Höjd spelar en viktig roll för att varje person ska ha en bra personlighet. Att vara lång gör dig mer attraktiv och alla vill vara långa. Även om det med rätta kan sägas att höjden beror på genetik, skulle det vara felaktigt att säga att en person med korta föräldrar inte kan bli högre än genomsnittet och över det finns det grönsaker som hjälper dig att växa längre. Ja, grönsaker ger inte bara kroppen viktiga näringsämnen utan hjälper också till att öka utsöndringen av tillväxthormoner som hjälper dig att växa längre.

I den här artikeln kommer vi att ge dig en lista med 10 sådana magiska grönsaker som kan få dig att växa längre. Ja, vanligtvis slutar vår höjd att öka efter puberteten, men det finns grönsaker som kan hjälpa dig att växa några centimeter även efter det.

Grönsaker som hjälper dig att växa högre effektivt

Hur grönsaker kan hjälpa till med höjdtillväxt?

De flesta höjdproblem orsakas av brist på rätt kost och näring. För att bli lång behöver man en tillräcklig mängd vitaminer och mineraler för att multiplicera celltillväxt och lägga till styrka i benen. Grönsaker är en naturlig källa till dessa näringsämnen som kan hjälpa dig att växa längre.

 • Vissa grönsaker som grönkål, gröna, spenat ger kalcium och vitamin K, som behövs för att stärka din benstruktur och stödja höjdtillväxt.
 • Stärkelsehaltiga grönsaker som potatis, rödbetor, etc. ger kolhydrater som krävs för tillväxt av nya celler i kroppen.
 • Baljväxter som bönor ger zink och kalium till kroppen, vilket förhindrar tillväxtstörningar.

Med hjälp av vissa grönsaker som påverkar utsöndringen av vissa specifika hormoner i din kropp kan du lura din genetik för att få ytterligare några centimeter. Kolla in den här höjden som ökar grönsakerna som ger maximal effekt när de konsumeras under puberteten.

1. rov:

Kålrot för att öka höjden

Kålrot är en typ av växtrot som växer under jorden. Tidigare växte kålrötterna bara i de tempererade regionerna, men numera är de lätt att hitta överallt. Dessa grönsaker för att öka höjden har visat sig vara en rik källa till naturligt tillväxthormon. Regelbunden konsumtion av rovor i olika former, till exempel blandade grönsaker, nyligen extraherad rapsjuice eller gravies, ska öka din totala tillväxt inklusive din höjd. Bortsett från detta är rovorna rika på viktiga vitaminer, mineraler, proteiner, fibrer och fetter, som alla är lika viktiga för att driva tillväxtprocessen.

2. Bok Choy:

Bok Choy -grönsak för att växa höjd

Detta är en mängd kinesisk kål som hjälper dig att växa längre eftersom den är full av mineraler, vitaminer, fibrer och kolhydrater. Att inkludera Bok Choy i din mat leder till stimulering i produktionen av tillväxthormoner i din kropp och hjälper dig därmed att växa längre. Det anses därför vara en av de bästa grönsakerna för höjdväxt.

3. Bönor:

Bönor att växa längre

Inkludera bönor i din kost som en del av kokta grönsaker, i kombination med andra grönsaker eller grönsallad för att stimulera produktionen av GH i din kropp. Bönor är grönsaker för att öka höjden som är fyllda med kostfiber, folat, proteiner och kolhydrater, vilket gör dem till hälsosam mat. Betrakta bönor som en av de bästa grönsakerna som ökar höjden.

4. Rabarber:

Rabarber växer lång

Rabarber är en typ av ört som växer från kraftiga rhizomer. Att konsumera denna örtväxt i antingen kokt eller rå form, tre till fyra gånger i veckan skulle öka utsöndringen av tillväxthormoner i din kropp. Ett intressant faktum om Rabarber är att det anses vara en frukt i USA. Förutom tillväxten i höjd, hjälper denna ört också till att bekämpa diabetes.

5. Okra:

Okra grönsak för att öka höjden snabbt

Denna grönsak som är mer känd som damfinger är full av vitaminer, fibrer, kolhydrater och mineraler och har mycket näringsvärde. Näringsämnena inuti okra kan effektivt stimulera tillväxten av nya celler och lägga till extra centimeter till din höjd. Dessa grönsaker som hjälper dig att växa har också det klibbiga tuggummiet inuti okra som ett laxermedel och hjälper till med god matsmältning. Så, vad väntar du på, börja konsumtionen av okra för att växa vertikalt.

6. Spenat:

Spenat för att höja höjden snabbt

Popeye, sjömannen, älskade spenat och det borde du också !! Denna gröna, gröna grönsak som är infödd i centrala och västra Asien, är ett kraftverk av vitaminer, järn, fibrer och kalcium. Spenat stimulerar tillväxthormonerna i din kropp, vilket resulterar i höjdökning. Dessutom hjälper detta också till att kroppen fungerar korrekt genom att förse den med alla viktiga näringsämnen. Det är lågt i kalorier, vilket hjälper till att bibehålla vikten förutom att öka höjden.

7. Broccoli:

Broccoli ökar höjden snabbt

Broccoli, grönsaker som hjälper dig att växa, är en mycket rik källa till askorbinsyra som är vitamin C, järn, fibrer och antioxidanter. Denna grönsak kan öka de lediga tillväxthormonerna i din kropp och hjälpa till att växa snabbare. Broccoli är också ett effektivt anti-cancermedel och ger motståndskraft mot din kropp. Det bästa sättet att konsumera broccoli är att ånga eller blanchera det och tillsätt det i en sallad. Att förbereda brocolli -mandelsoppa är också ett av de godaste och hälsosammaste sätten att konsumera broccoli.

