Er du bekymret for vedvarende hoste hos barnet ditt? Prøvd mange tips og medisiner, men forgjeves? Ikke bekymre deg! Vi hjelper deg med å håndtere dette problemet. Før det, la oss forstå hva hoste er? Hoste er kroppens naturlige mekanisme for å fordrive et fremmedlegeme. I visse tilfeller kan en hoste bli langvarig, i et forsøk på å beskytte halsen. Dette fører til alvorlig smerte og betennelse og kan til og med utløse et oppkast. Før problemet blir alvorlig, prøv disse beste hjemmemedisinene for hoste for barn, som er ganske sikre og naturlige.

Hoste hos barn

Årsaker til hoste hos barn:

Før du prøver å hjelpe barna dine med hostekontroll, må du lære om de mange årsakene som fører til dette problemet:

 • Allergiske reaksjoner.
 • Astma.
 • Halsbetennelse.
 • Kikhoste.
 • Acid Refluxes.
 • Lungeinfeksjoner.
 • Blokkering i luftkanaler.
 • Vane Hoste, der barnet hoster av ren vane.

Symptomer på hoste hos barn:

Hoste hos barn er vanligvis ledsaget av mange andre symptomer som:

 • Irritasjon i halsen.
 • Tørrhet i halsen.
 • Rødhet og kløende øyne.
 • Gråtfylte øyne.
 • Hes stemme.
 • Akkumulering av slim.

Forebygging av hoste hos barn:

Hvis du ønsker å redusere risikoen for hoste i fremtiden, bør du følge disse forholdsreglene:

 • Prøv å analysere årsaken til hoste. Hvis det skyldes et allergen, hold barnet ditt unna det.
 • Sørg for at barnet ditt er vaksinert i tide for å forhindre alvorlig sykdom.
 • Hold en luftfukter hjemme for å fukte luften og redusere tørrhet.
 • Tilby dem lunkent vann i stedet for kjølevann hvis de er allergiske mot kulde.
 • Få dem til å drikke mye væske.
 • Ta dem til legene for regelmessige medisinske kontroller.

Enkle hjemmemedisiner for hoste hos barn:

1. Honningssirup:

Honninghjemsmidler for hoste hos barn

Honning er en av de beste hjemmemedisinene for babyhoste, spesielt under forkjølelse eller hvis du har ondt i halsen. Bland honning med en halv sitron. Du kan gi dette direkte eller blande det med et krus varmt vann. Det er vist at bruk av mørk honning som bokhvetehonning er ganske effektivt for å kontrollere hoste hos barn.

2. Damp eller damp:

Steam hjemmemedisiner for hoste hos barn

Steam er hostens verste fiende. Det anbefales å ta en varm dusj med alle ventilasjonsåpninger lukket. Dette vil ha en strålende effekt på den irriterende hosten. Du kan også ta ansiktsdamp. Det rydder alle vaskulære, sinus og andre forkjølelsessentre. Men siden dette er for den lille, må du passe på at det ikke er for varmt. Men dette er et strengt nei hvis barnet ditt er astmatisk.

3. Pepper-honning te:

Pepper honning te

Varm pepper stimulerer sirkulasjonen i kroppen din og slimet blir mindre tett, noe som gjør det lettere å skille ut og kvitte seg med. Rasjonen er en teskje fersk malt pepper og to ss honning. Ha dette i rå te eller varmt vann, sil og drikk det, eller pepper vil skade halsen. Ikke ta dette mer enn en gang om dagen.

4. Varme væsker:

varme væsker hjemmemedisiner for hoste hos barn

Å drikke varme væsker gjennom dagen som te, kaffe og varm sjokolade kan hjelpe mot irriterende hoste. Det vil også holde deg hydrert og vil bidra til å løse opp slimet. Men fortsett også å drikke tilstrekkelig vann med dette. Ellers blir kroppen din oppvarmet, og det er en god sjanse for at temperaturen skyter opp. Dette er en av de populære hjemmemedisinene for forkjølelse og hoste for barn.

