Et av de mest utfordrende problemene mange leger og pasienter over hele verden står overfor i en forkjølelse! Ja! Om enn en enkel infeksjon, kan en forkjølelse få deg til å føle at du ligger på dødsleiet. De fleste reseptfrie medisiner undertrykker forkjølelse i noen timer, men gir deg også mange bivirkninger. Heldigvis for oss er det mange naturlige hjemmemedisiner for hoste og forkjølelse, som er trygge og effektive. Les videre for å lære hvordan du bruker dem.

hjemmemedisiner for hoste og forkjølelse

Årsaker til forkjølelse og hoste:

Både forkjølelse og hoste er forårsaket av en mikrobiell infeksjon, vanligvis et virus som kalles Rhinovirus. Her er noen av de viktigste faktorene som er ansvarlige for spredningen av denne infeksjonen:

 • Deling av personlige gjenstander.
 • Fysisk kontakt.
 • Spyttdråper.
 • Toalettseter.

Forkjølelse og hoste kan også forårsakes som en allergisk reaksjon på været, kald mat eller drikke, pollen og andre allergener.

Symptomer på forkjølelse og hoste:

Dette er de vanlige tegnene som en infisert person lider av forkjølelse og hoste:

 • Rennende eller tett nese.
 • Sår hals.
 • Vedvarende hoste.
 • Nesetetthet.
 • Kroppssmerter, leddsmerter.
 • Kontinuerlig nysing.
 • Feber, vanligvis lav karakter.
 • Generell sykdom.
 • Tap av Appetit.

Forebygging av forkjølelse og hoste:

Det er veldig vanskelig å forhindre forkjølelse og hoste, spesielt hos barn. Imidlertid kan du sikkert redusere frekvensen ved å følge disse enkle forholdsreglene:

 • Oppretthold streng personlig hygiene.
 • Ha antimikrobielle servietter og rensemiddel tilgjengelig. Rengjør alle overflater som dørhåndtak, bord eller skrivesaker hvis de deles.
 • Vask hendene med såpe for å ødelegge infeksjoner som forårsaker bakterier.
 • Unngå kontakt med mennesker som er smittet.
 • Ikke send avdelingen din til skolen hvis de er forkjølet for å forhindre at den sprer seg til andre.
 • Spis en vitamin C -rik mat for å styrke immunsystemet.

Naturlige midler mot hoste og kulde:

Nedenfor er noen av de enkleste, men effektive DIY hjemmemedisinene for kald hoste:

1. Hvitløk for hoste og kulde:

Hvitløk for hoste og kulde

En av de beste hjemmemedisinene mot hoste og forkjølelse er hvitløk. Det er et antiviralt, antibakterielt og soppdrepende element kan gjøre underverker for helsen din. Man kan bruke hvitløk ved å juicere den ut og sakte konsumere litt om gangen. Annet enn dette er den beste måten å bruke hvitløk til å behandle forkjølelse på å steke den med litt ghee eller smør og konsumere den. Det tar også vare på din immunitet siden kroppen på dette tidspunktet er utsatt for forskjellige sykdommer. Man kan til og med bruke hvitløk i sitt daglige måltid for å sikre en rask restitusjon.

2. Ingefær:

Ingefær

En gammel kinesisk metode uttalte bruk av ingefær for å kurere forkjølelse og rennende nese, og det samme gjelder kunnskapen i indisk Ayurveda. Ingefær er en kjent tradisjonell metode som er kjent for å kurere hoste og forkjølelse umiddelbart, og for dette er den beste måten å foreslå en varm dampende kopp ingefærte til tider blandet med litt sitron og honning. Ikke bare smaker den fantastisk, egenskapene holder deg frisk og åpner den blokkerte nesepassasjen.

3. Eukalyptus Innånding:

Eukalyptus

Eukalyptus er i hovedsak plante, kjent for tannkjøttet og oljene og tømmeret, men det kan komme som en overraskelse hvordan innånding av eukalyptus kan hjelpe deg med å lindre overbelastet bryst og løpende nese. Når vi sier inhalere eukalyptus, mener vi ikke selve planten, men alt vi trenger er noen dråper av den essensielle oljen. Hell noen dråper eukalyptusolje over en kokende vannflate, og dekk hodet med et håndkle for å skape en hjemmespa -situasjon der du bøyer deg over vannoverflaten og puster inn dampen. Dette er en veldig effektiv hjemmemedisin mot hoste og forkjølelse.