8. Ärtor:

Ärtor för att öka höjden snabbt

Ärtorna är fyllda med en mängd olika mineraler, vitaminer, proteiner, fibrer och lutein som stöder tillväxt. Det är också rikt på vitamin K, vitamin C och folat som hjälper till att bygga ny cellstruktur och ökar immuniteten. Det ger god muskeltillväxt och stärker kroppen. Ärtor tillhör familjen baljväxter och har underbara fördelar för höjdtillväxt när de tas regelbundet.

9. Brysselkål:

Brysselkål att bli lång

Brysselkål är grönsaker som hjälper dig att växa och tillhör kålfamiljen. Det är en stor källa till alla kostbehov som initierar och främjar tillväxt, inklusive mineraler, vitaminer, protein, fibrer och järn. Det antas också ha anti-cancer egenskaper på grund av närvaron av antioxidanter som bekämpar fria radikaler. Konsumera brysselkål i rå form i sallader, soppor eller i halvkokt form upp till tre till fyra gånger i veckan för att stimulera syntesen av tillväxtfrämjande hormoner i din kropp som har ett direkt inflytande på att öka din kroppshöjd.

[Se mer: Övningar för höjdökning hemma]

10. Collard Green:

Collard gröna grönsaker för att växa höjd snabbt

Detta är en växt som tillhör en botanisk grupp som kallas Acephala. Detta odlas främst i delar av USA, Brasilien och Portugal. Den är rik på näringsegenskaper och hjälper till att öka nivåerna av vitamin C, vitamin K och lösliga fibrer i kroppen. Detta är en av de bästa grönsakerna för höjd tillväxt.

Vi hoppas att du nu kommer att börja uppskatta dessa grönsaker som hjälper dig att växa som inte bara hjälper dig att bli långa utan också hjälper dig att leva ett hälsosamt, sjukdomsfritt liv. Grönsaker är kraftstationer för näringsämnen, och istället för att förlita sig på konstgjorda tillskott rekommenderas att konsumera grönsaker för en naturlig odlingsprocess regelbundet.

Så nu vet du vilka grönsaker som ska utgöra en del av din kost för att växa vertikalt. Att vara kort i höjd är inget brott och är helt okej, men samtidigt ska du inte skylla på naturen för att hålla dig kort. Det finns grönsaker som hjälper dig att bli högre, och du måste anstränga dig uppriktigt för att se att du får en positiv förändring i din längd. Dela med oss ​​vilka grönsaker som hjälpte dig att få höjd och dela också ditt favoritrecept med våra läsare.

Vanliga frågor och svar:

Q1. Hjälper det att äta grönsaker dig växa längre?

Sv: En hälsosam kost är avgörande för korrekt tillväxt av längd och vikt hos en person. Faktum är att det finns vissa mörka bladgrönsaker som stimulerar tillväxthormonet och ger en extra fördel att växa vertikalt. Detta beror på att de mörka bladgrönsakerna som spenat, senap, grönkål, broccoli, etc. är rika på kalcium, som är huvudkomponenten i benmineralen i vår kropp. Således kommer att äta dessa grönsaker inte bara stärka benen utan också stödja tillväxten.

Q2. Vilka grönsaker hjälper dig att växa längre?

Sv: Vanligtvis hjälper de gröna bladgrönsakerna som är rika på kalcium i tillväxt och förstärkning av ben och hjälper också till att växa längre. Följande är listan över några av de grönsaker som hjälper dig att växa längre:

 • Mörkgröna bladgrönsaker som spenat, senap, grönkål, collard, etc.
 • Växtbaserade proteinkällor som bönor och ärtor
 • Stärkelsehaltiga grönsaker för att ge energi att växa, såsom sötpotatis, rödbetor, potatis, etc..

Q3. Hjälper morötter dig att bli högre?

Sv: Morötter är en rik källa till vitamin A som hjälper till att producera ett protein som hjälper till att öka höjden. Ha det som en sallad eller drick saften av det eller gör en sabji eller dessert, det finns många sätt på vilka morötter kan ingå i vår dagliga kost.

[Se mer: Dricksvatten som kan hjälpa till att bli lång]

Q4. Vad är Growth Spurt? Hur utlöser du en tillväxtspurt?

Sv: Under tillväxtspurten produceras olika hormoner, inklusive tillväxthormonerna, i en stor mängd, och därmed accelereras tillväxten. Följande är några av de beprövade sätten att utlösa tillväxtspurt:

 • Förlora kroppsfett
 • Intermittent fasta
 • Minskning av sockerintaget
 • Undvik att äta före sänggåendet
 • Högintensiv träning
 • Tar kosttillskott som arginin, beta-alanin, etc..

Q5. Hur kan jag växa längre efter puberteten?

Sv: I allmänhet smälter benen i våra ben efter puberteten, och därför är det allmänt tänkande att höjdtillväxten stannar efter puberteten. Detta är dock inte detsamma som ryggraden, och de kan fortfarande växa även efter puberteten. Så om du äter ordentligt och regelbundet tränar fokuserade asanas som tar hand om ryggraden kan man fortfarande växa längre efter puberteten.

Grönsaker för att öka din höjd