Synes du det er vanskelig å svelge? Har du en kløende hals som også gjør vondt? Vel, du er på rett sted. Smerter i halsen er en av de vanligste problemene hos både voksne og barn. Det er ofte forårsaket av infeksjon som forårsaker bakterier eller virus, noe som kan føre til sårhet i halsen. Smerter i halsen kan være et resultat av mange faktorer og vare i en uke eller så. Imidlertid viser smerter etterfulgt av høy feber som ikke ser ut til å bli kurert et underliggende medisinsk problem og trenger øyeblikkelig hjelp. La oss bli kjent med noen av hovedårsakene, symptomene og de beste hjemmemedisinene for smerter i halsen.

Smerter i halsen

Innholdsfortegnelse:

 • Årsaker til vondt i halsen
 • Symptomer på vondt i halsen
 • Forebygging av vondt i halsen
 • Beste hjemmemedisiner for behandling av smerter i halsen
 • Andre måter å forhindre ondt i halsen
 • ofte stilte spørsmål

Årsaker til halsbetennelse:

Det er mange grunner til at du kan få vondt i halsen. Nedenfor er noen av de vanlige og uvanlige faktorene som fører til denne tilstanden:

 • Forkjølelse og influensa.
 • Tonsillitt.
 • Virusinfeksjoner.
 • Strep Throat.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Mangel på fuktighet i luften.
 • Irriterende stoffer som forurensning, gass og fine partikler.
 • Sil på halsen.
 • Mageproblemer.
 • Svulst i stemmeboks.

Symptomer på smerter i halsen:

Det vanligste symptomet på vondt i halsen er smerter i halsen. Sammen med dette åpenbare tegnet er det mange andre indikatorer på vondt i halsen:

 • Kløe i halsen.
 • Hoste.
 • Feber.
 • Rennende nese.
 • Nysing.
 • Kvalme.
 • Vondt i kroppen.
 • Frysninger.
 • Hes stemme.
 • Nesetetthet.

Forebygging av vondt i halsen:

Noen av disse strategiene kan hjelpe til med å forhindre tilbakevendende vondt i halsen og redusere risikoen for fremtidige angrep:

 • Unngå å belaste stemmen din. Gi det litt hvile.
 • Drikk mye vann for å holde deg hydrert.
 • Varme væsker er de beste når det gjelder smerter i halsen.
 • Bruk en luftfukter for å håndtere tørrhet i luften.
 • Hold sure oppstøt i sjakk ved hjelp av et antacida.
 • Vanlig saltvannsgurgling kan bidra til å forhindre infeksjoner.

Beste hjemmemedisiner for behandling av halssmerter:

Denne listen nedenfor gir deg flere detaljer om de ideelle hjemmemedisinene mot halsesmerter som også kan brukes til andre helsemessige formål.

 1. Natron gurgle
 2. Saltvannsfordeler
 3. Honey lurer
 4. Hvitløkbehandling mot smerter i halsen
 5. Salvie te
 6. Glatt alm
 7. Lakrisrotbehandling for smerter i halsen
 8. Vitamin C hjelper
 9. Ha kyllingsuppe
 10. Sitron hjelper mot halsen
 11. Kanel
 12. Granateple kurerer halsen
 13. Eplecidereddik
 14. Godteri
 15. Hydrogenperoksid
 16. Nellikebehandling for smerter i halsen
 17. Gurkemeie
 18. Ingefær kan redusere smerter i halsen
 19. Damp
 20. kajennepepper
 21. Tomat juice
 22. Bukkehornkløver lindrer fra smerter i halsen
 23. Marshmallow røtter
 24. Bringebær te
 25. Hvetegressjuice
 26. Peppermynte lindrer sår hals
 27. Sink pastiller

1. Baking Soda Gurgle:

Natron gurgle

En av de beste måtene for å lindre smerter i halsen er å ta et glass varmt vann og tilsette litt natron i det. Dette bør brukes to ganger om dagen for å gurgle halsen for å redusere smerter og ubehag. Det er en av de beste hjemmemedisinene for smerter i halsen.

Tips og forholdsregler:

Denne løsningen må bare brukes til gurgling. Aldri svelg den.

Se mer: Hjemmemedisiner for åreknuter

2. Fordeler med saltvann:

Saltvann

Man kan også gurgle halsen med et glass lunkent vann blandet med et snev av salt. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen for raskere utfall av smerter i halsen. Det er et av de eldste og beste hjemmemedisinene mot halsesmerter som vanligvis ble brukt av bestemor.

