Leder du et liv med smerte? Er hvert skritt du tar deg bekymret? Ikke bekymre deg! Vi er her for å hjelpe deg med å nyte et smertefritt liv med noen få velprøvde hjemmemedisiner for fotpine. Før vi fortsetter med dem, la oss først forstå hva som forårsaker denne irriterende smerten og hvordan det påvirker deg på lang sikt! En vond fot oppstår når nervene inne i foten er anstrengt på grunn av overforbruk eller traumer. Mangel på skikkelig støtte eller brå bevegelser kan føre til kjedelig og uutholdelig smerte i foten, noe som kan begrense bevegelsene dine. Før du kommer inn i en smertestillende middel, kan du prøve disse fantastiske føttene som er trygge og effektive for å helbrede foten din.

Hjemmemedisiner for fotpine

Innholdsfortegnelse:

 • Årsaker til fotpine
 • Symptomer på fotpine
 • Forebyggende metoder for fotpine
 • Hjemmemedisiner for føtter
 • ofte stilte spørsmål

Årsaker til fotpine:

Her er noen av de vanligste årsakene til fotpine:

 • Achilles tendinitt.
 • Brudd.
 • Flate føtter.
 • Gikt.
 • Inngrodde tånegler.
 • Senebetennelse i foten.
 • Diabetisk nevropati.
 • Leddgikt.
 • Beininfeksjoner.
 • Kalsiummangel.
 • Svulster.
 • Bunioner.
 • Åreknuter.

Symptomer på fotpine:

Så, hvordan føles det å ha smerter i føttene? Her er noen av de vanlige symptomene som mange opplever:

 • Alvorlige smerter i foten.
 • Begrensede bevegelser.
 • Hevelse i føtter, på grunn av traumer eller betennelse.
 • Stivhet i leddene.
 • Brennende følelse i foten.
 • Vanskeligheter med å gå eller utføre aktiviteter.

Forebyggende metoder for fotpine:

Følg disse enkle metodene for å forhindre at fotpine tar kontroll over livet ditt:

 • Aldri legg for mye press på foten din. Det kan skade det underliggende vevet.
 • Hvis du tidligere har hatt skader eller traumer i foten, må du være forsiktig med bevegelsene dine.
 • Invester i riktige sko med god demping.
 • Du kan prøve å bruke gelputer under føttene for å støtte dem.
 • Utfør målrettede øvelser for å styrke fotmuskulaturen.

Topp 9 hjemmemedisiner for føtter:

 1. Varm / kald behandling
 2. Epsom salt
 3. Isterapi
 4. kajennepepper
 5. Eterisk olje
 6. Peppermynte
 7. Sennepsfrø
 8. Salvie
 9. Massasje

Hjemmemedisiner for å lindre ømme føtter:

1. Alternativ varm / kald behandling:

hjemmemedisiner for smerter i føttene

KJØP DET HER

Dette er en behandling som hjelper til med å forbedre blodstrømmen til foten og dermed behandler smerter. Den kalde behandlingen hjelper til med å redusere betennelsen i det berørte området.

Hvordan å bruke: Fyll to bøtter med varmt vann i den ene og kaldt vann i den andre. Dypp foten i varmt vann i 3-4 minutter og deretter i kaldt vann i de neste 10 sekundene. Dette bør gjentas 3-4 ganger. Man kan følge det samme med en varmepute og en iskompress.

2. Epsom Salt Wonders:

Epsom Salt Wonders

KJØP DET HER

For umiddelbar lindring av smerter i foten, er Epsom salt soak et perfekt hjemmemedisin å bruke. Det slapper av musklene for å få lindring fra smerten. Ta et kar med varmt vann med 2-3 ss Epsom salt i. Bløtlegg i 15 minutter og tørk deretter etterfulgt av påføring av en fuktighetskrem.

Se mer: Fordeler med Epsom Salt

3. Isterapi:

hjemmemedisiner for smerter i føttene

Ta en plastpose fylt med is og bruk den til fots gjennom et håndkle. Isen vil i stor grad bidra til å redusere betennelsen i føttene som forårsaker smerten. Dette bør gjøres i 10 minutter, men flere ganger om dagen.

4. Fordeler med cayennepepper:

Fordeler med Cayenne Pepper

Capsaicin i cayennepepper er det som hjelper til med å forbedre blodstrømmen i kroppen, inkludert foten. Det lindrer også belastningen på musklene. Du kan forberede en fotoppbløt med varmt vann og cayennepepper og bruke den daglig i 10-15 minutter, eller strø litt cayennepepperpulver på føttene før du bruker sokker for å holde føttene varme og avslappede.

