Hvordan bli kvitt slim, har vært et spørsmål som de fleste som har tett nese stiller. Ulike farger på slim indikerer forskjellige ting. Hvis du fremdeles ikke har funnet svar på din tilbakevendende tanke, er det noen av våre mest effektive måter å behandle dem riktig på.

Slem eller som det også er populært kjent som slim er en seig tekstur produsert i lungene og i nedre luftveier. Imidlertid er det en liten forskjell mellom slim og slim. Begrepet slim brukes for å referere til overflødig slim som produseres av luftveiene. Sputum, derimot, er en blanding av spytt og slim som vanligvis hostes opp fra luftveiene. Det oppstår som følge av en infeksjon eller annen sykdom.

hvordan bli kvitt slim naturlig

Hva er de forskjellige typene av slim?

Overraskende kommer slim også i en rekke farger. Hver av disse fargene har betydning for din helsetilstand.

en. Klar:

Dette er en sunn slimfarge. Klar er den normale fargen.

b. Lysegul eller grønn:

Denne fargen kommer ut av enzymer i hvite blodlegemer. Lysegult slim eller grønt slim er en indikasjon på at kroppen din bekjemper en infeksjon.

c. Hvit:

Dette er et tydelig tegn på at en infeksjon begynner å danne seg i kroppen din og vanligvis er forbundet med trengsel du noen ganger føler. Den hvite fargen er et resultat av økte hvite blodlegemer. Du må passe på hvis du har astma. Symptomene er forskjellige og er mer alvorlige, sammen med det hvite slimet.

d. Mørk gul:

Grønt eller mørkegult slim er et biprodukt av feber, hoste og vanlig nysing. Det signaliserer også forverring av helsetilstanden i kroppen din. En avtale med legen din er et must, spesielt hvis du har astma og inhalatoren din ikke virker effektiv.

e. Brun:

Brunt slim er i utgangspunktet et resultat av tørket blod, litt skitt og all røykrester.

f. Svart:

Svartfarget sputum eller slim er forårsaket av stor røyking. Luftforurensning kan også forårsake svart slim, og du vil se smuss og støvpartikler i det.

g. Rosa eller rødt:

Rosa slim eller rødt slim er et resultat av irritasjon og tørrhet i nesevevet. De som lider av astma kan få hoste med blod i seg.

Hjemmemedisiner for slim:

Hjemmemedisiner for slim vil sikkert komme godt med. For alle de gangene du føler deg irritert og du ikke klarer å sove, vil disse løsningene for hvordan du løsner slim i brystet være ekstremt nyttige.

1. Steam:

Det finnes ingen bedre magi for å kvitte seg med slim som kan inhalere damp. Dekk hodet over en varm gryte med vann. Sørg for at dampen strømmer direkte til ansiktet / nesen. Tilsett noen essensielle oljer eller vicks for ekstra effekt.

2. Væsker:

Å drikke mye væske kan bidra til å kurere overbelastningen litt. For å holde slimet tynt, må kroppen din hydreres godt. For å oppnå dette, drikk mye vann og annen fruktjuice som ikke er kald. (1)

3. Fuktig luft:

å holde luften fuktig rundt deg vil hjelpe fordi tørrhet kan irritere nesen og halsen. Slim dannes og fungerer som et smøremiddel under slike tørre forhold.

4. Forhøyet hodeposisjon:

Sov på noen få puter og sørg for at hodet ikke er i samme posisjon som kroppens. Når du ligger flatt, vil det forårsake ubehag i kroppen og få deg til å tro som om slimet samler seg på baksiden av hodet.

5. Nesespray:

Nesespray eller saltvannsspray vil hjelpe til med å fjerne slim og allergener fra nesen. Sterile sprayer inneholder natriumklorid som er nyttige for å bli kvitt slim.

6. Gurgling:

Du kan også prøve å gurgle med varmt vann for å lindre irritert hals. Dette vil fjerne slimet. Bare tilsett en teskje salt i lunkent vann. Gurgle et helt glass vann.