Tips og forholdsregler:

Bruk av havsalt kan gjøre en effektiv saltvannsløsning.

3. Honey Wonders:

Kjære 2

Honning er det enkleste og beste hjemmemedisinen for lindring av hals. Videre er det kjent for helbredende og antibakterielle egenskaper. Blanding av honning i urtete og inntak 2-3 ganger om dagen, eller ta en skje honning 1-2 ganger om dagen, er en god fordel for ondt og vondt i halsen.

Tips og forholdsregler:

Du kan til og med slikke litt honning og svelge den sakte for å redusere kløe i halsen.

4. Hvitløkbehandling mot halssmerter:

Hjemmemedisiner for halspine Hvitløk

Hvitløk er det beste middelet for smerter i halsen og er ganske effektivt for å kontrollere uroen umiddelbart. De antibakterielle og antiinflammatoriske egenskapene til hvitløk gjør det til et av de utmerkede hjemmeproduktene for naturlig kur mot smerter i halsen. Du kan enten inkludere dem i dietten eller ha et fedd rå hvitløk hver dag til problemet forsvinner.

Tips og forholdsregler:

Rå hvitløk er ganske skarp og kan forårsake vond lukt i munnen.

5. Salvie -te:

Salvie te

En av urter som er en perfekt eskapade fra smerter i halsen er salvie. Forbered en kopp salvie te ved å koke 2 ss salvieblader i en kopp vann. Når fargen på vannet endres til lysegrønn, kan du tilsette litt honning og spise den lunken. Det er bundet til å gi deg lindring fra smerten. Salvie -te er definitivt et av de beste hjemmemedisinene mot alvorlige smerter i halsen.

Tips og forholdsregler:

Hvis fersk salvie ikke er tilgjengelig, kan du bruke tørr salvie til å lage denne teen.

Se mer: Naturmedisiner for lungebetennelse

6. Glatt alm:

Slippery Elm Remedy for smerter i halsen

Det er en av de beste hjemmemedisinene for behandling av ondt i halsen. Denne naturlige metoden har blitt fulgt av innfødte amerikanere i mange år nå og er fremdeles i praksis. Ifølge en rekke studier og tester, kan den glatte elmen kurere hoste og forkjølelse og få halsen til å fungere skikkelig også. Når den blandes med vann, danner den en glatt gel. For å bruke det må du helle litt vann over pulverformen av barkene, røre det og drikke det.

7. Lakrisrotbehandling for smerter i halsen:

Lakrisrot

Lakris er en av de beste hjemmemedisinene for smerter i halsen og infeksjon. Forbered en gurgleoppløsning med vann og lakrisrot. Dette skal koke opp og deretter avkjøles til lunken temperatur. Gurgle halsen med denne væsken og se hvor godt det hjelper i behandlingen av smerter i halsen.

Tips og forholdsregler:

Sammen med en gurgling kan lakrisste også inntas for raskere lindring.

8. Vitamin C hjelper:

Vitamin C -matvarer

Vitamin C er kjent for å styrke immunsystemet og dermed hjelpe i behandling av infeksjoner i halsen som forårsaker smerten. Ta vitamin C -rik mat, spesielt sitrusfrukter for å få fordelen for smerter i halsen. Noen av de vanlige matvarene som er inkludert i kostholdet ditt er sitroner, appelsiner, gul paprika, kirsebær, bær osv..,

Tips og forholdsregler:

Sitrusfrukter når de tas på tom mage kan føre til en brennende følelse.

Se mer: Hjemmemedisiner for knesmerter

9. Ha kyllingsuppe:

Kyllingsuppe (2)

Kyllingsuppe er en av de deilige og effektive hjemmelagde rettsmidler for smerter i halsen. Dette kan gjøres en gang hver dag til problemet forsvinner helt. Du kan også puste inn dampen fra suppen hvis du har en tett nese. Det er bedre å ta kyllingsuppe kjøttkraft i stedet for den med mye margarin.

Tips og forholdsregler:

Tilsetning av en sjenerøs dose pepper kan forbedre smaken og helsemessige fordeler.

