Schizofreni er en slags kronisk psykisk sykdom der en person finner ham / henne i stand til å finne forskjellen mellom virkelighet og fantasi. Symptomene er vrangforestillinger, usammenhengende tale og hallusinasjoner. Årsakene til generering av schizofreni kan være genetisk, kjemisk ubalanse i hjernen, miljøfaktorer, virusinfeksjoner eller en eller annen stress under graviditet.

Hjemmemedisiner for schizofreni

Med tanke på alvorlighetsgraden av denne lidelsen kan man ta hjelp til få hjemmemedisiner som kan forbedre tilstanden til schizofreni hos en person

Enkle hjemmemedisiner for schizofreni:

La oss finne her med nevnte topp 9 hjemmemedisiner for schizofreni.

1. Basilikumblader:

Basilikumblader

Den har antioksidantegenskaper som kan behandle forskjellige sykdommer, inkludert schizofreni. Det du kan gjøre er å drikke te som tilberedes ved å koke noen få basilikumblader i vann. Sukker og sitron kan tilsettes etter smak.

Denne teen kan hjelpe til med å forbedre hjernens funksjonalitet og dermed hjelpe til med å kontrollere symptomene som er forbundet med denne psykiske lidelsen. Denne urtete kan vise positive resultater og forbedringer hvis den spises to ganger om dagen.

2. Indisk stikkelsbær:

Stikkelsbær

Dette er igjen naturlige antioksidanter. Den inneholder høy mengde vitamin C og niacinamid som hjelper til med å kurere problemet med schizofreni. Det du kan gjøre er å spise 2 eller 3 indiske stikkelsbær i en måned. Et annet alternativ er å ta tørre blader av indisk stikkelsbær og lage et pulver ved å male det. Ta en teskje av dette pulveret daglig med varmt vann to ganger om dagen. I løpet av en måned vil du definitivt finne få endringer i personen.

3. Kaldtvannsfisk:

Kaldtvannsfisk

Fisk som vi alle vet gir hjernefunksjonalitet og generell helse for hjernen. Så hvis en person lider av problemene med schizofreni, må de konsumere fisk hver dag med jevne mellomrom, da det er veldig bra for hjernen. Omega 3 fettsyrer som finnes i fisken kan hjelpe i behandling av schizofreni.

4. Lakrispulver:

Lakrispulver

Den inneholder mineraler og forbindelser som hjelper til med å forbedre dårlige tilstander i hjernen og til og med kontrollere den til et visst nivå. Den har helbredende egenskaper. Man bør koke en teskje av dette pulveret i vann i 10 til 15 minutter. Sil væsken og drikk den. For best resultat bør du drikke den på tom mage.

5. Grønn kardemomme:

Kardemor

Frøene er kjent for å kontrollere forskjellige symptomer på schizofreni. Du kan ta ett glass varmt vann og blande det grønne kardemommelpulveret i det. La det stå godt etter omrøring. Sil væsken og drikk den lunken. Drikk det to ganger om dagen, og du kan til og med tilsette sukker etter smak.

6. Asiatisk Ginseng:

Asiatisk ginseng

Dette er en urt med helbredende egenskaper. Du kan lage en te ved å koke pulveret i et glass vann i ca 10 minutter. Sil væsken og drikk den. Dette middelet bør følges kontinuerlig i seks måneder, ettersom det kan håndtere ulike symptomer på schizofreni

7. Gingko Biloba:

Gingko Biloba

Dette er en urt som kan forbedre hjernesirkulasjonen og hjernens funksjonalitet. Det kan forbedre hukommelsen og håndtere tilstander av tretthet og humørsvingninger. Denne urten kan brukes til å lage te og drakk minst to ganger eller tre ganger om dagen. Denne urten er veldig kjent blant pasientene med schizofreni fordi oksygennivået til hjernen øker og dermed funksjonaliteten i det hele tatt.

8. Gulrot:

Vitamin h mat Gulrøtter

Tror du at en gulrot kan være nyttig for å behandle schizofreni? Ja det er veldig nyttig. En person som lider av schizofreni bør spise det daglig. Det fungerer på hjernenerver og dets funksjonalitet.

9. Kamille:

kamille

Den inneholder viktige mineraler og forbindelser som har beroligende egenskaper. Det er en stemningsforsterker og fremmer søvn hos de som lider av schizofreni regelmessig.

Disse rettsmidlene kan minimere effekten av schizofreni.