5. Essensielle oljer:

Bruk av eteriske oljer

Ta noen dråper peppermynte, rosmarin og eukalyptusolje i en bolle med varmt vann og bløtlegg føttene i den en stund. De essensielle oljene vil sikkert hjelpe med å slappe av musklene og lindre smerten. Det bør gjøres i 10 minutter hver dag til problemet forsvinner helt.

Forholdsregler: Enkelte essensielle oljer som rosmarin, oregano, peppermynte, basilikum, salvie og enebær antas å gi tidlige sammentrekninger av livmoren. Det er bedre å unngå dem.

6. Peppermynte:

Peppermynte

Ta en kopp peppermynte te hver dag eller kamille for å lette musklene og behandle smerten ikke bare i foten, men forskjellige andre deler av kroppen. I tillegg til å tilby god komfort, fungerer Peppermynte -te også som en god fotsug. Du kan legge 2 teposer til et kar med varmt vann og suge foten for umiddelbar lindring.

7. Sennepsfrø:

Sennepsfrø

Sennepsfrø reduserer betennelse, hevelse og smerte ved å forbedre blodsirkulasjonen. Lag en pasta av frøene og tilsett dem i varmt vann. Dette bør brukes til fots i 15-20 minutter hver dag for å få maksimale fordeler ved behandling av smerter i foten.

8. Salvie:

Salvie

Ta noen salvieblader og kok det med litt eplecidereddik. Dette skal la det småkoke i ca 10 minutter. Bløtlegg en vaskeklut i denne væsken og påfør den godt på foten mens du trykker den forsiktig for å kurere smerten. Sage’s anti-svette- og soppdempende egenskaper kan gi stor lindring fra kløe og smerter på grunn av infeksjoner.

9. Få en massasje:

hjemmemedisiner for smerter i føttene

En forsiktig massasje på føttene med litt olivenolje av god kvalitet blandet med litt feddolje kan virkelig hjelpe i behandlingen av smerter ved å slappe av muskelspenningen og forbedre blodstrømmen til regionen. Gjør det hver dag for maksimal effekt på krisekuren.

Forholdsregler: Hvis du er gravid, må du ta en legens råd før du får massasje. Belastning av trykkpunktene kan stimulere til tidlig fødsel eller til og med aborter.

Nå som du har lært om disse naturlige hjemmemedisinene for fotpine, er det på tide å prøve dem for rask smertelindring. Siden disse metodene bruker sikre ingredienser, trenger du ikke nøle med å prøve dem, med mindre du ammer, er gravid eller tidligere har hatt allergiske reaksjoner. Vær oppmerksom på at disse metodene bare er for å tilby deg midlertidig lindring og ikke kan brukes som erstatning for medisinske behandlinger og behandlinger. Hvis du opplever alvorlige smerter i mer enn en uke, må du gå til lege og få en grundig kontroll!

Se mer: Arm smerter årsaker og symptomer

Ofte stilte spørsmål:

1. Hva er “flate føtter”? Hvordan påvirker det meg?

Et flatfoot syndrom er en tilstand der fotsålen kommer i full kontakt med bakken. Dette kan skje på grunn av genetikk, trykk på foten din eller til og med feil fottøy. Selv om flate føtter er en vanlig tilstand hos mange mennesker, kan det gi deg akutte smerter når de utsettes for press. Å stå lenge eller gå en stund kan belaste foten. Du må investere i riktige show med høyde for å håndtere dette problemet.

2. Kan jeg trene på foten når smertene fortsatt vedvarer?

Nei! Du må aldri belaste foten når du har det vondt. Å utføre øvelser i løpet av denne tiden kan ytterligere skade vevet ditt og føre til et kronisk fotproblem. Du må følge R.I.C.E teknikken for å få smerter. Hvile, is, kompresjon og høyde! Når smerten din har avtatt, kan du sakte utføre øvelser med riktig støtte.

3. Hvordan velger jeg riktig fotklær for å håndtere smerten min?

Når det gjelder å velge riktig fottøy, finnes det ingen størrelse som passer alle! Du må legge vekt på komfort og støtte fremfor stil og design. Sørg for å prøve skoene dine før du kjøper dem. Sålene må være myke og få deg til å føle deg komfortabel. Gå en stund for å vite hvordan det føles å ha dem på. De må verken være for stramme eller for løse. Å legge til gel- eller minneskumplater kan forbedre opplevelsen din enda bedre.