10. Sitron hjelper mot halsen:

Sitron

Sitron er et av de effektive middelene for alvorlig hals smerte og er veldig nyttig for å fjerne slim inne i halsen, noe som forårsaker mer smerte. Det er to måter du kan bruke sitronen der den første er med en mengde sitronsaft i Luke varmt vann og deretter gurgle med det samme. For det andre kan du ta en sitronskive og strø litt salt og pepper på den og slikke sakte.

Tips og forholdsregler:

Vær forsiktig med sitronmengden, ettersom for mye forbruk kan føre til surhet.

11. Kanel:

Kanel

Kanel er en varm ingrediens og er veldig nyttig for å kurere enhver form for smerte, og er også en av de vanligste halssmerter. Du kan tilsette kanelpulver og svart pepper i varmt vann og deretter gurgle med det. Alternativt kan du legge til kanelolje til litt honning og deretter konsumere den to ganger minst hver dag. Dette er det beste hjemmemedisinen mot halsen og som er lett tilgjengelig i alle hjem.

Tips og forholdsregler:

Kanelte, laget ved å koke kanelstang i vann er også et effektivt middel.

12. Granateple kurerer halspine:

Granateple

Granateple brukes i stor utstrekning som hjemmemedisin mot smerter i halsen, og du kan koke skaller av granateple til 3-4 kopper vann og drikke det omtrent to ganger om dagen. Si nå denne løsningen, og du kan enten drikke den som te, eller du kan gurgle med dette vannet. Du bør også drikke to glass granateplejuice hver dag. Dette er en av de beste hjemmemedisinene for smertefull halsinfeksjon.

Tips og forholdsregler:

Aldri har granateplejuice på boks, da den er fylt med sukker. Velg alltid fersk juice for å høste maksimale fordeler.

13. Eplecidereddik:

Eplecidereddik

Leter du etter et raskt middel mot smerter i halsen? Prøv eplecidereddik! Også kalt ACV, bør du definitivt bruke dette for øyeblikkelig lindring av smerter i halsen. Du kan enten fortynne en spiseskje ACV og en teskje honning i en kopp varmt vann og deretter gurgle med det, eller du kan tilsette litt kanelpulver og svart pepper til den samme løsningen og deretter bruke den som en av de naturlige rettsmidlene for smerter i halsen.

Tips og forholdsregler:

ACV har en ganske sterk smak og må aldri konsumeres ufortynnet.

14. Godteri:

Godteri

Lurer du på hva som er hjemmemedisinen mot smerter i halsen hos barn? Godteri! Dette betyr ikke nødvendigvis sukkergodterier fordi vi bare snakker om usøtet godteri. Når du lider av smerter i halsen, må du suge på slike harde godter og popsicles eller pastiller for å holde spyttet intakt og også bli kvitt den kittende følelsen i halsen.

Tips og forholdsregler:

Unngå strengt farget og sukkerbasert kaffe, da det kan forårsake hull i tennene.

15. Hydrogenperoksid:

Hydrogenperoksid

Dette er en veldig god i listen over halssmerter, sammen med å være et godt middel for andre kutt og smerter. Du må ta en hette full av hydrogenperoksid og deretter blande dette med en kopp varmt vann. Bruk dette nå til å gurgle halsen. Smaken er veldig dårlig, så du kan tilsette litt honning for å forbedre den hvis du vil. Hydrogenperoksid er et av de mest effektive hjemmemedisinene for lindring av hals.

Tips og forholdsregler:

Denne behandlingen kan forårsake bivirkninger som halsbrann, når den ikke brukes riktig.

16. nellik behandling for hals smerter:

Nelliker

Dette spesifikke krydderet er kjent for å være en veldig rik kilde til eugenol, og du kan dermed begynne å tygge omtrent 4-5 fedd for å frigjøre mengden eugenol som ytterligere kan hjelpe til å dempe halsen. Du kan alternativt koke litt vann med 3-4 fedd og lage en urtete. Dette kan være en av de mest populære hjemmemedisinene for svelg i halsen mens du svelger.

Tips og forholdsregler:

Nelliker, når de hadde for mye, kan føre til sår i munnen eller magen.

17. Gurkemeie:

Gurkemeie

Gurkemeie har mange antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper, og du kan blande litt av den i varmt vann og deretter nippe til denne løsningen hver morgen. Igjen kan du også tilsette litt gurkemeie og litt svart pepper til varm melk og nippe sakte før du legger deg hver kveld for sikker skuddlindring fra smerter i halsen.

Tips og forholdsregler:

Å følge dette middelet rett før du legger deg kan også fungere som en naturlig søvnfremkaller.