7. Unngå røyking:

En annen viktig bidragsyter til slim er røyking, spesielt passiv røyking, det kan føre til at kroppen produserer slim. For å bli kvitt slim bedre holde seg unna røyking.

8. Koffein:

Å holde seg unna koffein er også en god måte å stoppe kroppen fra å produsere slim.

9. Bruk av eukalyptus:

Eukalyptusolje kan også tilsettes dampbadet som inhalerer vann. Oljen er veldig effektiv mot avstopping og kan gi deg god lindring i lang tid. Du kan også bruke dem direkte på brystet. Denne viljen hjelper til med å bli kvitt slim raskt.

10. Vaskeklut på ansiktet:

Når du inhalerer via den fuktige kluten, tilfører du i hovedsak mye fuktighet til nesen og halsen. Dette er en gunstig situasjon for å løsne slim og dermed gi lindring.

Oftest årsaker til ekstra slim eller mye. Ta en titt nedenfor.

Ekstra slim er oftest ikke farlig. Imidlertid kan det være en skikkelig plage og gjøre deg ubehagelig også. Noen ganger blokkerer de bihulene og gir anfall. I slike tilfeller kan tykkere slimproduksjon forårsake følgende symptomer som rennende nese, ondt i halsen, nesestopp og sinushodepine. Noen av årsakene til produksjon av overflødig slim inkluderer;

  • Luftveisinfeksjon som influensa og bihulebetennelse. De får deg til å hoste opp slim.
  • Slim er også et resultat av en allergisk reaksjon på kroppen.
  • Å spise krydret mat kan øke risikoen for overflødig slim, og det fører for det meste til en rennende nese.

Noen ganger, selv mindre ting som hyppig blåsing av nesen, kan pusten av tørr luft føre til at det oppdages blod i slimet. Dette blodfargede slimet er brunt, et symptom som er et resultat av en øvre luftveisinfeksjon. Når innsiden av nesen blir irritert og tørr, resulterer det også i blodfarget slim. Dette er årsakene til hva som forårsaker blod i slimet.

Når bør du konsultere lege?

Selv om slim ikke er en alvorlig helsetilstand, kan farget slim sikkert skremme folk ut og vil kanskje oppsøke lege. I noen tilfeller er det også lurt å oppsøke lege.

Bakteriell infeksjon slimfarge ses ofte sammen. Det er en sterk indikasjon på at kroppen din bekjemper et virus eller kan også være at personen er dehydrert. Hoste av farget slim fra lungene er en sterk indikator på en alvorlig bakteriell infeksjon eller annen sykdom som krever en grundig evaluering av en lege.

Årsaker til overdreven slim er ikke og bør ikke bekymre deg. Oftest blir de helbredet på egen hånd. Veldig sjelden signaliserer de noe alvorlig. Hvis tilstanden vedvarer, kan det være lurt å konsultere lege, til tross for hjemmemedisiner og andre medisiner.

Ofte stilte spørsmål:

1. Hva er fargen på bronkitt slim?

Hvitt slim hostes ofte opp med viral bronkitt. Langsomt endres dette fra hvitt til grønt slim, eller noen ganger til gult. Dette er imidlertid ikke en indikasjon på en bakteriell infeksjon.

2. Hva indikerer grå slim?

Grå slim indikerer en purulent neseutslipp. Dette er imidlertid ikke et tegn på bakteriell infeksjon som det er vanlig å tro. Sinusbelastning kan også utløse grå slim.

3. Hva er acid reflux slimfargen?

Acid refluxing kan komme tilbake til spiserøret og deretter inn i strupehodet. Dette forårsaker noen skader og vil føre til at tykt slim hoster opp. Refluksen resulterer også i stemmeendring og alvorlig hoste.

Ansvarsfraskrivelse: Selv om hjemmemedisiner nesten alltid er trygge, er de ikke de eneste medisinene du kanskje vil stole på. Snakk med legen din hvis du tror at problemet vedvarer lenger enn forventet, og hvis du opplever uvanlige symptomer.