4. Saline nesespray:

Saltvann nesespray

Salt er den beste hjemmebehandlingen for forkjølelse og hoste, som kan ødelegge de virale patogenene. I løpet av de kalde dagene er kroppen vår svak da vi mister immunsystemet. Saltet i kroppen vår på dette tidspunktet vil hjelpe oss å bekjempe viruset og skadelige fremmedlegemer. Selv om vi ikke kan konsumere salt i en håndfull, er dette en effektiv måte for hvordan du kan kurere deg selv. Den beste metoden er å lage en fortynnet løsning av salt og natron blandet med vann og deretter brukes i en nesespray for å spraye den i nesen. Saltvannet er også kjent for å åpne dine blokkerte passasjer.

5. Honning kurerer hoste og kulde:

honningkur hoste og forkjølelse

Honning er det beste hjemmemedisinen mot forkjølelse og hoste, brukt i mange hjem siden uminnelige tider. Det sies å ha en antioksidant og antibakteriell egenskap som hjelper deg med å berolige en irritert hals og dermed hjelpe deg med å lindre deg selv fra irritasjonen. Man kan enten bruke honning direkte eller bruke den i form av en pastill. Dette er også en av de beste hjemmemedisinene for alvorlig forkjølelse og hoste hos barn.

6. Væskeinntak:

væskeinntak

Solid inntak er et must for din svake kropp på dette tidspunktet, men en ting som bør opprettholdes og holdes konstant er væskeinntaket i kroppen din, som vil bidra til å holde halsen varm og kløefri, en annen grunn til at hosten kan være overdrevet. For å unngå tørr kløende hals er vanligvis kyllingsuppe, vann, juice og energidrikker den beste effektive måten. Avstå fra kalde eller varme drikker som kalde drikker og varm kaffe som kan virke som et vanndrivende middel og dehydrere deg.

7. Astragalus:

Astragalus

Fra den kinesiske tradisjonen var Astragalus -røtter kjent for å virke som en eliksir for den svekkede kroppen. Dette har antibakterielle, soppdrepende og antioksidantegenskaper som holder kulden i sjakk mens astragalus virker på kroppen din for å holde immunitetsskjoldet sterkt og beskyttende. Selv om man kan kjøpe reseptfrie kapsler, er den beste måten å lage en suppe fra de kokte røttene til astragalus og konsumere den. Astragalus er en av de beste naturlige urter for hoste og forkjølelse.

8. Hyllebær:

EldsteBerry

Selv om navnet antyder en frukt, er hyllebær i hovedsak en urt som ofte brukes til å kurere forkjølelse og tørr hoste. Det virker også mot å skape et sterkt immunsystem. Enten juice det eller bruk butikkkapte kapsler. Det er en av de mest effektive naturlige hjemmemedisinene mot hoste og forkjølelse.

9. Se hva du inntar:

se hva du inntar

På grunn av et vaklende immunsystem, er den riktige andelen næringsstoffer et must for kroppen, og med antioksidanter som bær og vitamin C som inneholder appelsiner og lime, må man sørge for at proteininntaket i kroppen er tilstrekkelig. Vitamin D er også et sterkt krav. Derfor er listen over mat som bør være et must på listen egg, tofu, meieriprodukter, kjøtt og en hel masse grønnsaker. Noen ganger kan noen krydder og urter også virke.

10. Dampinnånding:

Dampinnånding hjemmemedisiner for hoste og forkjølelse

Hjemmemedisiner for hoste og forkjølelse inkluderer det første og fremste trinnet med dampinnånding for å drive tett nese. Tykk slim på nesehulen ved dampinnånding myker opp den gjenstridige slimen og letter den slik at litt blåsing kan avlaste nesepassasjen. Du kan ofte tilsette et par dråper essensiell rosmarin eller lavendelolje i det kokte vannet for ekstra pleie.

11. Morgendrikk:

morgen drink

Start dagen med kulde og influensa med et lunkent glass vann, en spiseskje honning og en limepresse. Honning har alltid blitt sett på som en naturlig helbreder, og bruk av lime eller sitron beriket med antioksidanter kan hjelpe deg med å løsne trengsel. Det varme vannet i seg selv er en mirakelarbeider og trøster for de kalde og influensadagene.