18. Ingefær kan redusere smerter i halsen:

Ingefær

Ingefær er et veldig godt middel mot halsbetennelse fordi det har litt varme i seg, og det hjelper også med å fjerne slim i halsen. Du kan ta små ingefærstykker og nå ta 2 kopper vann og begynne å koke med ingefærbitene i den. Kok nå til vannet reduseres til en kopp. Tilsett nå honning til dette og nipp til den varme sammensetningen.

Tips og forholdsregler:

Ingefær kan være ganske sterk på følsomme mager. Vær forsiktig med mengden.

19. Steam:

Damp

Ta et kar og varmt vann i det. Hell nå noen dråper eukalyptusolje i dette karet. Sitt nå med ansiktet ned mot dette vannet og pust inn den varme dampen. Dekk hodet med et håndkle for å la dampen samle seg. Dette vil hjelpe til med å rense slimhinnen og dermed gi deg lindring.

Tips og forholdsregler:

Du kan også bruke en elektrisk dampmaskin for bedre komfort.

20. Cayennepepper:

kajennepepper

Dette middelet mot ondt i halsen brukes mye over hele verden. Du kan blande i varmt vann litt honning og deretter 1/4 teskje cayennepepper og deretter nippe til det varme vannet. Dette vil gi mye lindring fra sår hals.

Tips og forholdsregler:

Hvis du er allergisk mot Cayennepepper, hold deg unna dette middelet.

21. Tomatjuice:

Tomat juice

Tomater er svært høye kilder til lykopen, og dette er en naturlig antioksidant. Du kan som et middel mot ondt i halsen ta litt tomatjuice og ca 10-12 dråper peppersaus til varmt vann og deretter begynne å gurgle med dette for en umiddelbar lettelse. Dette kan være litt irriterende for halsen, men det vil sikkert lindre.

Tips og forholdsregler:

Dette middelet passer kanskje ikke på følsomme mager på grunn av tilstedeværelsen av peppersaus.

22. Fenugreek lindrer fra halssmerter:

Bukkehornkløver

Bukkehornkløver har mange antiinflammatoriske egenskaper, og du kan godt bruke den mot ondt i halsen. Du kan ta en mengde bukkehornkløverfrø og deretter koke det i litt vann. Når du er ferdig, kan du nippe til det som urtete og få øyeblikkelig lindring fra halsen.

Tips og forholdsregler:

Fenugreek -te er ganske bitter i smaken. Tilsetning av en klatt honning kan forbedre smaken.

23. Marshmallow -røtter:

Marshmallow røtter

Du kan ta omtrent en skje full av marshmallowrøtter og deretter legge dette til en kopp full av vann. Kok dette opp og fortsett å koke i omtrent en halv time. Når du er ferdig, kan du slå av flammen og bringe denne til romtemperatur. Tilsett litt honning i dette vannet og konsumere det minst tre ganger om dagen.

Tips og forholdsregler:

Hos visse mennesker rapporteres det at marshmallow -te har forårsaket svimmelhet og mageforstyrrelser.

24. bringebær te:

Bringebær te

For dette trenger du en håndfull tørkede bringebærblader. Slip dem nå for å gjøre det til et pulver og kok det i litt vann til disse siver inn. Senk varmen litt til den er varm. Sil løsningen og drikk denne teen.

Tips og forholdsregler:

Hvis du ikke finner bringebærblader, kan du til og med ha bringebærjuice i små mengder for lindring.

25. Hvetegressjuice:

Hvetegressjuice

Dette er et fantastisk naturlig hjemmemedisin mot ondt i halsen, og du kan ta enkelt hvetegress og deretter med litt vannblanding for å lage litt juice av disse. Nå kan du bare gurgle med denne juicen for å lindre smerter i halsen.

Tips og forholdsregler:

Hvetegressjuice er også gunstig for din generelle helse. Å spise regelmessig kan gjøre mye godt for kroppen din.

26. Peppermynte lindrer sår hals:

Peppermynte

Leter du etter det beste hjemmemedisinet for ondt i halsen innen sorteringstid? Her er en fantastisk måte å behandle ondt i halsen uten mange problemer. Det er bevist og godkjent av American Cancer Society at peppermynte kan redusere symptomet på ondt i halsen. Peppermynte kommer med mentol som virker som et antimiddel mot ondt i halsen og reduserer irritasjon og beroliger halsen.

