å holde oss unna Lizards

Øgler tåler ikke den skarpe lukten av løk og hvitløk. Hvis du henger et stykke løk eller hvitløk ved inngangspunkter, frastøter den sterke lukten som frigjøres fra dem øgler. Du kan til og med strø løkjuiceblanding med vann på dem eller bak gardinene der de gjemmer seg, slik at de lett kan kjøres bort. Dette ville være det beste hjemmemedisinet for å unngå øgler i huset.

8. Fjern husfirben med eggeskall:

Eggeskall som skal holdes unna Lizards

Her er en idiotsikker naturlig måte å kvitte seg med øgler. I stedet for å kaste ødelagte eggeskall, plasser dem nær vinduet. Eggeskallene fungerer som et fugleskremsel for øglene som blir lurt av sin store størrelse. Bare sørg for at du endrer eggeskallet etter en uke, da det ville bli råttent.

9. Kaffepulver for å frastøte øgler:

Mirakuløst kaffepulver for å holde oss unna øglene

Den sterke lukten av nykvernet kaffepulver fungerer som et naturlig middel for å holde øgler unna. Bland litt kaffepulver sammen med tobakkpulver og lag små kuler av dem. Hold disse ballene i nærheten av vinduer eller dører. Ett snev av denne lukten er nok til at disse skadedyrene løper vekk. For de nysgjerrige som tar en bit, kan kaffe og tobakk vise seg å være dødelig.

10. Eukalyptus eller peppermynte eterisk olje

Eukalyptusolje for øgler

Øgler hater ethvert stoff med sterk lukt. Den beste måten å håndtere disse luktfølsomme skapningene på å bruke en stikkende duftende eterisk olje som peppermynte eller eukalyptus. Slik bruker du disse oljene som et naturlig hjemmemedisin for å fjerne øgler fra huset.

Ingredienser:

 • Eucalyptus eller peppermynteolje – 15 til 20 dråper
 • Vann – 250 ml
 • Sprayflaske

Slik forbereder og bruker du:

 • Ta en sprayflaske og fyll den med vann
 • Tilsett noen dråper eterisk olje
 • Riste godt
 • Spray det på overflater som vegger, bord eller øgle bebodde områder
 • Gjenta det hver uke for maksimal effekt

11. Naftalenballer:

Naftalenballer: hjemmemedisiner for øgler

KJØP NÅ

Naftalenballer har en merkelig lukt som kan holde insekter og insekter ute av huset. Listen inneholder også øgler. Men hvis du har kjæledyr eller barn hjemme, er det bedre å ikke bruke disse ballene, da det kan være livstruende å spise dem ved et uhell.

12. Dryss iskaldt vann:

Dryss iskaldt vann for å holde ødene unna

Disse små krypdyrene er veldig redde for plutselige temperaturendringer, som er årsaken til vinterdvalen. I det øyeblikket du ser dem, skyll iskaldt vann som kan sende dem inn i et sjokk i et par minutter. I mellomtiden kan du samle dem i en søppelpanne og kaste dem ut av huset også.

13. Hold huset rent og rotfritt:

Den beste måten å kvitte seg med øgler er å holde huset rent og pent. Et rent miljø betyr færre insekter og færre øgler.

Ekstra tips for å fjerne øgler hjemmefra:

Forvis adgang til øgler ved å følge disse enkle tipsene:

 • Prøv å begrense øgleens inngangspunkter ved å tette små hull og sprekker i veggen.
 • Bruk myggnett for å hindre at øgler kommer inn i hjemmet ditt.
 • Løs rør og kraner som lekker. Hold områdene tørre og rene.
 • Unngå å legge igjen mat, fruktskall og andre spiselige ting på kjøkkenet. Kast avfallet umiddelbart og oppbevar resten av maten i lukkede beholdere.
 • Hvis du plasserer fuglefjær eller eggeskall utenfor vinduet, må du bytte den i to eller tre uker slik at den fungerer mer effektivt.

Vi vet at du hater øgler like mye som vi gjør! Men du må huske at det er hjemmet ditt og ikke deres. Så ikke la disse irriterende skapningene ta kontroll over plassen din og slippe dem unna med disse naturlige hjemmemedisinene for å forhindre øgler i huset. Vi håper de jobber til fordel for deg!

Vanlige spørsmål og svar (vanlige spørsmål):

1 Biter øgler? Hvis Ja, er det giftig?

Normale øgler vi ser er ikke giftige. De forstyrrer heller ikke mennesker og unngår konfrontasjoner. Men når de føler seg truet eller svinger, kan øgler velge et “bitt” som en selvforsvarsmekanisme. Dette scenariet er ekstremt sjeldent og skjer bare hvis du prøver å holde det eller gå for nært.

2. Kan øgler falle på deg?

Øgler er utstyrt med en spesiell fotdesign som lar dem klamre seg fast på alle overflater. Selv om de går opp ned, fester overflaten av føttene seg tett til taket for å forhindre et fall. Selv om det er sjeldent, kan øgler noen ganger falle av mens de prøver å rømme eller lete etter mat. Dette er et naturlig fenomen og er på ingen måte forbundet med et dårlig tegn eller uflaks som de fleste tror det er.

3. Gjør øgler deg allergi?

Ja! Øgler bærer mye allergener i huden, spytt og feacal materiale. Berøring av dyret eller dets kroppsavfall kan forårsake allergiske problemer hos følsomme mennesker. Vanlige symptomer på øgleallergi er pusteproblemer, hudutslett, kløe, irritasjon etc. Dette er en av hovedgrunnene til å holde øgler borte fra hjemmet ditt.