12. Hellig basilikum og honning:

hellig basilikum og honning

Hellig basilikum, også kjent som Tulsi, brukes som en eldgammel alternativ medisin mot hoste og forkjølelse. Kløe eller ømhet kan lett fjernes ved å bruke hellig basilikum i en teskje honning. Hellig basilikum kan kjøpes fra din nærliggende botanikk eller ganske enkelt fra en lokal matbutikk.

13. Gurgle:

Gurgle hjemmemedisiner mot hoste og forkjølelse

Hjemmemedisiner for forkjølelse og hoste inkluderer også gurgling som en av de viktige teknikkene for å berolige sår hals mens du holder brystet og halsen tett og varm. Vanlig varmt vann muligens blandet med litt salt eller ingefæroljedråpe eller til og med ondt i halsen vil hjelpe deg med å roe halsmuskulaturen slik at de kan åpne seg mens natrium faktisk kan hjelpe til med å redusere smerte og hevelse.

14. Peppermynte reduserer kulde og hoste:

peppermynte reduserer hoste og forkjølelse

Peppermynte kan fås i form av urteolje eller bare ved å knuse mynteblader og tilsette det i gurglevannet ditt. Mint er et naturlig kjølemiddel og kan avkjøle den smertefulle røde hevelsesfølelsen i halsen mens du åpner de overbelastede hulrommene slik at du kan puste inn friskt og fritt.

15. Baking Soda Nasal Spray:

natron nesespray

Lag en rask nesespray med natron og sørg for å fortynne den godt nok med vann for å gjøre løsningen vannaktig. Bruk nå en nesesprøyte eller dukkert for å spraye noen inn i nesehulen, på en slik måte at nesestopp kan løsnes og derved tillate luft å passere fra nesehulen. Etter å ha brukt dette hjemmemedisinen kan ingen si at det ikke er bra, bare si at det er en utmerket behandling for forkjølelse og hoste.

16. Kanel te:

kanelte

Hjemmemedisin mot forkjølelse og hoste vil også be deg om å ha en dampende kopp kanelte. Alt som er varmt og tett, vil legge til lindring i det overbelastede brystet, sannsynligvis en av grunnene til at te brygget i kanel vil hjelpe deg med å holde deg varm mens du lindrer ondt i halsen og kontrollerer hosten. Kanel er også antiinflammatorisk i naturen som sannsynligvis kurerer din hovne hals.

17. Brandy:

Brandy

Dette er spesielt et middel for de eldste som lider av forkjølelse og hoste. Brandy kan ikke betegnes som en direkte kur mot forkjølelse og hoste, men litt varme i løpet av denne tiden vil definitivt gi lindring i det overbelastede nesehulen. Start med en enkel duft som fjerner nesepassasjen, og nyt deretter en god drink.

18. Ekstra puteomsorg:

Ekstra pleie av puter

Under en sterk forkjølelse og influensa ville det å legge seg på puten ofte blokkere den jevne luftpassasjen gjennom nesehulen, noe som gjør det vanskelig å puste. Det er derfor det alltid anbefales at du støtter hodet litt opp ved å bruke et annet sett med puten, slik at den skrånende nakken kan tillate fri pust uten å blokkere nesen. Dette er en av de beste måtene å bli kvitt forkjølelse.

19. Behandling av kyllingsuppe for forkjølelse og hoste:

kyllingsuppe behandling for hoste og forkjølelse

Forkjølelse og influensa er alltid ledsaget av feber og vondt i kroppen. På dette tidspunktet er en aromatisk bolle med kyllingsuppe med myke rashers som flyter i den akkurat det du savnet hele tiden. Kylling er ikke bare nyttig for å gjenvinne styrken din på dette tidspunktet, men også nyttig for ondt i halsen. Ingenting en varm bolle med suppe ikke kan fikse. Kyllingsuppe er det enkleste og beste hjemmemedisinen mot hosten.

20. Dampgni:

VapoRub

KJØP DET HER

Et vanlig husstandsnavn, dampgni kan ofte hentes fra den nærliggende medisinen eller medisinsk butikk. Myntesmaken til denne medisinske gelen kan lett åpne opp blokkerte eller overbelastede passasjer. Påfør denne gelen på brystet eller pannen din, og la piffen til den myntede gelen gjøre sine underverk på deg. Det gir definitivt lindring av forkjølelse og hoste.