27. Sink -pastiller:

Sink pastiller

KJØP DET HER

Sink -pastiller inneholder mye sink, og dette vil være et effektivt hjemmemedisin for hevelse i halsen. Sinken vil bidra til å lindre smerten fra halsen.

Andre måter å forhindre ondt i halsen:

1. Drikk gode mengder vann:

Vann

Ta 8-10 glass vann for å forbedre blodsirkulasjonen og regulere kroppens funksjoner. Å ha gode mengder rent vann vil også hjelpe til med å behandle betennelsen i regionen som forårsaker smerten. Det er mange andre fordeler forbundet med dette middelet også.

Tips og forholdsregler:

Ikke ta kjølevann hvis du er utsatt for hyppige smerter i halsen. Romtemperatur er ideell!

2. Ta riktig hvile:

Ta hvile

Riktig hvile er veldig viktig for å gi kroppen tid og styrke til å bekjempe bakteriene som er akkumulert i halsen og forårsake sårhet og smerte. Ta en liten lur i løpet av dagen og ca 8 timers uforstyrret søvn om natten for å sikre god behandling av ondt i halsen.

3. Bruk en luftfukter:

Luftfukter for smerter i halsen

En av hovedårsakene til ondt i halsen er tørr luft som vanligvis oppstår i kalde måneder. En av de beste hjemmemedisinene du kan bruke er å sette en luftfukter i rommet der du tilbringer mesteparten av tiden din i løpet av dagen. Dette hjelper til med å bringe fuktighet i luften og fører dermed til effektiv behandling av ondt i halsen.

4. Unngå røyking:

Unngå røyking

Det anbefales på det sterkeste at du slutter å røyke denne gangen. Røyking er uansett ikke bra for deg. Det har alvorlige effekter på halsen, og mens du opplever ondt i halsen, kan det være mer skadelig. Røykelementet kan forårsake irritasjon og gjøre tilstanden i halsen mye verre enn det er for nå. Det er en av de mest skadelige tingene for kroppen din og kan vise seg å være ekstra skadelig hvis den ikke blir tatt godt vare på. De som har røykeavhengighet kan synes det er vanskelig å slutte å røyke, men det må gjøres for å bedre halsen. Den oppvarmede tobakken vil fukte luften du puster og er ikke bra for halsen din i det hele tatt. For røykere vil dette være det første skrittet mot å kurere ondt i halsen.

5. Vær trygg under kulde- og influensasesonger:

Vær trygg

Under variasjonene i klimatiske forhold forbli beskyttet, noe som betyr å vikle en lyddemper rundt halsen din om vinteren. Dette enkle hjemmetipset vil redde halsen fra smerter og hevelse.

Disse hjemmemedisinene for behandling av hals smerter er ganske effektive for å tilby rask lindring. Imidlertid er de helt naturlige midler og virker bare på mindre infeksjoner. Symptomer som oppstår på grunn av tilstander som svulster må ikke forsøkes å behandle med disse midlene. Du må alltid søke legens råd for å forstå om medisinene og disse ingrediensene kan gå hånd i hånd.

Ofte stilte spørsmål:

1. Hva er en Strep Throat?

Strep hals er forårsaket av en invasjon av bakterier kalt Streptococcus, som infiserer området. Resultatet er en kløende hals, etterfulgt av heshet i stemmen og sterke smerter. Halsbetennelse er en smittsom sykdom og kan spre seg fra person til person gjennom nysing, kyss eller hoste. Det angriper både voksne og barn, spesielt de med svakere immunsystem.

2. Hvorfor følger en feber med halsen?

En av de mange faktorene som fører til ondt i halsen er en bakteriell eller virusinfeksjon. Disse mikrobene kommer inn i systemet ved å svelge spytt eller mat og infisere systemet. Dette resulterer i høy feber, som er kroppens naturlige reaksjon for å bekjempe bakteriene. Hvis tilstanden ikke bedres i løpet av et par dager, kan antibiotika foreskrives.

3. Indikerer en hyppig halsinfeksjon en risiko for kreft?

Selv om et av symptomene på kreft i halsen er tilbakevendende halsinfeksjoner, er det ikke alltid det motsatte. Hyppige angrep for halsinfeksjoner kan indikere et svakere immunsystem, som kan håndteres av mange hjemmemedisiner. Kreft derimot er en dødelig sykdom og kan bare diagnostisere ved bruk av riktige screeningstester.