Har du en “sand” følelse i øynene? Er de kløende og tørre? Kløende øyne er forårsaket av et allergen eller et fremmedlegeme som kommer inn i øyet og irriterer det. Den naturlige mekanismen i øyet frigjør visse forbindelser for å fjerne objektet fra øyet, noe som fører til rødhet, betennelse og kløe. Mange tyr imidlertid til å gni seg i øynene, noe som bare kan forverre situasjonen. Hvis du lider av noen av disse symptomene, anbefaler vi deg å prøve disse hjemmemedisinene for kløende øyne.

Kløende øyne årsaker, symptomer og hjemmemedisiner

Årsaker til kløende øyne:

Kløende øyne er vanligvis forårsaket på grunn av en allergisk reaksjon på et bestemt stoff. Noen av de viktigste faktorene som bidrar til kløe i øynene er:

 • Støv
 • Pollen
 • Dyr dander
 • Kontaktlinse
 • Øyesminke
 • Såper
 • Tørr øyesyndrom
 • Tørt vær

Symptomer på kløende øyne:

Her er noen av de vanlige tegnene på kløende øyne:

 • Alvorlig kløefølelse i øyelokkene.
 • Rødhet i øynene.
 • Puffete øyelokk.
 • Tørrhet.
 • Sviende følelse.
 • Betennelse i øynene.

Forebygging av kløende øyne:

Hvis du er utsatt for hyppige angrep av kløende øyne, må du ta visse forholdsregler for å unngå langsiktig risiko. Her er noen av de beste tipsene anbefalt av legene:

 • Vær kan bidra til kløende øyne. Det anbefales å holde en luftfukter hjemme for å fukte luften.
 • Unngå alle allergener som bidrar til kløende øyne.
 • Gjør at øyeproduktene dine er hypoallergiske.
 • Sørg for å spise et godt balansert kosthold med gode mengder vitamin A og Omega-3 fettsyrer..
 • Bruk briller når de utsettes for støv eller forurensning.

Fantastiske hjemmemedisiner for kløe i øynene:

1. Bruk kald komprimering:

Kald komprimering

KJØP DET HER

For å berolige øynene, er det ingenting bedre enn å bruke en kald kompress. Bløtlegg en ren klut i iskaldt vann, fjern overflødig vann og legg det på øynene for de beste resultatene og umiddelbare. Dette bør gjøres mange ganger i løpet av dagen for resultatene.

Et anbefalt hjemmemedisin mot kløe i øynene er å bruke en kald kompress. Ved å bruke denne behandlingen kan du umiddelbart lindre kløe og brennende øyefølelse. Du kan også bruke en ren bomullsklut. Den skal oppbevares i kjøleskapet en stund og deretter brukes på øynene i 10 minutter.

2. Kamillevask:

Hjemmemedisiner for kamille for kløende øyne

Et annet beste hjemmemedisin for kløende øyne er kamille -te. Tilbered en kopp kamille te og bring den til romtemperatur. Dette bør brukes til å vaske øynene for å sikre behandling av kløe og hjelpe deg med å få de beste resultatene på en hjemmehjelpende måte. Det bør gjøres 2-3 ganger om dagen til problemet forsvinner.

3. agurk underverk:

Agurk

Agurks anti-irritasjon og beroligende egenskaper gjør den til et perfekt hjemmemedisin for kløe og irritasjon i øynene. Det reduserer også puffiness og problemer med betennelse. Ta ferske skiver agurk og sett i kjøleskap en stund. Dette bør holdes på begge øynene i de neste 10-15 minuttene. Det bør gjøres 4-5 ganger om dagen.

4. Rosewater Fordel:

Hjemmemedisiner for rosevann for kløende øyne

Rosevann er en av de beste hjemmemedisinene for kløe og vanning i øynene. Du kan enten skylle øynene med rosenvann to ganger om dagen, eller du kan bruke det som øyedråper for umiddelbare resultater. Bruk 4-5 dråper i hvert av øynene for ideelle resultater. Det anbefales alltid å bruke ferskt tilberedt rosenvann, i stedet for å bruke kjemisk fylt.

5. Bruk av kald melk:

Kald melk

For kløende øyne er en av de beste hjemmeproduktene å bruke kald melk. En ren bomullsdott kan dynkes i kaldt vann og settes på øynene, noe som gir en avkjølende effekt på øynene og behandler kløen. Dette bør gjøres to ganger om dagen for maksimal fordel.

6. Grønn te:

Grønn te hjemmemedisiner for kløende øyne

Kok to teposer grønn te i vann og bring den deretter til romtemperatur. Bruk destillert vann til å koke teposene. Øynene bør skylles med denne vask to ganger om dagen for å behandle kløen. Det er en av de beste hjemmemedisinene som kan gjøres for å behandle krisen.

7. Ha vann:

vannhjemsmidler for kløende øyne

Å drikke mye vann i løpet av dagen er en annen av de beste løsningene for behandling av kløende øyne. Dette vil hjelpe til med å holde kroppen hydrert. Å drikke 10-12 glass vann vil hjelpe i behandlingen av kløende øyne.

8. Aloe Vera:

Aloe Vera hjemmemedisiner for kløende øyne

Aloe Vera -juice blandet med honning og hyllebærblomst -te og brukes som øyenvask to ganger om dagen for å behandle kløen. De fuktighetsgivende egenskapene til aloe vera og honning kan lindre tørrhet i øynene, som er ansvarlig for kløe. Du rådes til å sjekke fordeler og ulemper ved å bruke dette middelet for øynene dine.

9. Bukkehornkløverfrø Lim inn:

Bukkehornkløverfrø

Bløt bukkehornkløverfrøene i ca 10 timer, og bruk dem deretter til å lage en glatt pasta. Påført øynene de neste 20 minuttene. Vask av pastaen med kaldt vann. Følg den to ganger for maksimale resultater.

Øynene er de mest følsomme delene av kroppen. De er svært utsatt for lett skade. Du må være forsiktig før du prøver disse hjemmemedisinene for kløende øyne, da noen eller alle disse ingrediensene ikke passer din tilstand. Ingen av disse behandlingene er godkjent av leger og er enkle hjemmemedisiner fra gammel skole. Det anbefales å ta en leges råd for å lære om positive og farer ved disse metodene.

Vanlige spørsmål:

1. Hva er tørre øyesyndrom?

Et tørt øyesyndrom, som navnet indikerer, er en tilstand der det er liten eller ingen smøring i øyet. Dette kan forårsake alvorlig irritasjon og kløe i øynene, spesielt når du blinker dem. Tørre øyne behandles med spesielle smøremiddeldråper som fukter øynene dine. Uaktsomhet av dette syndromet kan føre til arrdannelse i øynene og tap av syn.

2. Hvorfor klør øyehjørnet ofte?

Kløende hjørner i øyet er mest sannsynlig en allergisk reaksjon på noen produkter. Det kan også indikere tørrhet i området. Hvis du ofte opplever dette problemet, må du avstå fra å gni øynene dine, noe som bare kan forverre symptomene. Bruk en ren, fuktig klut for å myke opp området og få beroligende lindring fra kløen. En lege kan også anbefale visse øyedråper for å håndtere tilstanden.

3. Hvorfor klør det i øynene om natten?

Selv om det ikke er noen spesiell grunn til hvorfor dette skjer, kan mange faktorer som forlenget skjermtid, tørrhet i luften, blåser i rommet føre til kløende øyne om natten. Hvis du bare opplever dette problemet om nettene, må du analysere årsaken og prøve å unngå det. Men hvis kløen fortsetter om morgenen, skyldes det mest sannsynlig allergi.