21. Luftfukter:

Hjemmemedisiner for luftfukter for hoste og forkjølelse

Hold luften rundt deg varm, slik at kulden utenfra ikke kan forverre situasjonen for deg. En luftfukter eller romvarmer som fungerer på rommet ditt vil holde omgivelsene tette og komfortable. Selv om det ikke direkte vil hjelpe deg med å kurere forkjølelse og hoste, vil det sikkert hjelpe deg med å holde deg borte fra ytterligere sjanser for å bli kald..

22. Urtepleie:

Urtepleie

Bruk urter i det daglige kostholdet ditt, slik at det kan berolige innsiden og samtidig hjelpe deg med å gjenvinne styrken din. Bruk urter som rosmarin, timian, persille og til og med koriander, alt hakket og terninger i hverdagen din. Urter er alltid et av de beste og naturlige hjemmemedisinene for hoste og forkjølelse, og som også er veldig nyttig for helsen din.

23. Varm kokosoljemassasje:

varm kokosoljemassasje

Hjemmemedisiner mot forkjølelse og hoste kan også være i form av en god varm oljemassasje, spesielt i brystområdet. Den varme kokosnøttoljen holder innsiden varm og massasje hjelper til med å åpne opp for at pusten din kan hjelpe. Av de flere hjemmemedisinene mot hoste og forkjølelse, er det det mest effektive hjemmemedisinet.

24. Indisk stikkelsbær:

indisk stikkelsbær

Indisk stikkelsbær eller som vi kaller det amla er beriket med vitamin C, en stabil kilde til antioksidanter som hjelper deg med å bygge opp immunsystemet ditt, samtidig som det hjelper deg med å kurere ondt i halsen og hevelse. Etter å ha brukt stikkelsbær kan du kjenne at det er fritt i halsen og nesen. Noe som betyr at det kan kontrollere forkjølelse og hoste.

25. Jaggery for å hjelpe mot kulde og hoste:

jaggery for å hjelpe mot forkjølelse og hoste

Jaggery, når det blandes i en løsning med svart pepper og spisskummen kan være et godt middel mot ondt i halsen og forkjølelse. Bland det godt med vann og hold brystet varmt og fritt for overbelastning. De antivirale egenskapene til denne blandingen kan gi beroligende lindring fra infeksjonen.

Er du overrasket over å lese om disse enkle hjemmemedisinene mot forkjølelse og hoste? De fleste ingrediensene er tilgjengelige på kjøkkenet ditt, noe som gjør dem til en av de mest økonomiske metodene for å behandle dette problemet. For å være veldig ærlig, er det ingen spesifikke medisiner som kan behandle forkjølelse og hoste som følger med det. I stedet for å gå for medisiner med høy effekt som bare undertrykker symptomene eller induserer søvn, kan du prøve disse naturlige helbredelsesmetodene.

Vanlige spørsmål:

1. Hvor lenge varer en forkjølelse og hoste vanligvis?

Vanlig forkjølelse og hoste varer vanligvis i en uke eller 7 dager. Det er et resultat av en virusinfeksjon, som ikke kan behandles med antibiotika. Du kan imidlertid få lindring av symptomene ved å prøve disse naturlige rettsmidlene hjemme. Hvis situasjonen ikke blir bedre selv etter en uke, anbefales det å oppsøke lege.

2. Hvorfor er skolebarn mer utsatt for forkjølelse??

Barn under 6 år, spesielt de som går på skolen, har større risiko for å bli forkjølet. Fysisk kontakt, deling av varer, mangel på bevissthet om personlig hygiene bidrar til disse angrepene. Du kan redusere hyppigheten av forkjølelse ved å styrke immunsystemet med næringsrik mat. Med alderen reduseres risikoen for forkjølelse.

3. Hvorfor blir jeg rådet til å bli hjemme under forkjølelse og hoste??

Grunnen til at du blir bedt om å ta en pause fra jobben er på grunn av forkjølelse og hoste er smittsom. Det sprer seg lett fra person til person. Spesielt i lukkede rom som arbeidsstasjoner, skoler eller kinoer er sjansene for sammentrekninger store. For dine kollegers, venners og dine kjære trivsel er det bedre å holde seg innendørs til symptomene avtar.