5. Ingefær:

Ingefær hjemmemedisiner for hoste hos barn

Antihistamin og avsvømmende egenskaper i ingefær gjør det til en veldig nyttig medisin for behandling av forkjølelse og hoste. Drikk ingefærte eller juice for å bekjempe de irriterende hosteanfallene. Denne behandlingen må brukes med forsiktighet hos barn. Ingefær kan forårsake en brennende følelse hos helt små barn og spedbarn, og må derfor unngås.

6. fedd:

Nelliker

Dypp noen fedd i en liten bolle med honning over natten (i kjøleskap) og ha en skje med lagret honning om morgenen. Det er veldig effektivt for å redusere irritasjon og kløe. Det gir også lindring av smerten som vokser etter hoste ofte. Dette er en naturlig behandling for hoste.

7. Kanel:

Kanel

Kanel er også et strålende krydder for å dempe hoste. Du kan lage brød eller smultring med kanelsmak eller bare legge det til en spiseskje honning med noen dråper sitron i. Kanel kan konsumeres slik du vil. For barn er det en god idé å legge det til søtt brød, ettersom de kanskje bare nekter å ha det for den sterke smaken det har.

8. Alkohol:

Alkohol

Som overraskende det høres ut, har medisinen din også en prosentandel alkohol. Det er veldig effektivt for å drepe bakterier og andre antistoffer. Det du kan gjøre for barnet ditt er å blande 10-15 ml konjakk eller bourbon i varm melk med honning. Dette er ekstremt effektivt for å stoppe hosten fra å utvikle seg videre. Dette hjemmemedisinet er strengt tatt for barn over 12 år og må brukes med forsiktighet.

9. Honning med varm melk:

Honning med varm melk

Varm melk og honning fungerer sammen glimrende for å redusere brystsmerter og ubehag forårsaket i halsen på grunn av hoste. Ha det en gang når du våkner og igjen før du legger deg. Dette er velsmakende, og barnet ditt vil ikke nekte å drikke det. Det er en av de populære naturlige hostemedisinene for småbarn.

10. Ingefær og Tulsi:

GInger og Tulasi hjemmemedisiner for hoste hos barn

Tulsi er også kjent som hellig basilikum, og i kombinasjon med ingefær er det et av de beste indiske hjemmemedisinene for hoste for barn. Når du lager te, tilsett honning i stedet for sukker og kok opp vannet med hellig basilikum og ingefær. Eller bare legg til noen dråper ingefær. Hvis det er for sterkt krydret for barnet ditt, kan du bare legge til mer honning og et par dråper sitron i det. Drikk minst tre ganger om dagen.

Disse hjemmemedisinene mot hoste hos barn kan gi umiddelbar lindring. Du må imidlertid merke deg at ingen av disse metodene fungerer som et alternativ til medisinske behandlinger. Alvorlig eller langvarig hoste må få en skikkelig diagnose for å forstå årsaken, i stedet for å vente på at disse rettsmidlene virker. Det må også utvises forsiktighet før du prøver dem på små barn og babyer.

Vanlige spørsmål:

1. Kan jeg prøve disse rettsmidlene på spedbarn?

Du må merke at alle hjemmemedisiner, inkludert de som er nevnt i artikkelen, ikke må prøves på babyer under 12 måneder. Selv etter det må du snakke med en lege som er godt bevandret med naturmidler. Enkelte ingredienser kan forårsake allergiske reaksjoner hos spedbarn under 1 år og kan være livstruende for dem.

2. Er det greit å prøve hosteundertrykkende midler mot barnet mitt?

Når et barn ikke slutter å hoste, er det umiddelbare skrittet vi tar å gi dem en dose hostesirup. Du kan imidlertid ikke tilby selvmedisinering uten råd fra lege, ettersom disse medisinene inneholder søvnfremkallende midler. Selv en litt høyere dosering kan utgjøre alvorlige farer for barnets helse og må derfor unngås.

3. Kan jeg sende barnet mitt til skolen når jeg har hoste?

En hoste indikerer vanligvis en underliggende infeksjon. Når barnet hoster, blir bakteriene inne i munnen utvist i form av luft eller spyttdråper. Dette kan smitte andre barn. Det er heller ikke en god idé å sende et barn som hoster kontinuerlig. Gi dem varm mat, hjemmemedisiner og rikelig med hvile.