Hår är en viktig del av kroppen. Det förstärker vår skönhet. Och alla gillar att ha vackert och tjockt hår. Men miljöförhållanden som föroreningar, stress, dålig livsstil och kostvanor kan orsaka håravfall. Att tappa några hårstrån dagligen är normalt men när håravfallet överstiger blir det huvudvärk och vi börjar testa olika produkter och börja använda flera lösningar för att kontrollera håravfall och förbättra hårväxten. Men när ingenting går, konsulterar vi en läkare. Och mestadels rekommenderar läkare oss Rogaine att behandla håravfall.

rogaine för hår

Hur hjälper Rogaine för håravfall:

Rogaine är ett läkemedel som först introducerades på marknaden för att minska blodtrycksnivån. Patienterna som använde Rogaine för att kontrollera sitt blodtryck upplevde en enorm hårväxt. Minoxidil, en aktiv ingrediens i Rogaine, ledde till ökad hårväxt och därför har Rogaine fått godkännande från FDA för att behandla håravfallsproblem också.

Rogaine är en alkoholbaserad flytande lösning som appliceras direkt på hårbotten för att behandla håravfall. Även om forskare inte är helt säkra på hur Rogaine fungerar, tror de att applicering av Rogaine på hårbotten ökar blodflödet i hårbotten och hinner in på de minskande hårsäckarna.

I synnerhet riktar den sig mot kaliumkanalerna i folliklarna och öppnar dem därmed för att de ska förstoras, vilket återuppvisar hårväxtfasen, vilket hjälper till att säkerställa att tillväxtfasen kvarstår under en längre tid.

Fungerar Rogaine verkligen?

Även om Rogaine hjälper till att öka håret för män och kvinnor, bör det noteras att det inte helt botar skallighet. I själva verket bör det betraktas som ett läkemedel för att fördröja håravfall snarare än att bota det.

Dessutom är framgången med Rogaine begränsad till fall av gallring av hår men inte till botning av skallighet. Det mest effektiva området i Rogaine har rapporterats vara kronområdet snarare än den främre hårfästet och avser främst kvinnor. Utöver det måste du applicera lotionen två gånger om dagen dagligen och aldrig avbryta den.

Har Rogaine några biverkningar?

Liksom de flesta andra läkemedel på marknaden har Rogaine också biverkningar. Men dessa biverkningar är mindre och är begränsade. Några av de vanliga biverkningarna som nämns är mjäll, irritation i hårbotten och klåda.

Om du möter håravfall i början av användningen av produkten, var inte orolig eftersom det är en indikator på att lösningen faktiskt fungerar. Överdriven användning av Rogaine kan leda till ansiktshår (vanligtvis för dem som har högt blodtryck) och yrsel på grund av högt intag av alkohol. Andra biverkningar inkluderar –

Av hårbotten:

  • Kliande.
  • Torrhet.
  • Rodnad.
  • Flagnande.

Förhållande till blodtryck:

  • Bröstsmärtor.
  • Huvudvärk.
  • Ökade hjärtslag.
  • Svimning.
  • Andningssvårigheter.

Rogaine för håravfall:

Ökat håravfall kan det låta absurt eftersom lösningen som var avsedd att minska håravfallet faktiskt ökar håravfallet. Rogaine tar dock bort de svagare hårsäckarna för att växa friskare och starkare hårsäckar, vilket leder till att håret tappas.

Fett hår Den ursprungliga formeln för Rogaine innehöll propylenglykol som gjorde håret fett och ganska svårt att hantera. Den nya formeln för Rogaine innehåller dock Rogaine -skum som verkar lösa problemet. Men Rogaine -skummet utsätts endast för män, därför måste kvinnor fortsätta med 2% -versionen av Rogaine -formeln som inte orsakar fethet som den tidigare 5% -versionen.

När märker du synliga resultat?

Efter början av behandlingen tar det vanligtvis cirka fyra till ett år innan de synliga tecknen på hårväxt. Och att överskrida den rekommenderade dosen kommer inte att göra något för att främja snabbare hårväxt. Resultat för läkemedel mot håravfall som använder Rogaine har visat sig vara snabbare än andra läkemedel som finns på marknaden.

Det är alltid lämpligt att använda läkemedel som är FDA -godkända. Eftersom Rogaine är tillgängligt receptfritt och är ett FDA -godkänt läkemedel är det värt ett försök för att förbättra hårväxten.